Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Piskótatitok, hogyan készül a tökéletes tortapiskóta? fórum

Piskótatitok, hogyan készül a tökéletes tortapiskóta? (tudásbázis)


1 2 3
84. pakung
2014. szept. 13. 08:46

ól leragadt a fórum :P

ma készítek valami feketeerdő félét , de csak este

83. babika_ (válaszként erre: 77. - Pakung)
2014. szept. 9. 12:01
Én boltit használok, de inkább Okét. De a hulala is jó.... a legjobb a házi lenne :-)
2014. szept. 9. 10:52
Ha külön vered fel a fehérjét is sárgáját is , az nem gond , ha a sárgája közé keveredik egy kis fehérje , fordítva ! ha a fehérjét akarod felverni , abba ne kerüljön a sárgájából ! / bár felverik azt egybe is ! /
81. Zséka198 (válaszként erre: 80. - Pakung)
2014. szept. 9. 09:39
Én is, de egyébként nincs nagy jelentősége hiszen a sárgájával együtt elég jól felveri azt is. Legtöbbször én is felhabosítom a sárgáját is mielőtt belekeverem a fehérjébe mert úgy láttam tartósabb lesz úgy a hab.
80. pakung
2014. szept. 9. 09:33
nektek mi arról a véleményetek ahogy ez a pasi szétválasztja a tojást ? én ebből még bőven kiszedném a fehérjét !! [link]
79. Zséka198 (válaszként erre: 78. - Pakung)
2014. szept. 9. 09:02
Vajas meg margarinos krémekbe is tesznek befőttet vagy mazsolát, mondjuk torták, lúdláb, úgyhogy szerintem igen.
78. pakung
2014. szept. 9. 08:56
szerintetek a vajas túrós krém illik a meggybefőtthöz ?
77. pakung (válaszként erre: 73. - Babika_)
2014. szept. 9. 07:52
valódi tejszín (riskától a tanyáról) vagy sima "hu-la la " ami növényi ?
76. forrest2010 (válaszként erre: 62. - Pakung)
2014. szept. 8. 22:27
Kedves Pakung ! mint látod vannak itt örök fiatalok is ! / öreg piták !! és igazad van ! a jó pap is hóttig ........! mondom én 60 környékén /
75. Zséka198 (válaszként erre: 72. - Pakung)
2014. szept. 8. 21:31
Szerintem a legjobb úton jársz afelé:)
74. babika_ (válaszként erre: 73. - Babika_)
2014. szept. 8. 21:29
Itt a recept nem írja, hogy fel kell verni, de úgy ezerszer jobb vele dolgozni.
73. babika_ (válaszként erre: 70. - Pakung)
2014. szept. 8. 21:26
A tejszínesre van egy isteni recept, ganache krém a neve. Tejszínt kell gőz felett melegíteni, aztán beletördelni étcsokit. Levenni a tűzről és addig-addig keverni, amíg a csoki el nem olvadt. Ha langyos a massza hűtőbe tenni, ha jól lehűlt alaposan felverni.... Ettől finomabbat nem ettem még. A krém receptet amúgy a nosaltyn megnézheted, ördögtorta néven fut a süti amibe kell.
72. pakung (válaszként erre: 71. - Zséka198)
2014. szept. 8. 20:52

neem , öcsémnek volt vasárnap szülinapja , neki sütöttem egy tortát páromnak van ma így egyet a munkába vitt egyet pedig hétvégére kap mikor összejön a rokonság :)

azért kisérletezek mert később szeretnék rendelésre is készíteni , szeretnék nagyonjó lenni benne :)

