Hogyan is illik köszönni az apósnak? (beszélgetés)
15 éve vagyunk együtt a férjemmel.
Magázom a szüleit. Nem zavar, így szoktam meg. Nincs az az isten, hogy lehello-znám bármelyiküket is.
Pedig közvetlen a viszonyunk. Még vitázni is szoktunk.. 😄
De xy néninek, xx bácsinak szólítom őket, csókolomot az előbbinek, jó napot kívánokot az utóbbinak szoktam köszönni. Nincs ezzel semmi probléma.
Bácsizni semmiképp.
A János és magázás teljesen jó. (hasonló korosztály vagyok)
Szerintem meg nagyon nem.
Az idősebb ajánlja fel a fiatalabbnak, illetve a nő a férfinak.
De családon belül az idősebbnek, ez esetben a szülőnek/apósnak/anyósnak kell felajánlania a tegeződést.
Szerintem nem minden esetben ildomos, hogy a fiatalasszony ajánlja fel az apja korabeli apósának a tegeződés. Eszembe jut, hogyha 18 évesen felajánlottam volna az 50-es egyetemi tanár apósomnak hogy tegeződjünk, hát nem tudom... de nem is voltak ilyen ambicióim. Anyósomat viszont tegeztem, a férjem is apámat.
Ahány ház, annyi szitu.
Ha az illemszabályokat nézzük, akkor neked kell felajánlani a tegeződést az apósjelöltnek. Amilyen jó fejnek írod le, örülni fog neki. A tiszteletet akkor is meg tudod adni. Ha meg nem akarod, magázódva is el lehet bárki küldeni melegebb éghajlatra. :D Ennek semmi köze ahhoz, hogy tegeződünk, vagy magázódunk.
Viszont... páran itt írták, hogy felajánlották a tegeződést, és nem fogadták el, ilyen-olyan indokkal. Az illem szerint ez faragatlanság! A felajánlott tegeződést illik elfogadni!
30 éve vagyunk házasok. Anyósék sosem ajánlották fel, hogy tegezzem őket. "Csókolom"-mal köszönök, nem érzem kellemetlennek, bár jól esett volna egy ilyen gesztus.
Fiam barátnőjének többször felajánlottam, hogy tegezzen, de azt mondta, ez neki fura lenne.
Nem vagyunk egyformák. :)
Én magáztam anyóst és apóst, pedig többször mondták, hogy tegezzem őket, de anyósom 40 évvel volt idősebb nálam, apósom meg 53 évvel, így az maradt, hogy sziasztok! Utána magázás;)
A férjem idősebb, mint apósod, sosem zavarja, ha letegezik a fiúnk haverjai, barátnői, bár legtöbben ugyan azt alkalmazzák, mint én, hogy köszönés tegezve, beszélgetés közben magázás.
Engem viszont mindenki letegez.
Te vagy a nő, elvileg ha már illemszabályokat nézünk, akkor neked kell felajánlanod a tegeződést, és az illem szerint neki nem szabad visszautasítania.
Felénk a csókolommal semmi gond. Én így köszönök azoknak akiket gyerekkorom óta ismerek, akár nő, akár férfi. Apósommal is így lennék.
Jó napot és egyebek olyan távolságtartóak. Helló-val meg alapból nem köszönnék, nem a haverom.
Ha 8 év alatt nem ajánlotta fel a tegeződést, akkor lehet neki így a jó.
Múlt héten a bankban tegeztek le. Férjemmel mindketten meglepődtünk rajta, nem zavart, de fura volt.
Lassan a magázódásról teljesen leszokunk.
Az én anyósomék is lazák.
Apósnak jó napottal köszönök.
Anyós más.
Általában csendben mögé lopózok és ráordítok, hogy csókolom!
Jó reakciói szoktak lenni! 😂
Egyszer, ha megisztok egy pálinkát közösen, akkor mondd meg neki, hogy téged zavar ez a csendőrpertu és kérd, hogy tegeződjetek.
Legyél vagány és ne zavartasd magad! Lehet, hogy ő is azt várja már, hogy mikor fogod visszategezni.
Nézd! Én ezt a nevelést kaptam a 70-es években!
Saját példámat írtam le,nem kell követni!
Nézd azt, hogy ő hogyan viselkedik veled. Ha ilyen laza, biztosan nem venné rossz néven a “Hello”-t.
Ha mégis? Akkor szól.
Én sosem tegeztem -saját helyzetemben- az anyósomat. Csókolommal köszöntem neki, mert volt benne egy tartás felém. A lazább időseket simán letegezem.
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándék anyósnak, apósnak
- Mit kell köszönni a barátnőd édesanyjának, ha 60 év fölött van?
- Milyen illat illik hozzád-hogyan válasszunk parfümöt?
- Hogyan illik egy étteremből rendelni?
- Illene köszönni, majd menjünk el egymás mellett, mint 2 idegen, aki soha nem ismerte egymást?
- Hogyan kell helyesen köszönni e-mail-ben, ha nem tudom a címzett nevét? (Portrét szeretnék rendelni tőle)