Sziasztok! Amióta spirálom van ( 3 hónapja)szeretnék inkább betétet használni de borzasztóan viszketek mindegyiktől.Megoldás?köszi (tudásbázis kérdés)
Hmm igen-igen nagy méhszájjal kell rendelkezni,hogy kihúzd a spirált!!!!Képzeld el milyen fájós olt amikor felrakták,no úgy fájhat(kicsit azért kevésbé),ha lejön!Nekem is spiralom van kislány korom óta tamponpárti vagyok,eddig még nem volt semmilyen téren problémám .Ne parázz nem jön az ki olyan könnyen:-)
Betétet én sem ajánlom,valószínű allergiás vagy a felületén lévő borítóanyagra,bioboltban esetleg bioházban keress biológiailag lebomló betétet,babapelus lézezik,betét is kell,hogy legyen.Addig is hajrá vatta,annál természetesebb(pamut) nincs!
Legyen így!!
De nézz utána, hogy mit képes okozni és milyen tünetekkel jár!
Azt tudjuk hogy amit felszív a fehérje és az 20 perc múlva bomlásnak indul. És jellemzően nem 20 percenként cserélünk tampont.
Mikor a nőgyógyászom felvázolta nekem is leesett az állam.
Két kamasz lányom van, már csak miattuk is változtattunk a szokásokon.
A lucerna erősen lugosító hatású,elvileg hjhullásra kezdtem el szedni,mert az egyik kedves Hoxás hölgynek visszadúúlt tőle a haja,pedig már látszódott a fejbőre is.
Gondoltam ezt ki kell próbálnom,az első doboz után,megszünt a gyomorsavam,nincs alul diszkonfort érzetem,a bőröm szuper lett.A hajam is visszadúsúlt,de nem tudom,hogy ettől-e ,mert arra sok minden mást is használok.
Azért érezheted, hogy a lábad köze be van pelenkázva, mert nem szellőzik a betét és ezáltal a komfortérzeted nem jó!
Hidd el én is szenvedtem ezzel eleget.
De a tampon nekem nőgyógyászati problémát okozott, és hüvelyszárazságot. Így a dokim tanácsára váltottam és nagyon jól döntöttem.
Tisztasági betétet vagy menstruációsat?
Egy fentebbi hozzászólásban olvastam, hogy a fehérített betétektől lehet a viszketésed. Ezzel én is egyetértek. Illetve még attól is, hogy nem szellőzik megfelelően az a terület, és így irritációt okoz ez is.
Mostanában én is sokat foglalkozom ezen témával, mert 4 hónapja tértem át a közel 30 éves tamponhasználatról betétre.
Ha kérdésed van szívesen válaszolok, amennyiben tudok!
Miért akarsz betétet??
én nem tudom használni, utálom,ha a lábam köze be van pelenkázva
További ajánlott fórumok:
- Agresszív modorom miatt mindegyik pasi elhagy, hogy tudnék változtatni magamon?
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Érdemes ovulációs tesztet használni?
- Szilikon bütyök korrektort ma kezdtem használni. Borzasztó...
- Dentomin fogport milyen gyakran kell használni és mennyi ideig (mindegyik színű képes fehéríteni a fogakat)?