71. Zséka198 (válaszként erre: 70. - Pakung)
2014. szept. 8. 20:28
Ez már őrület:) Kit akarsz ennyire kényeztetni, titok?:)
70. pakung (válaszként erre: 68. - Zséka198)
2014. szept. 8. 20:24
Még arra gondoltam hogy tejszinbe kakót és cukrot felfőzők olyan lágy massza típusra és a szétvágott piskóta rétegeit megkenem bele , mielőtt rákenném a túrókrémet így lenne egy őrül csoki csík na ?
69. pakung (válaszként erre: 68. - Zséka198)
2014. szept. 8. 20:21
Akkor létezik ilyen , na akkor rossz már nem lehet :D
68. Zséka198 (válaszként erre: 67. - Pakung)
2014. szept. 8. 20:19
Ezt híjják túrós-meggyes piskótának:) Mindmegettén vannak rá receptek, még olyan is amelyik tekercsben van, mint a klasszikus piskótatekercs. Mindjárt megéhezek:(
67. pakung (válaszként erre: 66. - Zséka198)
2014. szept. 8. 20:11
tórót vajjal orcukorral kikeverem , majd mikor felkenem a réteget a piskótalapra akkor teszek bele meggyfbfősztet és igy burítom rá a következő lapot és ujra megkenni újra meg megyezni újabb lap
66. Zséka198 (válaszként erre: 65. - Pakung)
2014. szept. 8. 20:07
Ha rétestésztát is szerzel hozzá, olyan mint a túrós-meggyes rétes:-) Vagy úgy érted, hogy az egészet a piskótába?:-o
65. pakung
2014. szept. 8. 20:02
szerintetek milyen lenne ha a túrókrémbe meggybefőttet tennék ?
64. Zséka198 (válaszként erre: 59. - Pakung)
2014. szept. 8. 20:01
Ez a klasszikus vizes piskóta. Nemcsak olcsóbb, de a tésztája is könnyebb. Az egészhez kanalaztad a végén a vizet, vagy még előtte a sárgájához? Aztán van aki a sárgájába szitálja a lisztet, és úgy keveri a fehérjébe, én inkább külön-külön szoktam.
63. Zséka198 (válaszként erre: 62. - Pakung)
2014. szept. 8. 19:52
Ez így van, én biztosan nem sértődök meg, ha valaki azt mondja, szerinte az ő megoldása jobb:-) Még akkor se, ha egyikünk esetleg többször csinálta (jól vagy éppen rosszul), mint a másik. Én is tévedhetek, meg bárki más is. Seholsincs olyan szabály, hogyha valaki feltesz a netre egy receptet, abba másnak tilos belejavítani. A fogpiszkáló-módszert egyébként nyilván nem én találtam ki, azon felül, hogy már megboldogult nagymamáim is ismerték, a netes receptek is tele vannak vele. Egyébként egy nézetkülönbséget én még nem hívnék veszekedésnek, ahhoz azért több kell. Bizony, ez a fórum azért van, hogy holtig is tanulhassunk, én ebből a topikból is sok jó ötletet tanultam! Meg még remélem fogok is.
62. pakung
2014. szept. 8. 19:23

FIATALOK NE KAPJATOK ÖSSZE NEM EGY VESZEKEDŐS HANEM EGY GASZTASZONY FÓRUM ! legalább mi nők tartsunk össze

Én amondó vagyok hogy a jó pap holtig tanul

61. pakung
2014. szept. 8. 19:22
szerintem hétvégén is ezt csinálom meg , ma kakós változatban mogyorós vajkrémmel , hétvégén túrós vajkrém meggy befőttel :)
60. Zséka198 (válaszként erre: 57. - Ficánka5)
2014. szept. 8. 19:19

Kedvesem, egy fórumon szabadon mondhatnak véleményt az emberek bármiről, akár arról is amit a másik mond, csak nem sértegethetik egymást. Olvass el mégegyszer, én ezt nem is tettem, nem szidtalak, nem becsméreltelek, nem személyeskedtem, csak elmondtam a saját véleményem, és ebben még akkor se akadályozhatsz meg ha te vagy rokonaid esetleg ezt egy más rendszerben az ellenvéleményt nyilvánítókkal anno még megtehették. Egyezzünk meg, hogy a világnak csak azokat a dolgait használod amihez értesz is picit jó?

A kor pedig nem érdem, hanem állapot, lassan én is elérem azt, amikor már dicsekedhetnék vele.

Köszönöm ha meghallgattál, és további sikeres piskótasütést:)

59. pakung
2014. szept. 8. 19:18

Amugy ma délben felhivott a vbarátom hogy mára is kell egy tota 2 órán belül

na ezt a receptet csináltam :

6 tojásfehérje + 9 kanál víz+30 dkg cukor

6 tojás sárgája

30 deka liszt

1/2 sütőpor

Jó lett csak ugy elsőre kicsit összetörtem a habot

58. pakung
2014. szept. 8. 19:03

Ez az álompiskóta :D


[link]

57. Ficánka5 (válaszként erre: 45. - Zséka198)
2014. szept. 8. 18:37

Kedvesem, 68 éves vagyok. Remélem elhiszed, hogy egy pár piskótát már megsütöttem, nehogy már tőled vegyem a leckét?! Miért érzi mindig valaki úgy egy fórumon, hogy kioktassa az öregebbet?? Egyezzünk meg, én soha nem fogok enni a tiédből, te meg az enyémből, mert az kapásból car. Így gondolod igaz??


Na pontosan ezért nem akartam ide kiírni az én recimet.

56. forrest2010 (válaszként erre: 55. - Grizus)
2014. szept. 8. 18:27
Anyósom akkor csinálta vízzel pótolva , ha kevesebb tojás volt . Kolleganőm isteni sütiket tud , ő olvasztott vajat csorgatott bele .
55. grizus
2014. szept. 8. 17:45
Én olajat teszek bele, de van, aki a vízre esküszik.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook