Hogyan készül a házi körözött? (tudásbázis)
1 cs. túró, 1 doboz tejföl, pici só, törött paprika, köménymag, egy fej vörös- v. lila hagyma apró kockára vágva vagy reszelve. Ha piros arany, akkor se só, se paprika.
Ha a túró/tejföl házi, akkor nagyon finom! Friss kenyér+zöld/pritamin paprika... nyammmm
Sziasztok!
Én ugyanígy készítem, plusz még apróra vágott fokhagymást is teszek bele, tényleg isteni....
Jó étvágyat hozzá!!
A receptek c. topicban 9 db körözött reci szerepel! Mind finom és különleges. Mindenkinek megvan a sajátja, amire esküszik. Én pl mindig variálom a hozzávalókat és teszek bele capribogyót és szardellapasztát is. Lehet keménytojást is apróra vágva.
Egy biztos: a juhtúró, a pirospaprika, a vaj és a köménymag. (Nem margarin!) Ha fogyózol, ne csinálj, mert a juhtúró (liptói túró a lányneve) eleve zsíros. De csak az érett juhtúrótól lesz igazi. A bryndza ugyanez Szlovákiában és az finomabb is, persze jóval drágább!
4-5 napig eláll a hűtőben, mert nincs benne romlandó dolog, legfeljebb csak 'érettebb' lesz az íze, ami nem baj.
köszönöm szépen:-)
Nagyon szeretem,de a bolti az nem olyan,nem ízlik.
200 g juhtúró, 100 g vaj, , teáskanál édesnemes paprika, 50 g vöröshagyma (apróra vágva), só, köménymag
habosra kevered
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a finom házi kenyér?
- Meddig áll el a házilag készült karamellszósz?
- Honnan tudnék olyan vérrehulló fecskefüvet szerezni, ami házilag készül?
- Hogyan készűl a házi erős pista?
- Valaki megmondaná, hogy a nyáregyházi Jósa András kórház nőgyógyaszát készült vizsgálat eredménye mennyi idő és hol vehető át a lelet?
- Hogyan készül a jó házi bejgli és zserbó, ahogy a nagymamák készítik?