A muffinba tehetek finomliszt helyett, félfogó- vagy réteslisztet? (tudásbázis)
a házi zsemlegombócnak nem igazán van gombóc formája :-)
szóval ragadt...Lehet, hogy leöblítetted főzés után mint a tésztát?
ja, és persze örülök csajok, hogy információval szolgálhattam :-)
kicsit jót tesz az egómnak így a kismamaság ideje alatt :-)
kész csoda, hogy még emlékszem :-) amúgy....
nem, az a sütemény állagát befolyásolja
ezért hívják "fogós"-nak
a lazító anyagokból hő hatására gázbuborékok keletkeznek, ha magasabb a sikértartalma akkor ezek a buborékok jobban benne maradnak. Lazább, állósabb lesz a tészta.
Köszi, igen mindig tanulunk valamit:)
de az miért jó hogy magasabb a sikértartalma, ez amolyan szénhidrát csökkentett liszt szerűség?
szivesen! :-)
örülök, hogy segítettem
igen
ha simát csinálsz akkor csak részben, de ha valami gyümölcsöset akkor többet is tehetsz mert az abból készült tésztát kevésbé áztatja el
További ajánlott fórumok:
- Segítség, finomliszt vagy teljes kiőrlésű?
- Mi a különbség a finomliszt és a rétesliszt között?
- A fehér liszt egyenlő a finomliszttel? Vagy van különbség?
- Búza réteslisztből lehet palacsintát sütni?
- A kinder szelet tésztájába sima vagy rétesliszt kell?
- Kipróbált szalagos fánk receptet keresek! Sima vagy réteslisztből készül?