Hogyan készűl a házi erős pista? (tudásbázis)
1 kg. cseresznyepaprika
1 kg. kicsumázott pirospaprika/ igy árulják a piacon/
1 kg. piros maradicsom paprika
1 kg paradicsom
1 kg. só
Nagylukú húsdaláról ledarálni az egészet paprikacsumával együtt, a zöld szárát tisztitáskor levágni, paradicsom közepét kivágni, majd a paradicsom paszírozón átnyomni az egészet visszamaradt magokat kidobni.
Bele a lábosba és felfőzni.A lényeg a vizet elfőzni belőle amit látszik a tetején.
Üvegekbe tölteni és egy kosrába tenni közé rongyokat.
Tartósító szer nem kell hozzá mivel ott a só.
5 lier lesz belőle.
Szerintem tudta..csak így legalább van benne némi irónia..
Én akkor sem tudtam szó nélkül hagyni..mert tutira nem elírás..kétszer is elrontotta a fórumindító.
oxi:-)
De nekem nagyon szúrta a szemem:-)
helyesbítek: "mennyiségü"
Köszönöm a helyreigazítást. Tudod, "jó pap holtig tanul..."
Szia Kriszti!
Vegyél vastag húsú piros erős paprikát, daráld le, fele mennyiségű sót adj hozzá, összekeverés után hagyd állni 1 éjszakát, majd töltheted az üvegbe, lezárod és kész.
Üdv.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a finom házi kenyér?
- Hogyan készül a házi körözött?
- Meddig áll el a házilag készült karamellszósz?
- Honnan tudnék olyan vérrehulló fecskefüvet szerezni, ami házilag készül?
- A mirelit panírozott húsokon (sajtokon, stb.) milyen anyagokból készül a panír, tudja valaki? Mert más színű, és ropogósabb, mint a házi.
- Valaki megmondaná, hogy a nyáregyházi Jósa András kórház nőgyógyaszát készült vizsgálat eredménye mennyi idő és hol vehető át a lelet?