Mitől lehet, hogy erős narancssárgás lé folyik az orromból, ha kifújom? (tudásbázis)
Ha van váladék az jó. Idővel kiürül, nálam kb. 1 hónap. Antibiotikum mellett kb. 1 hét. Köptetőt írnak még mert nekem torkomra is rámegy.
Nálam önmagában a gőzölés, orrspray stb. nem gyorsította a gyógyulást. AB ellenes vagyok, de arcüregnél beszedem. Szerencsére évek óta nem kellett.
Sajnos ehhez naponta allergiagyógyszer és orrspray kell, hogy elkerüljem. De inkább ez, mint évi 4 arcüreg.
Szia!
Pont most estem át én is ezen. Voltam fül orr gégészeten, mert annyira bedurrant az arcüregem, hogy enni se tudtam, mintha a fogam fájt volna. Illetve nagyon megijedtem én is ettől a víz szerű véres dologtól, ami kiömlött orrfújásnál.
Szóval nekem ezeket mondta: antibiotikum és orrspray. Eredetileg Nasopax-ot írt fel, aztán valami mást, de azt csak receptre lehet kapni.
Napi 3x melegíteni kell az arcüreget, vagy inhalálással vagy meleg sót odatenni (esetleg meggymagpárna ha van). Ha van, akkor biptron lámpázni.
Nekem van itthon inhalátor készülékem, salvus vízzel inhaláltam.
A lényeg, hogy ürüljön a cucc. Csúnya sárga, zöld színű trutyinak kell jönni.
Jó pár napig eltartott amíg rendbe jöttem.
Jobbulást!
Bioparox spray recept nélkül kapható, én ilyenkor azt szoktam magamnak fújni, szó szerint orrba-szájba, és extra adag kalciumot veszek be, mert az összehúzza, lelohasztja a nyálkahártyák duzzanatát, és könnyebben kiürül a cucc.
A sós orröblögetés és biztos hatásos, mikor egyszer nyár közepén sikerült ilyen szintre jutnom, akkor a tengeren két nap alatt helyrejöttem.
Azt mondja a férjem,hogy csak az arcüregbe,és ott fertőtleníti neki mindent,és neki marja.
Nem nyeli le.
Meg azt mondja,hogy ő már több éve ezt csinálja magának,és rendbe jött neki,mert utána másnap nagy darabos,gusztustalan váladékok jönnek ki az orrából,meg van úgy hogy fel is köhögi a slajmot.
Bakteriális felülfertőződés.
Mégiscsak látogasd meg az orvost, mert még egy középfülgyulladás is kinéz neked belőle!
A férjem úgy szokta csinálni,hogy kamillával inhalálja az arcát,és az után lehet,hogy fura amit most leírok,de felszokott szippantani az orrából a kamilla léből.Szó szerint marja az egész orrát,de használ neki,és már másnap szakadozni kezd a gyulladás az egész fejében,és darabosan jön ki a takony(már bocsi ha így írom).
Valamelyik nap este olyan darabot fújt ki,mint 1 miniatűr csupasz csiga!!!!Ha nem látom nem hiszem el!!!!
Dehogy mossa ki!
Megröntgeneztet és ha úgy látja jónak akkor egy tűvel kiböki! /Ezt ritkán alkalmazzák!/
Ne pánikolj már egy mindennapos gebulán!!
A kamilla még jobban begyullasztja,de hamarabb megindul!
És ilyen véres cucc is mindig van.Ez hozzá tartozik az arcüreg gyulladáshoz.
De hogy ez egyéni-e vagy mindenkinél így van-e azt nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás után még mindig fáj és gennyes szagú váladék folyik néha az orromból. Járt már így valaki?
- Milyen színű nadrág illik egy narancssárga cipőhöz?
- Hogy tudnék gyönyörű narancssárga falakat varázsolni?
- Terhességi teszt: aznap negatív, másnapra kirajzolódott egy határozott, de narancssárga csík. Ez akkor hibás teszt, vagy pozitív?
- Az egyik szoba elég sötét, de mindenképpen narancssárgára szeretnénk festeni, nem tudjuk eldönteni, milyen árnyalat lenne jó?
- Beltéri falfestékbe kevertünk színt, narancssárgát szeretnénk, de rózsaszín lett. Lehet valamilyen másik színnel javítani rajta?