Igaz, hogy a gyermek nem lehet napközis az óvodában, ha az édesanyja gyeden van? (tudásbázis)
Szia, Javaslom, indíts ezzel a kérdéssel egy új fórumot, mert az alábbiak 2009-es bejegyzések. Már majdnem végigolvastam, mire nekem is feltűnt. Lehet, már teljesen más törvények vannak érvényben. Ja,és így nem biztos, hogy fognak válaszolni a kérdéseidre.
Szép napot! :)
Sziasztok!
Van egy "nagylányom" 2,5 éves ő elvileg ősztől menne oviba, viszont van egy 8 hónapos pici fiúcska is, vele gyeden vagyok.
A leányzó szobatiszta. Kötelesek az oviba felvenni, amihez körzetileg tartozunk, ha én gyeden vagyok?
-eddig is közösségbe járt
-egyedül nevelem őket
-egészségügyi problémák miatt, nehéz az ellátása (orvosi igazolás van)
Ha valaki tud segítsen... milyen ütőlapot tudok feldobni még?
SZiasztot!
Korrigálom a tegnapit! A meghosszabbított gyesen lévő anyukák gyermekei is aludhatnak az óviban!
Sziasztok!
A gyesen, gyeden lévő kismamák gyeremekei aludhatnak az óviban. Csak a meghosszabbított gyesen vagy gyeden lévő anyukák gyermekei nem. A főállás anyukák gyermekei aludhatnak az óviban 2009. január óta. Új törvény! Ez 100% óvónéni vagyok!
Akkor is marad még 1,5 óra és ezeket a sétákat naponta többször is meg lehet ám ismételni
Neked is és a gyereknek is jó a játszótéren eltötött idő.
-együtt vagytok
-jászik a többi gyerekkel
-beszélgetsz az anyukákkal
pmjuditnak is sikerült :)
Dehogy vagyok kivételes :D
Igaz reggel 5-kor már főztem, mostam( akkoriban még nem volt automata mosógép, sőt egyszerhasznlatos pelus se)és így bőven jutott idő játszásra, sétára
Miért kéne nyilvános helyen megszoptatni?
Két etetés között azért van egy pár óra
No mindegy , úgy érzem kötözködésnek vetted amit írtam
A mi ovinkban nem maradhatnak a gyereke délután, akinek otthon az anyu a kistesóval.
De miért is hagynm ott, mikor én itthon vagyok? Ebéd után hazahozzuk, itthon pihen, az oviba is csak pihennie kellene délután.
Mikor megszületett a pici, márciusban, akkor tanév végéig ott aludt a lányom, hogy a picivel beálljon a napirendünk.
Nekem a nagynak kivették az orrmanduláját 3 éve,most a garatmandulával kinlódunk,de itt is problémás bejutni a dokihoz.Szemészetre is februárban kértem idöpontot és junius 10re kaptam!
Mondjuk a nagylányt már lemerem engedni ide a ház mögé a zárt játszóra,vannak nagyobbak vigyáznak rá,meg a konyha ablakból rálátok:)
Tegnap ö is belázasodott!Gyógyuljatok,majd valamikor délután jövök!Szép napot!:)
Igen,én is minden nap,vagy-hogy többféle kaját csinálok,mert a fiamnak,a férjemnek külön kell főzni.Előbbi nagyon válogatós,utóbbi pedig csak húst hússal enne.
Fiam folyton menne szegénykém,de nehezen érti meg,hogy mivel Enikő beteg-csak ritkán mozdulhatunk ki itthonról.
Két éves múlt,de születése óta gondok vannak az orrmandulájával.Várólistáról átkerültünk készenléti listára,de már nagyon régóta várunk a műtétre.A kórházbezárások óta csak két helyen műtenek,és rengeteg a sürgős eset.sokan vannak,akik nálunk betegesebbek.Így nem tehetünk mást,mint türelmesen kivárjuk a sorunkat.Most is belázasodott-sajnos még nem tudja fújni az orrát-rámegy a torkára,néha a mandulájára,időnként a tüdejére.:(Úgyhogy nekünk sem marad sok időnk a játszótérre.Pedig szívem szerint-folyton kivinném,ha tehetném Őket:)
További ajánlott fórumok:
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Koraszülött gyermek édesanyja vagyok
- Tojásallergiás kisgyermek édesanyjával leveleznék
- Mi van akkor, ha egy 5 éven felüli gyermek nem tölt az óvodában minimum négy órát/nap?
- Lehet-e napközis a gyermek, ha ápolási díjban részesül?
- 14 év alatti gyermeket lehet más kerületbe bejelenteni, mint ahol az édesanyja van? Iskolázás miatt lenne fontos!