Hogyan kell elkésziteni a nosztalgia krémest? (tudásbázis)
Biztosan finom ez a krémes is, de senki ne mondja nekem, hogy régi szakáscskönyvben pudingból készült a krém!!! És tejszín sem kell hozzá.
Tojássárgája, liszt, tej, cukor, vanília + a tojások felvert habja.
Ebből áll az igazi házi krémes krémje.
én nemrég csináltam jó házi krémest,egy régi szakácskönyvben volt benne.szerintem ez a "régi krémes"
Tészta hozzávalói:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás
csipet só
1 dl tej vagy tejföl
1 ek.ecet
Krém hozzávalói:
4 csomag vaniliás pudingpor
1 liter tej
30 dkg cukor
9 tojásfehérje
A tésztából 2 lapot sütünk(világosat)a tepsi hátoldalán.Pihentetni se kell.
A krém:a pudingporokat felfőzzük a tejjel és 10 dkg cukorral.Közben a 9 tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral,majd ezt hozzáadjuk a krémhez,és már rá is önthetjük az egyik lapra a másikat meg a tetejére tesszük.Nagyon jól fog kinézni,jó magas lesz és nem nyomódik ki abszolút sehol,igazi sikerélmény!Ja és ISTENI FINOM olyan igazi krémes íze lesz!!!
Jó étvágyat!
Nosztalgia Krémes!!
Hozzávalók :
fél kiló levelestészta
3 tojásból főzött krém (3 tojássárgája ,3 ek liszt ,tej)
fél liter tejszin
porcukor
A 3 tojássárgájához adj 3 pupos ek. lisztet, keverd ki majd tejjel higitsd palacsintatészta sürüre , lassu tűzön főzd mig puding sűrűségü nem lesz. Hagyd teljsen kihűlni. Cukrozd be a krémet.
A leveles tésztát oszd öt részre nyujtsd ki süsd meg ( 15-20 prc 200fokon)
A hideg főzött krémbe keverd bele a felvert tejszint és kend rá a a lapokra.
Googleban találtam.
ez a recept tényleg jó és ez a klasszikus krémes amit mi annak idején tanultunk,Sajnos a mai krémeseket a legnagyobb jóindulattal sem lehet krémesnek hívi ,csak egy halom trútymónak.
Ilyen krémmel nem nagyon kapsz sehol krémest ,max ha megcsinálod magadnak.Próbáld ki ,ízleni fog
...a googleban néztem meg neked, 164000 receptet találsz, ha beütöd a "krémes recept" szavakat:)))az elején rögtön a Ruszwurm cukrászda/ híres cukrász dinasztia/ receptje tetszett nekem nagyon:)))
Válogass kedvedre, jó sütögetést!
fehérjéből minél több van benne annál jobb.
Ha megmondanád hogy kb mekkorát szeretnél csinálni akkor mondanék anyaghányadot is
Vajastésztát megsütöd két lapnak
A pudingot megfőzöd cukorral előírás szerint és a nagyon keményre felvert tojásfehérjehabot lazán a forró krémbe kevered ,ezt ontöd a vajaslapra ,de kell köré valami keret hogy a krém ne fojjon le ,
A tetőnek valót külön felvágod és a kihűlt krémre teszed