Hogyan kell a testvérféltékenységet kezelni? (beszélgetés)
Minosithetetlen az ex feleseg magatartasa. De azert el kell mondanom, hogy ilyen spekulalok kozremukodese nelkul is, edestestverek kozott is, egy csaladon belul is, vannak feltekenysegek. Ezt nem szabad hagyni, de ahogy no a kisebb, altalaban egyreszt megvedi magat, masreszt jatszotarssa valik, es a nagyobb gyerek megtanulja ot megbecsulni es felretenni a feltekenyseget. A gyerekek kivancsiak, jatekosak, baratkozoak. Ez egy ido utan felulirhatja a felnottek egymas kozotti versengeset.
Kulsosok elott pedig kulonosen osszetartonak bizonyulnak, pl ha otthon elofordul a vita, akkor is, ha kesobb a jatszoteren valaki belekot a kistesoba, mindjart elinditja azt a mechanizmust, hogy automatikusan megvedi. Szerintem meg varnotok kell egy kicsit, aztan lesz lehetoseg sok kozos programra, ahol osszekovacsolodnak meg jobban. Addig is bevonnam a nagyot segiteni, pl peluscserenel, etetesnel, hadd erezze magat nagytesonak:)))
Mindenképp maradjatok szerintem ennél, hogy ő tesó (hiszen tesó is ténylegesen)
És igen, vonjátok be közösen a kistesós fdolgokba. szóval mit tudom én pelusozáskor, elsőre neki modnjátok, hogy ügyes, meg de jó hogy van mekkora segítség, stb.
És kitartás! ha szeret nálatok elni, és érzi a biztonságot, meg fog békélni a szituval akármit fúr valaki hátulról. hiszen a tapasztalatainak fog hinni. (legalábbis az emberek ygerekek többsége annak hisz.)
Megpróbálnám bevonni a kicsi gondozásába. Rájönne, hogy egy ártatlan, tehetetlen csöppségről van szó, akivel lehet babázni, játszani, lehet gondoskodni róla, szóval nem ellenség, aki kitúrta az apja kegyeiből.
De meg lehet beszélni egy 7 évessel, hogy akkor jöjjön, amikor a kicsi alszik és olyankor az apukája csak és kizárólag vele tud foglalkozni. Amúgy pedig az apuka ne olyankor babázzon, amikor a másik is ott van, mert ez olaj a tűzre. Az apuka pedig, mondhat meséket is a nagyobbnak, amibe szépen beleszövi az életüket és a lányka meg fogja érteni, hogy az apukájának 2 gyereke van és mindkettőt nagyon szereti! Ezek a megoldások jutottak az eszembe. De nem tudom milyen a viszony a volt feleséggel, ha olyan közel laktok, esetleg vele is lehet beszélni. Nagyon károsan hat a gyerek lelkivilágára, ha nem hasonló a nevelés. A gyerek ne legyen eszköz a volt férje új kapcsolatának elrontásában.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell azt kezelni ha egy főnöknek tetszem?
- Hogyan kell kezelni egy kisebbségi érzéssel küzdő férfit?
- Mi az oka és hogyan kell kezelni, ha valaki mindenért magát hibáztatja?
- Testvérbabakocsi vagy testvérfellépő? Kinek melyik vált be vagy hogy oldottad meg ha 2 kicsivel kellett közlekedni?
- Hogyan kell kezelni a hólyagos égést?
- Külföldi kiküldetés, külszolgálat! Hogyan kell kezelni munkáltatói oldalról?