Hogyan lehet megtudni, valaki házas- e? (beszélgetés)
A helyzet tekinthető tragikomikusnak is.
Külföldön dolgozó állampolgár arra eszmél, hogy kint maradt, majd hallomásból értesül arról, hogy folyik a válópere, de az sem tűnik fel neki, hogy nem adta meg a megfelelő helyen az érvényes postacímét. Ezek után egy internetes portálon érdeklődik a saját családi állapota felől.
Bocsánat, Fórumindító, megértem a problémádat, de a helyzeted tekinthető a nap viccének is.
Ezzel együtt én is csak azt tudom javasolni, amit a többiek: az illetékes bíróságnál érdeklődj, mi a teendőd az ügyben. Ezt megteheted e-mailben is, de arra készülj fel, hogy néhány irat másolatát bekérik, és személyazonosságodat esetleg egy közjegyző előtt igazolnod kell, aki majd továbbítja ezt a bíróságnak (a megfelelő iratszámokkal, hivatkozásokkal együtt) abban az esetben, ha semmiképp nem tudnál odamenni, hogy igazold magad.
Fantomnak biztos nem.
Azért írtam, hogy a lehető legtöbb személyes adatot adja meg, amik lekövethetők. Még személyi okiratok fotóit is lehet csatolni, nem olyan nehéz az 😊
Általában a hivatali dolgozók segítőkészek, és ha nem ütközik jogszabályba, akkor segítenek is.
Most lehet itt sorolni a FI hibáit meg bakijait, miért nem jelent meg, hol volt, miért nem szólt, kinek nem adta le a postaláda kulcsát stb. Csak nem tudom, mi értelme. Ill. azt sem értem, miért a nagy értetlenség az ügyben, hogy segítséget kaphat elektronikusan.
Még a végén kiderül, hogy én vagyok a helikopter 😂
Én csak annyit gyanítok, hogyha valaki semmilyen levélre nem reagált, személyesen nem jelent meg, megbízott ügyvédje sincs, akkor egy gmail.com-ra nem fog érdemi választ kapni az ügyben (max. segítséget, mi innen a teendője).
Aztán lehet, hogy én vagyok helipokter, és a bíróság mindenféle adatot kiad egy fantomnak felnottrol, gyerekről személy igazolas nélkül.
Létezik igen, ha ismeretlen helyen van az alperes. Nagyon sokan így oldják meg hogy ne kelljen messziről hazajönni a másik félnek. Egyszerűen csak azt állítja felperes hogy nem tudja hogy a házastársa hol tartózkodik.Viszont akkor ez esetben fel kell tárni a házasság megromlásához vezető okokat, bizonyítást kell lefolytatni tanúkat kell behívni.
Ha gyerek van, akkor is vonatkozik az a szabály, hogy csak az első tárgyaláson kell személyesen ott lennie, a másodikon már képviseltetheti magát ügyvéddel.
Minden bírósági határozatról, végzésről kiértesítik a feleket, a szereplőket.
Nem kaptál ilyet?
Mert ha nem, akkor gyanús a dolog, hogy más magánélete felől érdeklődsz.
Szokás mondani, hogy esküvőre, válásra, temetésre haza kell menni.
Bontóperekben az a szabály, hogy a bíróság úgynevezett sk. jelzéssel küldi az idézést, ami azt jelenti hogy nem veheti át más, csak a címzett, tehát az sem működik hogy mondjuk megadod anyukád címét.
Ha tényleg annyira fontos elválni, akkor annyit lehet csinálni, hogy Magyarországon egy ügyvédet meghatalmazol, így ő tudni fogja hogy mikor lesz a tárgyalás, de arra mindenféleképpen haza kell jönni. A jó hír az, hogyha gyerek nem volt, akkor egy tárgyaláson le lesz tudva a dolog.
Mint látod, a kérdés igazából nem ez, de köszönöm az értékes hozzászólásaidat.
Nem érzem szükségét annak, hogy bármit megmagyarázzak Neked.
És most azért tartasz itt az ügyben, mert ezt ilyen jól tudod, es okosan intezted.
Sok szerencsét!
Akkor még egyszer.
Nem volt adatváltozás,csak nem vagyok otthon, mielőtt kérdezed, munka miatt.
Nem, valóban nem szokványos.
Nem volt szó tárgyalásról indulás előtt, és azt sem tudtam, hogy végül eddig kell maradnom.
A címem nem változott meg, csak jelenleg nem tartózkodom ott.
További ajánlott fórumok:
- Miből, hogyan lehet megtudni, ha egy férfi igazán szerelmes?
- Hogyan lehet megtudni, hogy fórum témád hány tagnak a kedvence?
- Szeretném megtudni hogyan lehet régi olajfoltot eltüntetni a tűzhely műanyag gombjáról, konyhaszekrényről, csempéről, műanyag felületről
- Hogyan lehet megtudni az AFP vérvétel eredményét?
- Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan, hol lehetne egy ritka családnév jelentését, eredetét megtudni?
- Hogyan lehet lakcímet megtudni?