Hogyan kell nutella tortát készíteni? (tudásbázis)
SZiasztok ez az én receptem:
Nutellás csokoládétorta
Hozzávalók:
210 gr liszt
190 gr cukor
2,6 dl tej
50 gr kakaópor
1 sütőpor
A töltelékhez:
250 gr mascarpone
4 nagy evőkanál nutella
A tortalaphoz az összes hozzávalót egy tálba teszem és elektromos kézi keverővel összedolgozom. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Ez persze sütőtől is függ, érdemes 30 percnél fogpiszkáló próbával megnézni. Mikor kész van hagyom kihűlni, először a tortaformában majd 10 perc múlva rácsra téve. Addig összekeverem a nutellát a mascarponéval, amit már előzőleg kivettem a hűtőből, hogy ne legyen nagyon kemény. Mikor a torta teljesen kihűlt, kettévágom és belekenem a nutellás krémet. A tetejére lehet egy kis porcukrot szórni, vagy mázat tenni. Rögtön fogyasztható. A mascarpone miatt hűtőben tárolandó, de fogyasztás előtt egy fél órával érdemes kivenni, úgy sokkal finomabb ha a krém lágyabb lesz.
Eddig osztatlant sikert aratott mindenkinél :-)
Nagyon szépen Köszönöm!
Hétvégén megcsinálom.
Szaracén Nutellás torta:
Hozzávalók:
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
4 evőkanál kakaópor,
2 tojás,
10 dkg vaj,
5 dkg élesztő,
fél pohár tej,
1 dl tejszín,
20 dkg Nutella,
szeletelt mandula,
porcukor.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra verjük. Hozzákeverjük a tejet, a kakaóport, az átszitált lisztet, az élesztőt és a megpuhított vajat. Jól összekeverjük, majd egy kerek tortaformába töltve 180 fokon 40 percig sütjük. A tortát kiborítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben alacsony tűzön megolvasztjuk a Nutellát egy lábosban. Felverjük a tejszínt. A tortát kettévágjuk, megkenjük a Nutellával, majd a tejszínhabbal. Ráborítjuk a felső tortalapot, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük Nutellával. Szeletelt mandulával és a porcukorral díszítjük.
Nutellás torta:
20 dkg csokis keksz, 10 dkg vaj, 20 dkg tejcsokoládé, 20 dkg étcsokoládé, 1 dl rum, 20 dkg Nutella, 6 dl hideg tejszín, a tetejére 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, a tortaforma előkészítéséhez néhány csepp olaj
Elkészítés:
Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. Erős turmixgépben, illetve mozsárban finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal, és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával meg a rummal. Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk a robotgéppel. A csokis-Nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és viszonylag vastagon meghintjük cukrozatlan kakaóporral. Csokirajongóknak való álomédesség!
Hurrá!
Megtaláltam.Habos nutellatorta.
Tömény csoki!
Köszönöm a segítséget!
Köszi!
Kipróbálom,bár én nem erre gondoltam,hanem amibe so-sok csoki kell.
sajna elvesztettem a receptet.
Hozzávalók:
175 g puha vaj/margarin
175 g cukor
3 tojás
200 g sütőporos liszt
1 tk sütőpor
2 tk őrőlt fahéj
4 ek tej
4 ek nutella
50 g mogyoró/dió
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki és sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát.
2. Tegyük a vajat, a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a tejet tálba. Keverjük könnyűre és habosra.
3. Borítsuk a massza 3/4-ét a tortaformába, egyengessük el, majd kanalazzuk rá a nutellát 4 kupacban. Tegyük rá a maradék masszát, keverjük össze néhányszor hurkapálcával vagy fanyárssal, majd simítsuk el.
4. Hintsük meg mogyoróval/dióval. Süssük 60-70 percig, amíg felemelkedik, szépen megbarnul.
Hagyjuk hűlni a tortaformában 10 percig, majd borítsuk ki, távolítsuk el róla a sütőpapírt, és sütőrácson hűtsük ki.
Tanácsok:
1. Ha nincs 20 cm-es formád, akkor %os arányban növeld vagy csökkentsd a hozzávalókat! (Így kisebben nem lesz túl magas, nagyobban meg lapos a süti)
2. Vigyázz, hogy a fahéjat utolsóként tedd bele, mert a tojásfehérjétől összeragadthat kis csomókba!
Elkészítési idő: 90 perc
További ajánlott fórumok:
- A dédink vasárnap lesz 83 éves, szeretnék mini tortát készíteni neki, de cukorbeteg. Tudnátok receptben segíteni?
- Hogyan kell erdőmestert tortát késziteni?
- Hogyan kell citromtortát készíteni?
- Hogyan kell gesztenyés habostortát készíteni?
- Hogyan kell babtortát készíteni?
- Hogyan kell fényképes tortát készíteni?