Hogyan állítsam meg az ilyen édességzabálási rohamaimat? (tudásbázis)
Bírod még molettka?
Sajnos elapadt a tejem, nem tudom már szoptatni a kisfiamat. :( De így el tudok kezdeni diétàzni. Ha továbbra is jók a tapasztalataid, akkor veszek én is krómot.
Megértelek, én is függő vagyok. Szerintem ezt először el kell fogadni és utána megpróbálni kihozni a maximumot a helyzetből. Én azt próbálom tartani, h ha tegnap ettem, akkor ma nem eszek, mert holnap megint lehet. :)
Emellett, ha csak nassolnék, akkor pl. mandarint vagy banánt eszek. Ezek édesek és mégsem édességek. Várom már a tavaszt, jó pótlék az őszibarack, eper, málna is.
Ha próbáltam leállni egyik pillanatról a másikra, én mindig visszaestem :(
Nem sok empátia lehet apuban, ha ennyire csak magára gondol...
Inkább állna melléd szolidaritásból.
Micsoda egy önző krapek... fúúúújjjjj !!!
Akkor mondd meg apukának, hogy jobb, ha mégsincs itthon édesség, mert akkor felfalod. Így neki akkor sem jut, ha van itthon és akkor sem, ha nincs. :)
Azt tudom tanácsolni, hogy mikor rád jön a roham, helyettesítsd valamivel. Rágózz, egyél zöldséget, vagy tartalmasabb ételt többet.
Egyébként a férjedben nincs annyi együttműködési hajlam, hogy a kedvedért ne kelljen otthon édességet tartani?
A gyereknek meg megmondod hogy "bocsi de nincs, mert ha lenne már nem lenne" :D
Pont ezért mindenkinek jobb lenne, ha saját akaratodból meg tudnád állni.
ezt nem értem. mi az, hogy otthon lenni kell édességnek? nem, nem kell.
a gyerek egyen gyümölcsöt a férjurad meg egyen akkor édességet, ha nincs otthon. :)
hát erre mit lehet mondani? :) ha nem akarod mással helyettesíteni, nem akarod a családdal sem egyeztetni, akkor zabálj és hízz :))))
felnőtt ember vagy, azért ez nem egy megoldhatatlan probléma. egészséges, természetes alapanyagú édességeket is tudsz venni, készíteni, de ha mindenre kifogás van, akkor bizony nem változik semmi.
kezdj el sütni cukor- és lisztmentes édességeket, sütiket, találsz a neten rengeteg receptet.
biztos lesz sok olyan, ami megfelel az ízlésvilágotoknak, és ki tudja váltani az otthoni nassolást. ezekből sem kell feltétlenül kilószámra fogyasztani, de kis mennyiségben neked sem árt, és így legalább a családod nem előtted kanalazná a nutellát :)
a gyereket szerintem még le tudod szoktatni az édességről, ha nem tartasz otthon, illetve kiváltod gyümölccsel és egyéb egészségesebb édességgel.
apukával meg meg kellene beszélni, hogy ha fontos neki az egészséged, annak ellenére, hogy a sajátja nem, akkor annyit tegyen meg, hogy nem otthon eszi a csokit-sütit, hanem megveszi magának napközben a munkahelyén, vagy ahol tartózkodik, és ott eszi. így legalább az egyikőtök megúszhatja a cukorbetegséget.
Édesség elvonó? :)
Na jó, csak vicceltem :)
Ha muszáj otthon édességet tartani, akkor csak az önuralom marad egyetlen megoldásként.
Vagy ragassz ki valahova képet egy nagyon kövér emberről, és ha ránézel hátha meg tudod állni a nassolást.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan győzzem le az evési rohamaimat?
- Hogyan állítsam le a gyereket?
- Hogyan állítsam be a Facebook-on a cookie-k engedélyezését?
- Facebook ügyeskedők! Segítség kellene! Hogyan állítsam be, hogy a baráti listámat csak én láthassam?
- Nem jó a laptopom billentyűzete, tudnátok segíteni, hogyan állítsam vissza?
- 10 perce folyamatosan csuklok - hogyan állítsam meg?