Kipróbált szalagos fánk receptet keresek! Sima vagy réteslisztből készül? (tudásbázis)
Szinte minden szalagos fánk receptje jó, csak ritkán írják mellé, hogy attól lesz szalagos, ha elég forró olajba teszed, és nem a lisztes oldalával kezded, utána az első sütést lefeded.
Utána már látod, ha megfordítod, hogy ott a szalag :)
Garantált siker:
-1/2 kg liszt-rétes
-2 tojás
-2 kanál cukor
-só
-3 dl tej 2,5 dkg élesztő futtatva
-diónyi margarin
Összekutymantani, pihen, amikor elválik az edény falától akkor nyújtani, kb ujjnyi vastagra és szaggatni, középen meg a mélyedést kialakítani,ami a lekvár helye:o)
Sok sikert!
Ebből az adagból jó sok fánk készülhet.
Biztos nagy a család.
Kipróbálom, bár nekem nem csak feleznem, hanem negyedelnem kell a hozzávalókat!
A rumot esetleg ki lehetne hagyni, vagy valami mással (aroma) helyettesíteni?
Szia! Én évek óta így készítem:
Szalagos fánk (ahogy én készítem)
1kg liszt
4dl tej
80 g élesztő
10dkg porcukor
12dkg olvasztott vaj
10 db tojássárgája
2 evk rum
A sütéshez:
olaj
Tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A langyos tejbe rakom a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.
A kenyérsütőgépbe teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom.
Letakarva duplájára kelesztem( kb 30 perc)
Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassuk ki a fánkokat.
Amíg az olaj felforrósodik, pihentessük, majd az ujjunkkal lyukat nyomva, azt a felét rakva az olajba, fedő alatt süssük, míg aranybarna nem lesz. Megfordítva már nem kell a fedő, de vigyázzunk, ne legyen forró az olaj, mert gyorsan megéghet.
A kész fánkokat lecsepegtetjük majd porcukorral megszórjuk, és lekvárral tálaljuk.
Már jó párszor kipróbáltam és mindig sikerült és fini is lett
További ajánlott fórumok:
- Mi a különbség a finomliszt és a rétesliszt között?
- Szalagos fánk receptet tud valaki ami bevált?
- Nem sütőben készült süti receptet szeretnék kérni.
- Tud valaki kolbászhússal készült receptet?
- Valaki ismer olyan receptet, amely többek között reszelt répából és mézből készül?
- Tudna valaki nekem valami jó receptet ajánlani karácsonyra ami vadhúsból készül?