Hogyan igényeljek házbővítésre szoc.polt 2 gyermekre? (tudásbázis)
sziasztok. mi nemrég vettünk házat,használtat,felvettük a hitelhez a 2gyerek után a szoc.polt.
de szeretnénk böviteni,a 3ik gyeremek utánni pénzböl,.ö szept.02é született.
a bövités ugy lenne,hogy a házhoz épitett garázst szeretnénk 2szobának, mivel a teteje 1 a házéval,meg a fürdö+ az egyik szoba fala közös.
igy mi kell a szoc polhoz??kell épitési engedély v ilyenek??
köszike..
Nekem más tapasztalataim voltak.
Bővítésre megkaptuk a fél szocpolt. DE a bank csak akkor adta ki (CIB bank) amikor megkaptuk rá a lakhatási ngedélyt vagy mink hívják. Addig hiába volt majdnem kész, nem kaptunk semmit. Szerencsére a vállalkozónk megértő volt és rávárt a bankra. Amúgy nem tudom miből fizettem volna előre 1 millát.
Én úgy tudom, hogy nem kell a baba megszületéséig várni, már olyan 20 hetes terhességet is beszámítanak gyerekként.
Aha, utánanéztem.
"A meglévő lakás bővítéséhez úgynevezett félszocpol (mértéke az egyébként járó támogatás fele) vehető igénybe, ha ennek következtében a meglévő lakás legalább egy szobával bővül. Speciális szabály érvényesül a két vagy több gyermekes családokra, mivel ők nem csak hozzáépítéshez, emeletráépítéshez, hanem az új lakásnak nem minősülő tetőtér beépítéshez is igénybe vehetik ezt a kedvezményt. A három vagy többgyermekes családok nemcsak meglévő lakásuk bővítéséhez vehetik igénybe a félszocpolt, hanem nagyobb, használt lakás vásárlásához is. A kedvezmény feltételei:
*
az igénylő a 2001. augusztus elsején már meglévő ( legalább 50%-os arányú) tulajdonában lévő lakását értékesítse,
*
helyette nagyobb hasznos alapterületű és legalább egy lakószobával több szobaszámú, legalább komfortos lakást vásároljon,
*
az értékesített lakás teljes vételárát a nagyobb lakás vásárlására fordítsák."
Sziasztok!
Én úgy hallottam, hogy szocpol csak új lakás vásárlása esetén jár. Most azt olvasom, hogy van vmi félszocpol is? Tényleg?
Használt lakás vásárlásakor is járhat félszocpol - bizonyos feltételekkel.
Az új lakás építésén nem csak a saját "szervezésben épített" ház/lakás értendő, hanem olyan lakást is vásárolhatsz, amelyet vállalkozó épített eladási célra. Úgy rémlik, hogy a lényeg a használatbavételi engedélynél van, mert ha ez már megvan, nem jár a támogatás.
Nekem is lenne egy kérdésem: Létezik még az a lehetőség, hogy a tervezett gyerekekre is adnak szoc.polt?
Tehát ha két gyerekre kérnék szoc-plot, de még nincs két gyerekekem, megkaphatjuk?
Én ezzel foglalkozom! be kell menni a helyi polg.hivatalba,.szoc.pol.ig kell kérni,amihez kell egy (adásvételi szerződés, ez a legfontosabb), építési engedély, és egy ,egy 2200 ft-os illetékbélyeg, gyerekek szül.akvi kivonata, lakcím kártya, szem.igazolvány és adókártya! általában még ott rögtön megcsinálják!
Ezzel az igazolással kell menni a bankba! A többit ott elmondják!
a helyi bankokat kérdezd meg. egyébként általában az építési engedély meglététől a lakhatási engedély kiadásáig lehet. vinni kell a terveket, egyebeket, de ezt úgy is elmondják.
hasznos lehet: [link]
További ajánlott fórumok:
- Kaphatok szocpolt házbővítésre, ha csak a bővítendő ház 25%-a a tulajdonom?
- Kirakhatnak a munkahelyről, mert a fórumban épp gyermekre váró témákról levelezel?
- Cukorbetegen gyermekre vállalkozni nehéz, de nagyon megéri!
- Állandó könyörgés a tartásdíjért egy súlyosan beteg gyermekre
- Tud valaki jó gyerekorvost a békásmegyeri Csobánka téri gyermekrendelőben?
- Gyermekvédelmi segélyt hogyan igényeljem?