A kiscicám támad a kezemre. Szeretném leszoktatni, de hogy? Nektek hogy sikerült? (beszélgetős fórum)
Jó ötlet a plüssjáték, csak nem biztos, hogy megszünteti a kézretámadást. Igaz, hogy a többi ötlet esetében sincs rá garancia.
Fórumindító beszámolhatna idővel, hogy beválni látszik-e valamelyik tanács:)
Ez rendben van, de ebben a korban a cica, látom a sajátjaimon, a testi kontaktus kedvéért is játszik. Az idő legnagyobb részében egymással birkóznak, kisebb részben játszanak a környezetben található dolgokkal.
Ezért is írtam a plüss játékot, de már én se tudom, itt-e vagy egy másik újabb macskásban.
Egy fórumban is feltehetted volna az összes macskás kérdést :D Egyébként szégyenletes a téma, hogy anonim kell megkérdezni? :D
Új asszociációt kellene társítani a fejében a kézhez. Hogy ne ellenségként vagy játékként azonosítsa, hanem pozitív érzés társuljon hozzá. Például közelíts felé a kezedben egy finom falattal szép lassan,amikor elfogadja, akkor simíts rajta párat. Ismételd meg ezt a gyakorlatot többször naponta. Egy idő után összeköti majd, hogy ha a kezed közelít, akkor ő jutalmat kap és így egész jól kondícionálható.
Az tök jó, főleg ha a flakonban van fél marék szög is, ami zörög.
Ritkán van az ember keze ügyében, de megoldható... :D
Rácsap, de nem ilyen kicsire, mert ezt a pici haranpást az anyamacska bőre simán bírja.
Már persze ha nekiesnek, nálam ez a két kicsi még nem kezdett ki a mamával.
Apró pici koppantás is elég, és erősebb hangon a NEM.
Üss neki vissza, még valaki azt mondaná szadista vagyok, nem vagyok az, az anyacica is rácsap, ha már nem bír magával a kölyök.
Vegyél neki pingpong labdát. Nagyon szeretnek a lézerpont után is futni.
Ha következetes vagy, akkor megszokja, hogy nem szabad karmolni és harapni.
Szüksége van a testkontaktusra, és játszania is kell.
Ha a kezedre támad, húzd el előle, szólj rá, de adj is rögtön más játékot. Egy ilyen aprócskának lehet egy kis plüss játéka is, ami kicsit kisebb, mint ő maga. Mint valami pót-tesó. Ebben a korban egymást gyűrik még a kiscicák.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- Számítógép függő lett a férjem, hogy lehetne leszoktatni róla?
- Szoptatásról való leszoktatást ki hogy csinálta?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Éjjel a csukott hálószobaajtó előtt nyávog a macska. Hogy kell leszoktatni róla?