Mit kell köszönni a barátnőd édesanyjának, ha 60 év fölött van? (tudásbázis)
én csókolomozok lány létemre az ismerősök anyukáinak...
És az élettársam apjának is.
Sztem ha közeli barátnő,(anyukája)akkor csókolom.
érdekes mert Amerikában viszont (ált.)Hello-t köszönnek fiatalnak,idősnek egyaránt.vagy szintén napszaknak megfelelően.
En 32 eves vagyok. Ferfiaknak, noknek egyarant Jo napot kivanokkal koszonok, megha a baratnom szulei is. Aztan volt, aki mar szolt, h tegezzem nyugodtan.
Szerintem is a jo napot kivanok jobb, mint a csokolom.
Bar kicsi korban furcsa. De amikor majd a gyerekemnek eljon az ido, h nem tudja eldonteni kinek mit koszonjon, a jo napot kivanokot fogom neki tanacsolni a csokolom helyett.
Bocs, de én ágálok a "jó napot kívánok" ellen, ebben az esetben szerintem méreten felüli tahóság. Hangsúlyozom, ebben az esetben, mert amúgy egy elfogadott köszönési forma.
Nekem kicsi még a lányom, jómagam 41 vagyok, de férjem lányának a sráca amikor jó napot kívánokkal köszönt, nagyon pocsék érzés volt. Vagy szia, vagy csókolom esett volna jól, és gondolom, más nő is így van ezzel, ilyen helyzetben.
szerintem kórtól függ :)
egy 20 évesnek csókolom de 30 fölött lehet jó napot kívánokkal köszönni :)
Én is a csókolomra szavazok, és ahogy a többeik már írták is ha fiatalos, vagy szereti a fiatalokat és Téged is elfogad, akkor majd Ő mondja, hogy nyugodtan tegezzél.
Én is vagyok a magam 26 évével és a barátnőm 49 éves anyukájával. De mi már régebb óta "ismerjük" egymást, de csak 2,5 éve lett szorosabb a barátságunk és akkor mondta az anyukája, hogy ugyan van 4 unokája, de ne mondjam neki, hogy csókolom:)
Sőt, nekem az a véleményem, hogy ha valakit elakar küldeni a búsba, vagy megakarja bántani tök mindegy, hogy milyen köszönési formában vannak. Nem???
Csókolommal kell kezdeni mindenképp, mert van olyan idősebb ember is, mint az anyukám, aki tanári múlttal el nem tudna képzelni, hogy egy korombeli letegezné, sőt, nagyon nagy sértésnek venné a dolgot.
De találkoztam már olyan anyukával is aki azon sértődött meg, ha nem tegeztem le, de inkább azon sértődjön meg, hogy elsőre megadod a tiszteletet, mint fordítva.
További ajánlott fórumok:
- A férjemet az édesanyja folyamatosan érzelmileg zsarolja, mert engem jobban szeret, mint őt, és ezt anyuka nem tudja elviselni. Mit tegyek?
- 30-40 éves egyedülálló fiúk édesanyjai figyelem!!
- Igaz, hogy a gyermek nem lehet napközis az óvodában, ha az édesanyja gyeden van?
- Féltékeny vagyok a párom édesanyjára
- Abban, hogy valaki nőies lesz, szerepet játszik, hogy az édesanyja milyen volt?
- Szimre barátunk elvesztette édesanyját