Uno kártya: lapok jelentésében tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
Nincs mit:)
Ja és 4+ is ugye fekete lap, ott is aki letette ő választ színt.
igen, azt kihagytam, ha valaki 2+ lapot rakott, akkor a másiknak nem feltétlenül kell felvennie, ha van 2+ vagy akár 4+ lapja, és ez ugye halmozódhat egészen addig, amíg valaki olyanhoz ér a sor, akinek nincsenek ilyen lapjai...neki akkor annyi + lapot kell felvenni, amennyi így rakosgattak...
+2-esre lehet +4est is rakni, de fordítva nem...
Az alapszabálya: színre színt, számra számot. Tehát, ha pl. vki sárga 6-ost rak (remélem van benne 6-os:), a számokra már nem igazán emlékszem), akkor az utána következő játékos rakhat sárga színű lapot, teljesen mindegy milyen számú, vagy 6-ost teljesen mindegy hogy milyen színű...
a 2+ azt jelenti, hogy aki lerakta, akkor az utána következőnek +2 lapot fel kell vennie...
a 4+ ugyanez, csak 4-et kell felvenni
a 2 nyíl: megfordul a kör
és amikor a 4 szín van középen, akkor aki lerakta a lapot, ő mondhatja meg milyen színűt rakjon az utána következő...
Remélem érthetően írtam:) Ha van valami kérdés, írj nyugodtan.
Ja igen, és a szabály még az is, hogy ha valakinek 2 lapja marad, miután letette az utolsó előttit is, mondania kell, hogy "UNO"...:)
ha nem mondja, azt hiszem lapot kell felvennie...
Sziasztok!
Kaptunk egy uno kártya csomagot, de nincs magyar leírásunk. Leírná valaki a játékszabályt?
Illetve van néhány kártya amit nem ismerek:
2+
4+
2 nyíl (mintha forgást mutatna)
4 szín van a középső kártyán.
Segítsetek légyszi.
Nekem is csak solom van.....de ha látnánk a lapjaid....könnyebben tudnák segíteni....a két játék amúgy tök egyforma....játszottam má unóval is!!
Tegyél fel képet róla!!:)
Szia!
Tudnál választ adni a kérdéseimre?
Van uno kártyánk és imádjuk, de most megvettük az új változatát, ahol egy gép adagolja a kártyát felhúzás helyett.
Egy pár lapnak nem tudom a jelentését.
Segíteni valaki?
A játékszabályunk elveszett.
Szóval van egy kártya, ahol a kártyalapok vannak egy kereszttel áthúzva.
Az mit jelent.
Na és a jokernél ahol egy kéz van aki nyom és alatta 4 figura, az azt jeleneti, hogy a lerakón keresztül mindenki nyom egyet?
Na, és ami szintén joker és egy kéz nyom rajta, és van egy kérdőjel az mit jelent?
Köszi a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Új utazási kedvezmény kártya, volna egy kérdésem valaki tud segiteni?
- Taj kártyával kapcsolatban tudnátok segiteni?
- Cigány kártyából való jósolás, és jelentéseik kivesézése, jósolási ábrák, tippek, segítségek. :) Tanuljuk meg együtt!
- Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan, hol lehetne egy ritka családnév jelentését, eredetét megtudni?
- Tudtok segíteni, hogy mi a határozott integrál geometria, a derivált fogalma és a geometria jelentése?
- Tudna nekem valaki segíteni a kártyák jelentésében?