Hogyan kell használni a szilikon, muffin sütőformát? (tudásbázis)
Még annyit mondanék, hogy ha nem szokványos liszttel készíti az ember a muffintésztát, akkor bizony a szilikonformánál is vigyázni kell. Mármint ez saját tapasztalat zabpehelyliszt, teljes kiőrlésű tönkölyliszt és szénhidrátcsökkentett liszt esetében.
A "szabványos" receptek esetében semmi sem tapad a szilikonra, de ha ezeket a liszteket használom, akkor bizony így is van ici-pici kis hártyányi réteg, de elég többet pihentetni a formában, mint a sima muffinoknál.:)
a legelső használatkor zsírozhatod picit, utána már nem kell. miután megsült a süti, pár percet hagyd állni, utána könnyen kiszedhető belőle
arra ügyelj, hogy ha elmosod, a mosogatószert alaposan öblítsd ki belőle, némelyik hajlamos magába szívni, és a süti is olyan ízű lesz :)
Egy ideje, nem csak muffinhoz használom, hanem vagdaltat is sütök benne :)
Bár, a szaga benne marad, ha még melegren mosom el.
Köszi szépen a válaszokat.
Ma vettem a formát, de eddig nem néztem még utána igazából hogy is kellene használni:)
További ajánlott fórumok:
- Mosogatógépben lehet mosogatni szilikonos sütőformát, műanyag tálcát, mikrózható-fagyasztható műanyag ételdobozt? Vagy csak fém, fa, üveg?
- Megmenthetőek a szilikonos sütőformáim vagy dobjam ki?
- Mik a szilikon sütőformával kapcsolatos tapasztalatok, vélemények?
- Pozitív és negatív tapasztalatok a szilikonból készült muffin- és egyéb sütőformák kapcsán?
- Szilikon bütyök korrektort ma kezdtem használni. Borzasztó...
- Piskóta szilikon sütőformában