Szilikon bütyök korrektort ma kezdtem használni. Borzasztó... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szia Fórumnyitó!
Azon az oldalon, amit belinkeltél szerepel, hogy hogyan kell használni:
"A távtartókat mindennap viselje: Az 1. héten 10 percig, a 2. héten 15 percig, a 3. héten 20 percig, stb...."
Szóval hozzá kell szokatni a lábat a használatához. Így csinálod?
Miért rosszabb a harántsüllyedés? Okoz valami problémát? A bütyköd szerintem nem ettől van.
Lúdtalpas vagyok. Persze, nem domború a talpam, de az orvos szerint van boka és harántsüllyedésem is. Bütyköm nincs, és sosem fájnak a lábaim, pedig rendesen igénybe veszem őket, ha nem épp a munkámat végzem;)
Sokan mondják, hogy fáj a lábuk, mert lúdtalpasok, de el nem tudom ezt képzelni. Remélem, hogy ez mindig ilyen marad.
Rég jártam erre.
Azóta csináltattam betétet, orvos által előírtat, hordom, és nagyon meg vagyok elégedve vele. A bütyköm nem vészes, de éjszakai sín kell rá, meg levendulakenőccsel kenni.
Most a nyár a nehezebb, mert lábágyas papucsot kell hordani, amiből kivehető a saját betétje, és áttenni amit kaptam. Nem könnyű ez a nyári időszak így zárt cipőben. Eddig az interneten nem találtam olyan nyári lábágyas papucsot, vagy inkább szandált, ami jó lenne.
Szuper!
Cipőbe is elfér?
Remélem ez kényelmesebb lesz!
Volt már rajtad?
Nekem olyan kell, ami a nagylábujjat eltolja úgymond a második lábujjtól, ezért kell távtartó. Azzal talán könnyebb cipőt találni. De most az összes cipőm emiatt nem szeretném lecserélni.
Este is tartja végülis a lábujjakat, csak nyilván ennek az a lényege hogy cipőben hordva "kényszerítse" az ujjat vissza az eredeti pozícióba.
A netről olvastam ezt a lúdtalp/bütyök kialakulása dolgot. Lehet egy ortopédus mást mondana.
Sajnálom!
Próbáld ki azt a másik bütyökvédőt, hátha jobban beválik.
Amit belinkeltél elég érdekes, és ha így széttartja az ujjaidat, akkor tuti, hogy nem férsz el a cipődben.
Éjszaka meg minek kellene? Akkor nincs cipő rajtad, hogy fájjanak az ujjaid.
Abban nem hiszek, hogy ezek képesek visszaszoktatni a lábujjakat a helyes "tartásba", főleg úgy nem, hogy nappal meg ismét felveszel egy olyan cipőt, ami ismét összenyomja őket.
Köszönöm!
Orvos azt mondta, hogy a lúdtalpat max. úgy lehet korrigálni, hogy napi több órás lábtornát kell végezni, arra meg kinek van ideje? Szerencsére eddig még nem okozott problémát, remélem így marad.
Én még mindig a rossz cipőkre fogom a lábdeformálódásokat.
Nekem mind2 van, dehát ezzel jár az öregség.
Vigyázz azért te is, nem szabad elbagatelizálni ezt a lúdtalp-dolgot.
Tényleg!?
A bütykös nénikémnek nincs lúdtalpa;)
Nekem van lúdtalpam, de nincs bütyköm...
Az biztos, hogy rengeteg múlik a cipőváltáson.
Ez a távtartó egyik cipőmbe se fér bele. Vagy este vagy csak hétvégén hordom, így meg vajon van értelme?
Utánaolvastam: a műtét semmit sem ér, mert a bütyök a lúdtalp miatt alakul ki. Amíg az alapprobléma nincs megszüntetve... sajnos gyerekkoromban elbagatelizáltam a már akkor felírt betéteket.
Próbálj meg olyat, amit belinkeltem.
Nem tudom, hogy hol laksz, de Budapesten a Sugárban van ez az egészségbolt, ott vettem és rendelni is lehet.
Ortopédia hatalmas műtéttel tudná korrigálni.
Nagyon sok évvel ezelőtt, nekem a kis ujjamnál volt bedagadva a lábam, olyan bütyök szerű volt.
Azt mondta a doki, hogy jöjjek rá, hogy melyik cipő okozza és dobjam ki.
Illetve, azt is mondta, hogy ha nem sikerül és igazi bütyköm lesz, akkor megműtheti, de az minimum fél éves kiesés a munkából, mert keresztbe vágnák a lábfejemet, stb.
Ezek után én gyanakodtam egy cipőmre, amitől megszabadultam és el is múlt a problémám.
Azóta nagyon figyelek erre. Arra is képes vagyok, hogy egy felvétel után kidobom a cipőt, mert ugye vissza nem veszik, de azt nem akarom, hogy lábaim tönkre menjenek és eldeformálódjanak.
Hát, nem:)
Az első két lábujjammal van a gond, lehet, hogy kettes szerelésűt kellett volna rendelni, bár azt is rendeltem, csak nem érkezett meg. Bár lehet hogy ortopédia lesz a vége.
Húúúú, ezt biztos nem egyszerű hordani!
Mi a baja a lábadnak?
Valóban kell minden ujjad közé a távtartás?
Nem csak a lábad nagy ujjánál jelentkezik a gond? A nénikémnek csak ott van gondja és egyáltalán nem panaszkodik, hogy rossz lenne. Simán tudja hordani cipőbe, stb.
1 nap után még nem tudok nyilatkozni. Nem tudom azt sem meddig kell viselni? Éjszakára levenni?
Van ismerősöm aki csak éjszakára teszi fel.
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Érdemes ovulációs tesztet használni?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Sziasztok! Amióta spirálom van ( 3 hónapja)szeretnék inkább betétet használni de borzasztóan viszketek mindegyiktől.Megoldás?köszi
- Hogyan kell használni a szilikon, muffin sütőformát?