Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan jobb a piskóta? Finom liszttel vagy rétes liszttel? fórum

Hogyan jobb a piskóta? Finom liszttel vagy rétes liszttel? (tudásbázis)


1 2
2013. jún. 7. 09:15
finom lisztel
30. Logás
2013. márc. 11. 22:00
én fele-fele aranyban szoktam....amúgy nagy rétesliszt párti vagyok :D
29. d0d8909694 (válaszként erre: 7. - *Mévi84*)
2010. nov. 6. 18:10
..akkor valószínűleg nem elég laza. Tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát.
2010. nov. 6. 13:13
Mariann és Ágota77 köszike! :))
27. Ágota 77 (válaszként erre: 22. - D3bb59819c)
2010. nov. 6. 13:08
A muffin formát én is 3/4-ig töltöm.
26. jolie
2010. nov. 6. 12:48
Fele-fele arányban!
25. 6b006fc769 (válaszként erre: 24. - Kismiújság)
2010. nov. 6. 12:42

én majdnem ilyen tésztát csinlok a gyümölcstortához:)

A piskóta nálam is vagy fele-fele v. csak rétesliszt. Nekünk ízlik:)

24. kismiújság (válaszként erre: 1. - *Mévi84*)
2010. nov. 6. 12:31

Én pont sütök :),tortát a lányomnak.

Kicsit másképp,de olyan,mint a piskóta,és nem szárad ki,meg nem is morzsálódik:).

25dkg cukor 4 tojás sárgájával habosra,bele 1dl víz,1 dl étolaj,majd 25 dkg rétesliszt(pici szódabikarbóna),a 4 tojás fehérje pedig habbá.

Össze az egészet,és sütheted. :)

2010. nov. 6. 12:16

Mama a sima lisztbe mindig tesz rétes lisztet! Kb. fele-fele arányban. Én is felesen csinálom!:)


Muffin: 3/4 -ig szoktam tenni a formát.

2010. nov. 6. 12:11

Bocs, ha másik kérdéssel idepofátlankodok, de hátha valaki tudja..


A muffin sütéskor mennyi tésztát kell tenni a formába?

2010. nov. 6. 11:59
fele-fele!!
2010. nov. 6. 11:52
Nekem pl. a palacsinta se ízlik réteslisztből, csak finomlisztből.
19. Venezuela (válaszként erre: 9. - Gabi44)
2010. nov. 6. 11:51
Én is így csinálom!:):)
2010. nov. 6. 11:51
2010. nov. 6. 11:50
amúgy a rétesliszt állaga másabb. a finomliszt ha nedvesség éri görcsös lesz, jól el kell dolgozni, míg a rétesliszt lazább. De ízre is más lesz tőle a süti.
16. 3232b7bb0b (válaszként erre: 15. - 3232b7bb0b)
2010. nov. 6. 11:49
Sok az és...bocs :)
2010. nov. 6. 11:48
Én nem rakok bele sütőport, ellenben még vagy 2-3 cs van. cukrot igen. És egy picinyke csipet só. És a fehérje KEMÉNY hab legyen! És amikor sütöm 10 percig nagy lángon van, utána még vagy 15-20 perc kicsin, de ez sütőfüggő. A sütőportól nekem mindig összeesik. És ne hagyd a sütőben kihűlni, mert kiszárad!
2010. nov. 6. 11:47
Én is a réteslisztre esküszöm.
13. Bogi 2
2010. nov. 6. 11:46
Úgy jó ahogy gabi44 írja.Sütőpor helyett jó a szódabikarbóna is.
2010. nov. 6. 11:46
Ja és nekem egyáltalán nem morzsálódik a piskótám finom liszttel és tortához is azzal sütöm. Puha is marad.
2010. nov. 6. 11:45
Én finomliszttel sütök, kivéve ha ki van kötve, hogy rétesliszt kell valamibe. Ritkán használok rétes lisztet, javában csak habaráshoz...nekem a piskóta is jobban ízlik finom liszttel. Anyósom mindenhez rétes lisztet használ, nekem az fura. De ki hogy nőtt fel, mit szokott meg...annak kérdése az egész!
10. Vardia
2010. nov. 6. 11:29
Én felesben csinálom, ha vizes piskótát sütök, ha simát, akkor réteslisztet használok.
2010. nov. 6. 11:28

Szerintem csak a rétes liszt a jó.

Ahány tojás , annyi púpozott kanál rétes liszt , anni csapott kanál kristály cukor, én sűtőport is rakok bele. Fontos ,hogy a fehérje keményre fel legyen verve.

8. *Mévi84* (válaszként erre: 6. - Fehérleander)
2010. nov. 6. 11:25
mi a különbség? állaga?íze?
7. *Mévi84* (válaszként erre: 3. - D0d8909694)
2010. nov. 6. 11:24

Köszi!

Úgy morzsálódik, amikor vágom ketté,mintha összeragadna. Olyan galacsinos.

vagy lehet hogy a liszt kevés benne?

2010. nov. 6. 11:24
rétessel sokkal jobb szerintem
2010. nov. 6. 11:23
Én eddig mindig rétesliszttel csináltam,nálam nem volt gond vele!Próbáld ki ezzel is:):)
2010. nov. 6. 11:22
Finom liszttel,átszitálva.
2010. nov. 6. 11:20

finomliszttel.

Lehet, hogy kevés volt benne a tojás?

Az tartja össze.

2010. nov. 6. 11:16

Tortához szeretnék piskotát sütni.

A rétesliszttel keményebb lenne?

Én idáig mindig finom liszttel készítettem, de az olyan puha és nagyon morzsálódik is amikor vágom.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook