Hogyan érhetném el, hogy szebben mosson a mosógépem? (tudásbázis)
Én is csodálkoztam, hogy hiába tettem a mosógépbe a megfelelő mennyiségü mosóport, mégsem lett tiszta a ruha. Utána hallottam a tv-ben, hogy sóval keverik egyes mosóporokat - külföldi mosóporról van szó - megnyaltam, s valóban borzasztó sós volt.
Ezért nem tisztúlt a ruha.
a fekete lenor az egy öblítő, mindegy, milyen ruhához használod!
a csomagolása fekete, meg az illata "elegáns"
én fekete cuccokhoz Perwoll Black Magic-et használok, nekem bejött.
Öblítőt váltogatom, 3 kedvencem van.
Arielt használok, és fekete lenort. Mindig megkérdezik a fiamat, mitől ez a jó illat,és a ruhák is szépek, puhák, fehérek, és tartósak.
Nem szabad spórolni a mosószeren, mert többet veszítesz mint nyersz.
vért, ha friss, akkor hidegvízzel csap alatt.
Ha már megszáradt, akkor gépben kijön minőségi mosószerrel.
Fehérre nekem a Tide vált be és a Persil gold.
Színesre Ajax, Persil, azt mindig változtatom.
én is .... csakis folyékonyat használok....
egyébként a fehér ruhákhoz adagolhatsz egy zacskó szódabikarbónát......hófehérek lesznek a ruhák.....
a foltokat vani....szappannal szoktam mosás előtt bedörgölni....
csatlakozom a folyékony mosószert éltetők táborához! :)))
(és valóban már 30 fokon tisztára mos!)
Látom egész sok jó ötlet le lett már írva. Nálam még az is gond volt, hogy a mosógép slagja nem közvetlen a falba van kötve, hanem van egy cső darab ami félig eldugult és nem tudta kiszívni rendesen a gépből a vizet. Azóta 1-2 havonta átmosom.
Ha makacsabb foltok vannak akkor közvetlen a foltot egy kis vattával sebbenzinnel, ecettel, cloroxxal dörzsölöm be vagy sóval szórom be.
Most hogy keresgéltem olvastam, hogy nagyon dicsérik a dr. Beckmann folttisztítót, amit DM-ben lehet kapni, lehet hogy kipróbálom mert a lányom fehér pólójába volt egy folt, nem tudom mi lehet már mindennel próbálkoztam, igaz hogy alig látszik már, de jó lesz máskor is ha tényleg annyira jó.
Találtam egy cikket szerintem minden létező folt benne van ami előfordulhat. :)
További ajánlott fórumok:
- Whirlpool mosógépem nem használ öblítőt-mi lehet a gond?
- Mi lehet a baja a mosógépemnek?
- Miért gyűri össze a ruhákat a mosógépem?
- Zanussi mosógépem nagyon ugrál mosás(centrifugálás) közben. Mit csinálhatnék?
- Elromlott a mosógépem, nem forog a dob. Megéri szereltetni vagy újat kell venni? 6 éves a masina.
- Szerintetek el fog romlani a mosógépem?