Piskótatitok, hogyan készül a tökéletes tortapiskóta? (tudásbázis kérdés)
ól leragadt a fórum :P
ma készítek valami feketeerdő félét , de csak este
Én boltit használok, de inkább Okét. De a hulala is jó.... a legjobb a házi lenne :-)
Ha külön vered fel a fehérjét is sárgáját is , az nem gond , ha a sárgája közé keveredik egy kis fehérje , fordítva ! ha a fehérjét akarod felverni , abba ne kerüljön a sárgájából ! / bár felverik azt egybe is ! /
Én is, de egyébként nincs nagy jelentősége hiszen a sárgájával együtt elég jól felveri azt is. Legtöbbször én is felhabosítom a sárgáját is mielőtt belekeverem a fehérjébe mert úgy láttam tartósabb lesz úgy a hab.
nektek mi arról a véleményetek ahogy ez a pasi szétválasztja a tojást ? én ebből még bőven kiszedném a fehérjét !!
[link]
Vajas meg margarinos krémekbe is tesznek befőttet vagy mazsolát, mondjuk torták, lúdláb, úgyhogy szerintem igen.
szerintetek a vajas túrós krém illik a meggybefőtthöz ?
valódi tejszín (riskától a tanyáról) vagy sima "hu-la la " ami növényi ?
Kedves Pakung ! mint látod vannak itt örök fiatalok is ! / öreg piták !! és igazad van ! a jó pap is hóttig ........! mondom én 60 környékén /
Szerintem a legjobb úton jársz afelé:)
Itt a recept nem írja, hogy fel kell verni, de úgy ezerszer jobb vele dolgozni.
A tejszínesre van egy isteni recept, ganache krém a neve. Tejszínt kell gőz felett melegíteni, aztán beletördelni étcsokit. Levenni a tűzről és addig-addig keverni, amíg a csoki el nem olvadt. Ha langyos a massza hűtőbe tenni, ha jól lehűlt alaposan felverni.... Ettől finomabbat nem ettem még. A krém receptet amúgy a nosaltyn megnézheted, ördögtorta néven fut a süti amibe kell.
neem , öcsémnek volt vasárnap szülinapja , neki sütöttem egy tortát páromnak van ma így egyet a munkába vitt egyet pedig hétvégére kap mikor összejön a rokonság :)
azért kisérletezek mert később szeretnék rendelésre is készíteni , szeretnék nagyonjó lenni benne :)
Ez már őrület:) Kit akarsz ennyire kényeztetni, titok?:)
Még arra gondoltam hogy tejszinbe kakót és cukrot felfőzők olyan lágy massza típusra és a szétvágott piskóta rétegeit megkenem bele , mielőtt rákenném a túrókrémet így lenne egy őrül csoki csík na ?
Akkor létezik ilyen , na akkor rossz már nem lehet :D
Ezt híjják túrós-meggyes piskótának:) Mindmegettén vannak rá receptek, még olyan is amelyik tekercsben van, mint a klasszikus piskótatekercs. Mindjárt megéhezek:(
tórót vajjal orcukorral kikeverem , majd mikor felkenem a réteget a piskótalapra akkor teszek bele meggyfbfősztet és igy burítom rá a következő lapot és ujra megkenni újra meg megyezni újabb lap
Ha rétestésztát is szerzel hozzá, olyan mint a túrós-meggyes rétes:-) Vagy úgy érted, hogy az egészet a piskótába?:-o
szerintetek milyen lenne ha a túrókrémbe meggybefőttet tennék ?
Ez a klasszikus vizes piskóta. Nemcsak olcsóbb, de a tésztája is könnyebb. Az egészhez kanalaztad a végén a vizet, vagy még előtte a sárgájához? Aztán van aki a sárgájába szitálja a lisztet, és úgy keveri a fehérjébe, én inkább külön-külön szoktam.
Ez így van, én biztosan nem sértődök meg, ha valaki azt mondja, szerinte az ő megoldása jobb:-) Még akkor se, ha egyikünk esetleg többször csinálta (jól vagy éppen rosszul), mint a másik. Én is tévedhetek, meg bárki más is. Seholsincs olyan szabály, hogyha valaki feltesz a netre egy receptet, abba másnak tilos belejavítani. A fogpiszkáló-módszert egyébként nyilván nem én találtam ki, azon felül, hogy már megboldogult nagymamáim is ismerték, a netes receptek is tele vannak vele. Egyébként egy nézetkülönbséget én még nem hívnék veszekedésnek, ahhoz azért több kell. Bizony, ez a fórum azért van, hogy holtig is tanulhassunk, én ebből a topikból is sok jó ötletet tanultam! Meg még remélem fogok is.
FIATALOK NE KAPJATOK ÖSSZE NEM EGY VESZEKEDŐS HANEM EGY GASZTASZONY FÓRUM ! legalább mi nők tartsunk össze
Én amondó vagyok hogy a jó pap holtig tanul
szerintem hétvégén is ezt csinálom meg , ma kakós változatban mogyorós vajkrémmel , hétvégén túrós vajkrém meggy befőttel :)
Kedvesem, egy fórumon szabadon mondhatnak véleményt az emberek bármiről, akár arról is amit a másik mond, csak nem sértegethetik egymást. Olvass el mégegyszer, én ezt nem is tettem, nem szidtalak, nem becsméreltelek, nem személyeskedtem, csak elmondtam a saját véleményem, és ebben még akkor se akadályozhatsz meg ha te vagy rokonaid esetleg ezt egy más rendszerben az ellenvéleményt nyilvánítókkal anno még megtehették. Egyezzünk meg, hogy a világnak csak azokat a dolgait használod amihez értesz is picit jó?
A kor pedig nem érdem, hanem állapot, lassan én is elérem azt, amikor már dicsekedhetnék vele.
Köszönöm ha meghallgattál, és további sikeres piskótasütést:)
Amugy ma délben felhivott a vbarátom hogy mára is kell egy tota 2 órán belül
na ezt a receptet csináltam :
6 tojásfehérje + 9 kanál víz+30 dkg cukor
6 tojás sárgája
30 deka liszt
1/2 sütőpor
Jó lett csak ugy elsőre kicsit összetörtem a habot
Kedvesem, 68 éves vagyok. Remélem elhiszed, hogy egy pár piskótát már megsütöttem, nehogy már tőled vegyem a leckét?! Miért érzi mindig valaki úgy egy fórumon, hogy kioktassa az öregebbet?? Egyezzünk meg, én soha nem fogok enni a tiédből, te meg az enyémből, mert az kapásból car. Így gondolod igaz??
Na pontosan ezért nem akartam ide kiírni az én recimet.
Anyósom akkor csinálta vízzel pótolva , ha kevesebb tojás volt . Kolleganőm isteni sütiket tud , ő olvasztott vajat csorgatott bele .
Én olajat teszek bele, de van, aki a vízre esküszik.
További ajánlott fórumok: