Hogyan fogyhatnék heti 2 kilót? (tudásbázis)
Ha szereted a joghurtot és a korpát, akkor salaktalaníts azzal! A megdagadt korpa is jól sikamikálja a bélbolyhokat és kíméletes megoldás.
Ne felejts el azonban sok vizet inni, hogy a korpa meg tudjon duzzadni, és hogy kimosd a bélésedet!
Szia!
jaj, de jó volt ezeket olvasni!!!! Köszi. Szerinted egy fogyókúra alkalmával érdemes korpát enni (joghurttal stb), hogy azzal pucoljam a ki magam belülről? A keserűsót nem merem kipróbálni. Már a mályvatea is sok néha...
Egyetértek az összes előző jótanáccsal azzal a kiegészítéssel, hogy:
1. Először méregtelenítsd, salaktalanítsd a bélésedet!
Nagyon jó, speciális teakeverékek vannak.
Egy másik lehetőség, mivel türelmetlen vagy:
A gyógyszertárakban lehet venni keserűsót (Glauber-sónak is nevezik). Keresd meg a kérdések között a témát, olvasd el a tapasztalatokat, tanácsokat!
Nem szívesen ajánlom, mert nagyon drasztikus, de mivel egyszer - régen, amikor már meguntam az éppen divatos fogyókúrákat - kipróbáltam, és túléltem, lehetőségként megemlítem.
Kíméletlen, de gyors módszer, hogy kipucold a bélbolyhaidra rátapadt, főleg a tehéntejtől és a sajtoktól származó trutyit.
Ha rászánod magad, előtte mindenképpen szerezd be valahonnan az aloe verás cég Probiotikumát! Azért nagyon fontos, hogy a "végül pisit kakiló nap" után másnap elkezdhesd visszatelepíteni a 6 nélkülözhetetlen baktériumtörzset a bélflórádba! (Az agyonreklámozott joghurt nem elég!)
E nélkül napokig, vagy hetekig is fájni fog a hasad...
Tapasztalatból mondom, mert annak idején még hírből sem ismertük az illető cég termékeit.
A salaktalanító napon igyál meg legalább 3 liter bizserementes ásványvizet, akkor is, ha nem érzed magad szomjasnak! (Ha a budidat takarítod, ahhoz sem elég a vízkőoldó... Sok vízzel kell tisztára öblíteni.)
Bármelyik salaktalanítás kiegészítésként jó az (infra)szauna. Azzal a bőrödnek is segítesz a narancsbőrt kisímítani.
Semmiképpen ne koplalj, és ne kezdj el vadul tornázni!
Ajánlom, olvasd el a "Hogy lehet a macskát lefogyasztani" kérdésre írt "szakdolgozatomat" :-))), abban elmagyaráztam a hízás okait.
2. Egy életre felejtsd el a kólát (a diétásat is), mert cukrozott, vagy édesített foszforsav!
Nem ennyire mérgezőek, de nagyon hízlalóak a szénsavas üdítők két okból:
1. a bennük lévő cukor miatt
2. a szénsavtól tévesen éhesnek érezzük magunkat, pedig a szervezetünk vizet "kér", hogy hígítani tudja a megivott savat, és helyre tudja állítani a felborított sav-lúg egyensúlyát.
Ebből következően a szénsavas ásványvíz sem ajánlott - főleg éhgyomorra.
Csak szökőnapokon :-))) egyél hamburgert, chipset, pizzát, pudingot, tejberizst, tejbegrízt, tejcsokoládét és más cukros, fehérlisztes finomságokat!
Ha éhes vagy, egyél minél több, vajon párolt zöldséget, szárnyashúst, halat, tenger gyümölcseit!
Kenyérből a magvas barnakenyeret ajánlom. Nagyon finom.
Ne egyél margarint, és ne főzz olyan olajokkal, amelyek telített zsírsavakat tartalmaznak! (Itt, a hoxán találsz egy cikket a témáról.)
Nassnak ropogtass el egy répát, karalábot, bármilyen nyers zöldséget, ami jólesik!
Egyél gyümölcsöt is, amennyi jólesik!
Ne vidd túlzásba, mert a TÚL SOK zöldség és gyümölcs is megterheli az emésztőszerveket, nehezen tudja feldolgozni azokat.
A szervezeted kálcium utánpótlására TEJ ÉS SAJT HELYETT egyél meg naponta 2 dekányi diót, pirítatlan mogyorót, mandulát! (Isteni a pirított, sós mandula, a pisztácia és a sósmogyoró is, de a pirítással elvesztették a beltartalmi értékeik jó részét, a sok só meg egészségtelen.)
A macskás hozzászólás 35. pontjában megtalálod a többi információt.
Ha a tej antireklámom érdekel, olvasd el "A sok joghurt és tejtermék ártalmas-e?" kérdésre írt értekezésemet!
"Tudod-e, hogy mit iszol, amikor kólával oltod a szomjadat?" - Ezt a kérdést is ajánlom mindenki figyelmébe, aki kólafüggő, vagy most készül azzá tenni a gyerekét.
Bárki kérdésére szívesen válaszolok a jövő héten, mert most elutazom.
Szép ünnepet Nektek is!
Kalthelios
Amúgy én is arra szavazok, hogy ésszel, semmi divatos diéta, csak amit egy életen át lehet tartani, és a régi kedvencek pedig megmaradnak a különleges alkalmakra:) Itt a kánikula, szerencsére az ember nem is kíván annyira mást, mint zöldséget és gyümlcsöt... legalábbis ezzel bíztatom magam:)
Ami viszont nehezebb a kánikulában, az a torna:)
SZia! Kb. ennyit kéne nekem is, de ha 20 menne le, akkor se esnék még túlzásba:) Az ember türelmetlen, de 2 dologra érdemes gondolni, még az egészségen túl is:
1. a bőr sajna, a túl gyors fogyáskor lehet, hogy lógni fog
2. a ruhák..... kinek van pénze kéthetente bevetetni a ruháiból, vagy újakat venni:):):)
Na persze bár ott tartanék, hogy lötyögnek rajtam a ruhák:)
Az első ötlet, ne akarj hetente 2 kilót fogyni!!!
Ha éhezteted magad, akkor ugyan az elején gyorsan fogysze, de szinte biztos, hogy Lelassul az lanyagcseréd.
Még ha az első héten fogsz is 2 kilót, utána jobb, ha beáll fél, max egy kilóra a fogyás. Így ugyan 2 hónap helyett 3 alatt fogysz le 15 kilót, de azt valószínűbb, hogy tartani tudod.
Kerüld a túlzott szénhidrátfogyasztást, főleg este! Igyál elég vizet (napi 2-3 litert)!
Hát, elsőre szerintem próbáld meg az ősi diétát. Kevesebb cukor és zsírféle (ide értem az olajat is). Sok zöldség, gyümölcs, és sovány hús, hal. A vacsorát meg hagyd el, vagy csak egy joghutot egyél. Naponta 2 liter víz. Érdemes beszerezni tisztító gyógyteát.
Nem tudom, mennyire szeretsz tornázni... Ha nem nagyon, akkor érdemes elmenni egy infraszaunába, hetente egyszer. Ez segít a méregtelenítésben, fokozza az anyagcserét.
Legalább 15 kg-ot le kell fogynom, szeretnék hetente minimum 2 kilót leadni.
Akinek sikerült már ez, segitsen!
Ötleteket várok...