Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan, hol lehetne egy ritka családnév jelentését, eredetét megtudni? (tudásbázis)
13. vmágika (válaszként erre: 12. - E71af41436)
2008. máj. 12. 20:01
Annyira rendesek vagytok,köszi mindenkinek.Most felvettem a kapcsolatot a férjem egyik számomra ismeretlen rokonával(ők is kb. 15 éve találkoztak utoljára).Már írtam neki az iw..-en,így ismeretlenül.És még mielőtt valaki megkérdezné,hogy miért nem ő maga intézi,azért,mert a Lelkem egy műszaki analfabéta és még a hajlama is egyenlő a nullával.:)Még szerencse,hogy csak ebben vannak gondjai,amúgy nagyon ügyes,talpraesett fickó.:)(még mielőtt valaki azt hinné,hogy a háta mögött bántom.Ő is tisztában van a képességeivel,ill. "hiányosságaival".)Meg az ő idejéből erre nem is nagyon futná.Köszi mégegyszer!
12. e71af41436 (válaszként erre: 2. - Vmágika)
2008. máj. 12. 19:35
keress egy etimológust.ők foglalkoznak a szavak eredetével és ha jól tudom van olyan is,aki név-etimológus.én ismertem egyet,de sajnops ő már meghalt.:(
de azért körülnéze,mert a családban van aki lingvinisztika professzor,neki talán van ilyen ismerőse.
11. 1a50c86bb0
2008. máj. 12. 19:28
Szotarakban is rakereshetsz, de peldaul vannak nevek, melyek idovel szoalakban eltertek az eredetitol, tajszolas is valtoztathatott rajtuk... nem artana megtudni valakitol, hogy valtozott-e a nevuk az ido soran, akar a konnyebb kiejthetoseg kedveert.
10. d606bc0fd7 (válaszként erre: 4. - Vmágika)
2008. máj. 12. 19:07
És ha lengyelül próbálnád meg beíirni a google-ba? Az én vezetéknevem is nagyon ritka, szlovák eredetű és ha a magyar betűkkel írom be, akkor alig dob ki valamit, viszont ha a szlovákul, akkor egy csomó oldalt kidob :)
9. vmágika (válaszként erre: 6. - D606bc0fd7)
2008. máj. 12. 19:05
Köszi,már azt is néztük,de nincs találat!Kösz a segítséget mindenkinek!Még kutakodunk.
8. vmágika (válaszként erre: 5. - 1a50c86bb0)
2008. máj. 12. 19:02
Kösz,már megtörtént.Egy találat volt,de azt sem tudom minek,mert a keresett név mégcsak közelről sem volt benne.És a "kidobott" téma is másról szólt.
7. dogiz
próbáld meg itt. Azt hiszem regisztálni kell előbb, elfogadni a feltételeke, de próbáld meg, hátha innen tovább tudsz lépni
6. d606bc0fd7 (válaszként erre: 2. - Vmágika)
5. 1a50c86bb0
2008. máj. 12. 18:58
Akkor keresgelj a neten--->Google
4. vmágika
2008. máj. 12. 18:53
Valószínűleg lengyel eredetű,csak egy családról tudunk itt Magyarországon,de a nevet,ha lehetne nem írnám le.Igazából más nevében tettem fel a kérdést,a férjemet érdekli ennyire.Tudsz talán ilyen helyet,ahol ezt meg lehet nézni?Ha valóban tudsz személyesen segíteni,akkor megy a privi.Köszi!
3. CILUSKA
2008. máj. 12. 18:48
Milyen névről van szó?
2. vmágika
2008. máj. 12. 18:47
Igazából nem a családfára vagyok kíváncsi,hanem maga a szó jelentésére,eredetére.Családtagot már nem tudok megkérdezni.
1. vmágika
2008. máj. 12. 18:45
Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan, hol lehetne egy ritka családnév jelentését, eredetét megtudni?
További ajánlott fórumok:
- Hirességek családnevei, amelyek foglalkozásra utalnak (ABC sorrendben)
- Növényről, állatról elnevezett családnevek
- Uno kártya: lapok jelentésében tudna valaki segíteni?
- Tudtok segíteni, hogy mi a határozott integrál geometria, a derivált fogalma és a geometria jelentése?
- Tudnátok segíteni KFT névben? Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató cég lesz és nagyon sürgős. Családnevet nem akarunk.
- Tudna nekem valaki segíteni a kártyák jelentésében?