Nem sütőben készült süti receptet szeretnék kérni. (beszélgetés)
Öcsi kedvence
Hozzávalók 4 személyre:
• 1⁄2 l meggybefőtt
• 1⁄2 dl rum v. aroma
• 25 dkg gesztenyemassza
• 2 csomag babapiskóta
• 4 dl tej
• 1 csomag főzés nélküli vaníliapudingpor
• 2 evőkanál kakaópor
• 2 evőkanál kristálycukor
• kevés víz
• 2 dkg vaj
• izlés szerint tejszínhab
A meggybefőttet leszűröm, és összekeverem 1 dl tejjel, adhatunk hozzá kevés rumot, vagy aromát. Egy mély üvegtál aljára babapiskótát rakok, amit előtte gyorsan megmártogatok a tejjel összekevert meggylében. Simára keverek egy vanília ízű főzés nélküli pudingport 3 dl tejjel, pár percig állni hagyom, majd rákenem a piskótára, ezután ráreszelem a gesztenyemasszát, és rárakosgatom a kimagvalt meggybefőttet. Végül az egészet betakarom a rumos tejbe mártogatott piskótával. A kakaóport simára keverem a kristálycukorral, és egy kevés vízzel, majd kevergetve sűrűre főzöm. A tűzről levéve beledobom a vajat, ha a vaj is elolvadt ráöntöm a piskótára. Legalább fél napig hűtőben hűtöm. Tálaláskor meggyszemekkel, tejszínhabbal díszítem a tetejét.
BÖGRÉS SÜTI 5 PERC ALATT
Hozzávalók:
4 ek liszt,
1 mk sütőpor,
4 ek porcukor,
2 ek kakaópor,
1 tojás,
3 ek tej,
3 ek olaj.
Elkészítés:
1. A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében, a fenti sorrendben jól összekeverem.
2. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.
3. Frissen, melegen pl. vaníliasodóval tálalom.
! Csak frissen jó! Ezt az 5 perces sütit szinte 15 percen belül kell bekebelezni, mert amint kihűl kiszárad!:(
Gofri
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
3 tojás,
12 dkg sütőmargarin,
1 csomag vaníliás cukor,
12 dkg cukor,
csipet só,
1/2 liter tej,
reszelt citromhéj.
Elkészítés: A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. Csokipudinggal, lekvárral nagyon finom.
WAFFEL
Hozzávalók:
80 g vaj,
60 g cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
3 tojás,
375 ml tej,
300 g liszt,
1/2 csomag sütőpor,
ízlés szerint rum,
porcukor a szóráshoz.
Mindig szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk, a vaj pedig lehet egészen folyós is!
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet apránként beleszitáljuk. Fontos, hogy szitáljuk, mert ettől sokkal lazább lesz a kész tészta. Ízlés szerint pici rumot is adhatunk hozzá, vagy rumaromát.
Arra figyeljetek, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb, de a nokedli tésztánál egy picit lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk!
Mindig jól előmelegített sütőformát használj!!!!
Még melegen, tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Görögdinnye
Hozzávalók:
Piros részhez:
12,5 dkg Ráma
25 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
1 piros ételfesték
1 kisüveg kingston rum
Zöld részhez:
12,5 dkg Ráma
25 dkg darált keksz
1 zöld ételfesték
10 dkg porcukor
1 kisüveg kingston rum
A magokhoz kevés tortadara
Elkészítés:
A piros masszából készítünk 6 db egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle.
Miután felszeltük, mindegyik szelet mindkét oldalát tortadarába nyomkodjuk.
Itt is van a Hoxán:Albert keksz rolád
Én csak simán csoki pudinggal szoktam csinálni és így is nagyon fini meg egyszerűbb is.
Hűtött süti: [link]
Nekem elveszett a recept de itt megtaláltam.Szerintem ez nagyon finom.
Joghurtos szelet
Fél liter natúr joghurtot 6 ek cukorral megmelegítesz, ebből egy kicsit 1 csomag zselatinnal elkeversz, majd hozzákevered a többihez. Ha langyosra kihűlt, hozzáadsz 3 dl tejszínből felvert habot, majd a gyümölcssel rétegesen beleöntöd egy vízzel kiöblített edénybe. Én annyit szoktam csalni, hogy nem felvert habot rakok hozzá, hanem flakonos tejszínhabot.
Nekem ez a két nem sütőben sült süti a kedvencem.
Van még egy "epertorta sütés nélkül" receptem is, érdekel esetleg? Bár arról nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbáltam.
Tiramisu
A szarvasi mascarpone sajt fedelének a belső részén nagyon klassz recept található, én is azt csinálom, annyi különbséggel, hogy nem kevés tejet teszek a kávéhoz, hanem édesítőszeres tejeskávéval csinálom. Nem tudom, hogy az ír-e aromát, de azt se rakok bele soha, mert a gyerekeim nem szeretik az ízét.
Az új albérletünkben nem jó a sütő.
Waffel, Gofri receptnek is örülnék.
Köszi.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy ügyeletes gyógyszertárban csak receptet lehet kiváltani vagy mást is lehet kérni?
- Kelesztés/élesztő nélküli, egyszerű, sütőben süthető kiflireceptet tudnátok írni?
- Milyen sütőben sült zöldség illik a magos panírral készült rántott hús mellé?
- Gyors, egyszerű és finom házilag készített fagyi receptet szeretnék kérni. Ajánlanátok ilyet?
- Tud valaki kolbászhússal készült receptet?
- Kakaóscsiga receptet szeretnék kérni, aminek a tésztáját kenyérsütöben kell dagasztani és keleszteni...tud valaki ilyet?