Hogyan kell elkészíteni a szlovák krémest? (tudásbázis)
Megsütöttem, ez az. nagyon fini volt, köszi.
BÚÉK Mari
Megsütöttem! Fini lett!:-)
A krém citrom ízű lett, ilyennek kell lennie?:-)
Ez nagyon jól hangzik!
Kipróbálom:-)
Köszi a receptet Gonoszdi!:-)
(akkor olaj kell bele?)
Ez az ! Nagyon köszönöm ! Nagyjából tudtam, hogy mi kell bele, de az pontos !
Nagyon szépen köszönöm !!!
(étolaj nem kell a tésztába 1-2 evőkanál ? lehet, hogy rosszul emlékszem ?)
Millió puszi Mari
Szlovák krémes
Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérjéből vert hab, fél marék durvára vágott dió, 2 evőkanál kakaó, 7 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna. Krém: 4,5 dl tej, 3 púpozott evőkanál liszt, 1 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és fele leve, 2 csomag vaníliás cukor. Máz: 6 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótaszerűen összeállítjuk a tésztát és megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a felfőzött masszával, valamint a többi hozzávalóval összeállítjuk, majd a kisült tésztára kenjük. A mázhoz valókat összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk. Nem baj, ha csak "írókázunk".
Nemtudom,hogy errre gondoltál-e...
Sziasztok !
Anyukám minden karácsonyra szlovák krémest sütött. Sajnos márciusban elment és én nem találom a receptjét. Kérem, akit tud segítsen...
A tésztája diódarabokkal teli csokis piskóta, de nem az a könnyű piskóta, hanem az a sűrűbb. Rajta egy hófehér főzött krém, azon pedig csokimáz. Nagyon finom.
Előre is köszi Mari