Hogy tudnék gyönyörű narancssárga falakat varázsolni? (tudásbázis kérdés)
Hát, most már értem, miért van ennyi rózsaszín ház.
Én is egyébként barna színezőt vettem, de én bézst akartam, így lett mályva.. A napsárgához van sárga színező.
Egyébként nem is bánom ezt a mályvás színt, mindenkinek nagyon tetszik, és jobb, mint bézsen. :)
Ez egy jó kérdés :))). Fehér volt az alap, abba nyomta bele a napsárga színező pasztákat, de az istennek nem akart napsárga lenni. Aztán belenyomott valami pirosat, amitől élénkülnie kellett volna, és végül lett a rémes rózsaszín. Aztán azt mondta, hogy majd ha megszárad, nem lesz olyan rusnya. Az lett :o)). Akkor mentünk a Bricostore-ba és vettünk kész festéket. Az már tényleg olyan lett, amit szeretett volna.
De legalább kiderült, hogy tudok falat festeni :o)))
NA jó,szóval akkor nem kísérletezek vele:)
csak úgy rinyálok,h nem olyan lesz mint én azt a kis fejecskémben elképzeltem:)
Nem is tudom így hirtelen
elég húzós az ára
A párom is festő,és mindig számítógéppel kikevert festékkel dolgozik.A tulaj rámutat egy színre és az olyan is lesz,lehet hogy kicsit drágább,de ha te otthon nekiállsz színt kevergetni az sem olcsóbb,mert meg kell venni az alap fehéret,és még kisüvegben a szineket,ami nem olcsó,sőt!!!
Ja és a kevert szinek jobban takarnak,gazdaságosabb,itthon magunknál is csak ilyet használ a párom.
Nekem is a férjem szovafestő, és hát mondhatom nyugodt szívvel, hogy nagyon jó a szakmájában.
A javítás szempontjából sem ez nem jó, sem az. Ha pl. eltelik 2 év, azalatt érik a falon szín és koszolódik. Ha te elkezded ugyanezzel a színnel javítani, akkor az el fog ütni, mert az a szín tiszta. A javításnak csak addig van értelme, amíg beköltözöl, vagy bepakolsz.
Keverni otthon nem tudsz élénk színt. CSak akkor keverd othon, ha pasztell narancssárgát szeretnél. A férjem szerint nincs értelme azzal próbálkozni. Ha keverteted, akkor a színskálán kinézett színtől 2 árnyalattal világosabbat kevertess, mert a színkártyán is másképp mutata egy foltban, és másképp egy egész szobában a falon. Előfordulhat, hogy amit a kártyán kinézel szín, az sötétebbnek fog tűnni.
Tehát vagy kevertesd, de világosabbat; vagy a férjem szerint is a Platinum jó, és nem is drága. A Dulux az egy nagy kalap sz.r szerinte.
Te jó ég!! :D XD
Hogy tudott a festő napsárga helyett bugyi rózsaszínt keverni??!! Ahhoz azért kell tehetség! :)
a párom szobafestő és a legtöbb megbízójának a kevertetést javasolja. A megrendelő kiválasztja színkártyáról a kívánt színt, és a festékbolt kikeveri.
Csak pozitív véleményt tudok mondani, mindig ugyanolyan színt kevertek ki, mint amilyen az óhaj volt.
A próbálgatás viszont szerintem kockázatos.
Keress egy jó festékboltot.
Te semmiképpen ne vacakolj vele, mert nem lesz olyan a szín és még sokba is kerül. A Tikkurila boltokban számítógéppel kevernek, pont azt a színt kapod, amit kiválasztasz és ha a festendő fal méretét megmondod, még a mennyiséget is eltalálják.
A készen vehetők közül jó a Platinum és a Dulux, azok is színhelyesek, nem csöpögnek, nem büdösek.
A barátnőm a festőre bízta, napsárga helyett lett szép bugyi rózsaszín :o))
Tesóm is kevertetett és teljensen más színt kapott,vmi nyomi rózsaszínt.
és nem egy ismerősömnek teljesen más szín lett az eredmény,pedig nem ők kutyulták.
ne kevertesd! nézz utána a Platinum festékeknek. egy rétegben felvihetőek, gyögyönyrű narancsárga árnyalatuk is van, nem is túl drágák.
a keverés profi munka, ne kisérletezz vele. az a baj, h a festőknek se sikerül mindig úgy, ahoyg te szeretnéd.
Le kell glettelni a falat, alapozó festék, majd egy sor porfogó festék..így lesz tuti sima a fal.
ezután Platinummal fessétek. Elég egy sor, tökéletesen fed.
További ajánlott fórumok:
- Egy hölgy, aki naplót vezet arról, hogyan tud napi 1500 Ft-ból meleg ételt, gyümölcsöt varázsolni
- Hogy lehet gyönyörű tündérkertet varázsolni
- Milyen színű nadrág illik egy narancssárga cipőhöz?
- Járólap fugáját mivel tudnám újra fehérré varázsolni?
- Mitől lehet, hogy erős narancssárgás lé folyik az orromból, ha kifújom?
- Ki ért hozzá? Egy teszt alkalmával a gyereknek el kellett varázsolni a családot és úgy lerajzolni. Ki tudná nekem elemezni?