Hogy neveljem a kiscicám? (beszélgetés)
Cicát nem nagyon lehet nevelni. Marad a következetesség kevés sikerrel...
Nem véletlenül mondják, hogy a macska neveli a gazdát. Igen önálló "személyiségek"...
hát ez nem kellemes, de a kandúrnál sajnos ígyvan:D
a nősténynél pedig az a rossz hogy nemgyőzi az ember elajándékozni a kismacskákat, mert minden évben kétszer pottyantanak világra:) Nálunk két anyacica van hát volt hogy 10 kiscica született..:D
Ebből lett két kis tigrismintás kiskukis az enyém és a páromé.
:)
Sziasztok!
Nekem ugyan még nincs kiscicám, de nagyon szeretnék a közeljövőben! Addig is szívesen olvasnám, venném a tanácsokat, mit hogyan lenne érdemes!
Hát az enyém nincs benn a házban csak néha hozzuk fel, hadd játtszon kinn az udvaron.
Hú ha én főznék, nemmerném beengedni, mert amilyen kis kajla képes beleugrani a lábosba kíváncsiságból és nem akarom hogy megégesse magát.
De akármit lát, ami kajához hasonlít már be is támadja.:D
És még szereti ( szeretné ha hagynám ) dörgölőzni a tiszta edényekhez, de érdekes mód máshoz nemannyira.
Amint azt meg már leírtam, a laptopom sincs biztonságban. Megint érdekes hogy az asztali gép nemtetszik neki, itt szeret mindíg járkálni a billentyűzeten meg a képernyő felé a kis mancsaival támadna:D
Úgyhogy többször kellett már ismerőseimnek írni msnen ( hát hülyének néztek hogy mi a fenéket írkálok ) hogy ezt a kiscicám üzeni nekik:D
húúú:D azigen, akkor neked is van dolgod azzal a cicával:D
Az én cicám nemfekszik sehova az a baj, még elnézném neki ha kevésbé rizikós helyekre feküdne, de nála nemtudom nincs olyan hogy alvás!:D Egyszer párommal eldöntöttük hogy kifárasztjuk hátha elalszik.
Hát...mi a végére olyan fáradtak lettünk mind ketten hogy az csuda, a macsek meg ugrált összevissza hogy még játsszuuuunnnkkk!
Úgyhogy aztán többet nemvolt ilyen.
A kaja láttán meg megtud őrülni. Ha zörög egy zacskó, vagy párom kinyitja a hütőt nemlehet még lefogni sem, rögtön megy és kíváncsiskodik, be akar mászni a hütőbe hogy majd ő azt ellátja neféljünk nemmarad semmi:)
Mindezek ellenére nagyon szeretjük őt, imádni való kisdög:D
:D
Nálunk a virágfölddel volt gond,mindig kikaparta :))
Nagyon szívesen,ha bármi kérdésed van tedd fel nyugodtan.
Itt sok cicás van biztos tudunk, segíteni.
Most még kicsi most kell foglalkozni vele,hogy tudja ki a gazdi.
Nálunk a tapsolás jött be tilalmi jelzésnek,és a 'nem szabad' kicsit erőteljesen.
Megtanulta mit szabad mit nem.
Játszani kell vele még hisz kicsi.
Nem kell méregdrága csörgös labdákat venni valaki írta,hogy a papírgalacsin és a szívószál.
Mondjuk nálunk a ropi még mindig a kedvence :))
Na ezt én is szeretném tudni:)
Pedig az enyém már 3éves :)
köszönöm:)
Volt egy testvére is, kisfiú ugyanígy nézett ki és higgadtabb szeretőbb cica, de anyós buta neveletlen dögje elkapta sajnos:(
Hát a sunyiság az nálunk is megy..:D
Egy pillanatra nem néztem oda múltkor, és nemláttam hova bújt a cicám.
Hát valami zörgés után lepett meg kijövén a kukából amiből szedett ki valamit és rágcsálta.:D
Úgyhogy ha behozzuk is, mindíg minden kaja eltéve, kuka is máshova rakva vagy a zacskót összekötöm rajta, a kis hangfalakat elteszem ( kedvelt szórakozása hogy hozzájuk dörgölőzvén leverje őket, ) laptopom lecsukva mert mindíg írni akar rajta, mászkálni a gombokon.:D
A macskariasztó spray semmit nem ér.
Én azt tapasztaltam hogy az a macska aki kicsinek is túl eleven és nevelhetetlen az felnőtt korára is az lesz.
Szerencsére a mi cicánk még kicsinek sem volt izgága. Egy egy fülessel biztos kicsit nevelhető.
További ajánlott fórumok:
- Így neveljem a gyerekem
- Milyen nevet adjak a kiscicámnak?
- Anyósom nem hagyja, hogy úgy neveljem a lányom, ahogy szeretném. Mindent megenged neki amit én nem. Mit tegyek?
- Mit tehetnék, hogy a 2 hetes kiscicám életben maradjon?
- Miért kemény a kiscicám hasa?
- A kiscicám támad a kezemre. Szeretném leszoktatni, de hogy? Nektek hogy sikerült?