Hogyan készül a csokicsúcs? (tudásbázis)
Hmmmm - erősen elgondolkodtatott ez a ganache - dolog. Naggggyon jól hangzik.
Kösziiii!
7. d@nu (válaszként erre: 6. - Borsa)
2010. nov. 16. 11:14
Azt a legegyszerűbben: veszel kész piskótakarikát és párizsikrémet készítesz - vajas-kakaós krém, szerintem itt a hoxán is találsz rá receptet, de a gugli biztosan segít. Hűtőben dermeszted és olvasztott csokiba mártod.
Én nem "retro" :) változatban szoktam, nem rajongok a túlzottan vajas krémekért, hanem ganache-t készítek hozzá, azzal szerintem finomabb.
6. Borsa (válaszként erre: 5. - Borsa)
2010. nov. 16. 11:10
Csokival bevonva.
Jó kis retro - süti.
4. d@nu
2010. nov. 16. 11:08
Csokicsúcsként én a piskóta alapra ültetett csokis krémet ismerem - arra gondolsz?
3. Borsa (válaszként erre: 2. - Eszter_good)
2010. nov. 16. 11:02
Köszi! És ez nem olvad szét????
2. eszter_good
2010. nov. 16. 10:59
1 tojás
1/4 tk. só
4 dkg kakaó
7,5 dkg cukor
20 dkg liszt
4 dkg mogyorókrém
10 dkg hideg vaj vagy sütőmargarin
A hozzávalókat robotgéppel kikeverjük, majd kanál segítségével kivajazott vagy kisütőmargarinozott sütőlapra halmozzuk. 180 fokon 14 perc alatt megsütjük.
1. Borsa
2010. nov. 16. 10:55
Hogyan készül a csokicsúcs?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Hogyan készülsz az adventi ünnepekre?
- Hogyan reagálnál, ha senki nem köszöntene fel a neved napján, pedig te készültél ünnepi ebéddel?
- Hogyan készül a tökéletes hóember?
- Piskótatitok, hogyan készül a tökéletes tortapiskóta?
- Hogyan készül a tökéletes sárgaborsófőzelék?