Hogyan készül a nudli? (tudásbázis)
Bizony, bizony, és milyen nagyon finom ☺
Ők a gnocchi-t (nyokki) készítik szívesen, ami
megszólalásig a mi nudlink :)))
Igen, van aki így, van aki úgy :))
Én úgy tanultam, ha vizes a krumpli, akkor több lisztet vesz fel és így keményebb lesz a tésztánk :)))
Hoztam Neked egy leves receptet, hátha ez jó lesz :))
(Itt találtam a receptek között)
Bácskai gombócleves
Kategória: Levesek, levesbetétek
Hozzávalók: 30 dkg főtt áttört burgonya,
15 dkg liszt,
5 dkg zsir
3 tojás,
örölt bors,
reszelt szerecsen dió
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy hagyma
pirospaprika
20 dkg sárgarépa
1 cs.leveszöldség
20 dkg füstölt kolbász
petrezselyem
örölt bors
reszelt szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A burgonyából ,lisztből,tojásból,a zsírral borssal,szerecsendióval tésztát készitünk,és diónyi gombócokat formálunk.A kockára vágott szalonnát megsütjük,hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,és megpároljuk.Megszórom pirospaprikával,kb 1 dl vizzel felengedem,és jól összeforralom.Belerakom a kockára vágott zöldségeket,a karikára vágott kolbászt,vegetát.Felengedem vizzel,és ha forr,belerakom a gombócokat.Borssal,
szerecsendióval,fokhagymával ízesitem.Végül megszórom a petrezselyemmel.
Tanácsok: Van amikor csak vegetával készitem!
Felvitte: smudlaagi54, 2009-01-31, 21:45
Én nem szoktam.
Anyósom szokott paprikás rántást csinálni, és ezzel felengedni, csak akkor ugye kevesebb sót a krumplihoz, mert sózott már így el rántott levest! :)
Meg tesz bele pici ételízestőt is.
A nudli úgy készül, hogy héjában megfőzzük a krumplit és meghámozva, krumplinyomón áttörjük és hagyjuk kihülni.
Ezután (Én megmérem) és a krumpli súlyának 1/3 része liszttel, sóval, 1 tojással összegyúrom.
Gyúródeszkán hosszú rudat sodrok a két tenyeremmel(ha sok, több részben sodrom) és nem egész kisujjnyi darabokra vágva megsodrom a lisztes deszkán. Közben enyhén sós vizet forralok és kifőzöm a nudlit. Amikor mind feljött a víz színére, megfőtt. Persze kevergetni kell néha.
Pirított morzsára (vagy cukros-daráltdióra) kell kiszedni, jól lecsöpögtetve.
Porcukorral tálalni.
De! Hallottam már sósan, hagymásan is készíteni!!
Sik sikert kívánok ♥
Szia!
Olyan krumplit válassz, ami szétfővő.
Megfőzöd sós vízben, összetöröd, kihűtöd.
Utána mennyiségtől függően-kb 60dkg.-hoz 2-3 tojást keversz, ( én a dagasztóssal csinálom, mert annyira ragasz), és szépen elkezded adagolni a lisztet.
egy idő után kézzel gyúrod bele a lisztet a deszkán, és szerintem akkor a jó, ha frankó kis ruganyos tésztát van.
Ebből gombócokat veszel, vagy egy nagy rudat sodorsz, és abból szelsz, amit egész ujjnyi vékonyra sodorsz ki. Ebből vágsz 2-3 cm-es darabokat, és lisztes kézzel megsodrod a két tenyered között.
Egész babra munka, de megéri.
nudlikat belisztezni, nem egymásra pakolni,mert a francos krumpli iszonyat, mennyire tud ragadni! :)
lobogó, jó sós vizben kifőzöd, kb 5-6 perc, közben picit átkevered.
Pirított morzsát, vagy darált mákot szórunk, rá, összerázzuk.
No meg az isteni baracklekvár.
Nos?
Érthető? ;)
Mondjuk nudli levesről nem hallottam:)
Arra gondolsz ami a levesben szokott úszkálni?Mert annak csipetke a neve:)
Ha egyre gondolunk.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Hogyan készülsz az adventi ünnepekre?
- Hogyan reagálnál, ha senki nem köszöntene fel a neved napján, pedig te készültél ünnepi ebéddel?
- Hogyan készül a tökéletes hóember?
- Piskótatitok, hogyan készül a tökéletes tortapiskóta?
- Hogyan készül a tökéletes sárgaborsófőzelék?