Hogyan oldjam meg a főzést? (beszélgetés)
Szombaton rántott csirkemellet és krumplipürét csináltam, mert ilyenkor szeretek olyat főzni, ami hamar elfogy, azaz 1 kajára.
Tegnap meg főztem egy nagy adag sertéspörköltet és nokedlit, valamint karfiol levest és rakott karfiolt, ezzel mi elleszünk szerdáig.
Amit még szoktam gyorskajaként:
Sült csirkecomb (mert csak be kell tenni a sütőbe és csinálhatok közben mást.
A rántott csirkemájat azt hiszem írtam már, ez is gyors kaja.
Szia, nagyon örülök, hogy ízlett.
Ha az elején le is ragad, hagyd kicsit sülni és ha akkor alányúlsz egy villával, v. lapáttal, akkor könnyen feljön. Picit bővebb olajban süsd, bár nem tudom, mennyiben sütötted.
Nem muszáj teflont venned, van olcsóbban tapadásmentes bevonatú is. Az is jó.
Ma elkészítettem. Ami biztos a recepted szerint volt a 4 tojás. Többit nem mértem, ami volt itthon ;-). Egy nagyobb csirkemellnek több, mint fele. Füstölt sajt volt csak itthon, az inkább kevesebb, mint a receptedben van.
Kicsit macerás volt a "szaggatás", de nagyon-nagyon-nagyon finom. Nincs teflonos serpenyőm, itt-ott leragadt a massza. Ha a háztartásomban lakónak is ízlik, lehet beruházok egy teflonosra. Vagy van ötleted, hogy süssem?
Még nem ettem fagyasztott ételt. Túrós derelyét sem az elmúlt 45 évben. Nem is tervezem.
Ennyi ésszel kell beérnem, ha eddig elég volt, talán még kitart 10 évig, nekem elég.
Zöldséget én is, jó ideje már csak krumplival sűrítek.
Gyümölcsöt soha. Vagy tejszín vagy semmi.
Nézd, az ízlésen nem lehet vitatkozni, nem is érdemes.
A vadhúsokhoz megy a gyümölcs, a kacsa meg az a szárnyas, ami a legjobban megőrizte a vad jellegét. Így mi naranccsal töltjük a kacsát. Vagy almával.
De nyilván, aki nem szereti, nem szereti. Az másként készíti.
Köszönöm eme felvilágosítást...
1x fagyasztatottam tésztával levest,had ne beszéljek a tészta minőségéről.
Főzök már vagy 27 éve,nem hiszem oktatásra szorulok,talán ezért is lettem maradi,mert anno még nem volt ennyi szemét a boltban,igy főztünk...
Tudod étteremben is elemeztem már ki kaját,és totál ugyanolyan lett otthon...sőt..
De azért tényleg köszi..
Én beteszem a combok közé 😂
Nagyon szeretem . Almát, meggyet, körtét, barackot.
Ritkán van szósz, sajnálom agyonlisztezni, keményítőzni a finom gyümölcsöket, inkább csak tejszín, ha sűríteni akarom. De már az is módosulat.
Az a konfitált kacsacomb.
Tényleg nagyon finom.
Én az oldalast is alacsony hőfokon, több órán át sütöm (konfitálom).
További ajánlott fórumok:
- Hogyan oldjam meg ezt a logikai feladatot?
- Van ötletetek, hogy oldjam meg a főzést?
- Hogyan oldjam meg azt, hogy nem akar begyulladni a sütő, elalszik a láng, de a kaja félig készen van, csak a sütésre vár?
- Most hogyan oldjam meg?
- Hogyan oldjam ezt meg? Barátnő vs. haver.
- Nekiálltam kakaós csigát sütni és a tepsibe sütőpapir kellene, de nekem nincs itthon, hogyan oldjam meg szerintetek?