Hogy merik ezt megtenni, és senki se háborog rajtam kívül ezen? (beszélgetés)
12. papája
febr. 26. 08:07
Nem csak a nagyvállalatok, hanem állami intézmények is minimálbéren foglalkoztatnak - akár diplomást is - és még zsebbe sem dugnak.
11. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 07:57
Ez régen felénk is nagy divat volt. De mióta rájöttek az emberek, hogy abból nem lesz nyugdíj (mondjuk nekünk már így se), meg ha beteg, akkor semmit nem kap, így nem vállalták ezeket a munkákat és egyszerűen eltűntek ezek felénk. Pedig tényleg mindenki így dolgozott 15-20 éve.
10. Dzsenniferkata
febr. 25. 21:16
Itt üt vissza a KATA adózási mód szigorítás. Találkoztam olyannal, hogy egy magánszemély minimálbérre, vagy inkább garantált bérminimumra volt bejelentve "A" céghez. "A" cég üzleti partnere, vagy alvállalkozója volt "B" cég. A magánszemély "B" cég fele nem főállású kisadózóként számlázott. Azt is megtehette, hogy nem minden hónapban számlázott, arra figyelt, hogy a bevételi értékhatárt ne lépje túl. Egy hónapra volt a KATA adóteher 25000 Ft. Nos ez a lehetőség megszűnt 2022.09.01 nappal, jött helyette vissza az, amiről ebben a fórumban szó van.
9. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 25. 19:16
"A külsős cégek nagy része létminimummal vesz vel, és a többit borítékba adja. "
Vannak állami cégek is, ahol a fizikai állományt minimálbérrel foglalkoztatják, azt is aki közel áll a nyugdíjhoz, ez a besorolásuk, hidd el nagyon boldogok lennének, ha ők is zsebbe kapnának ehhez, még pluszt.
"Hová lett az emberek értelme?"
Az életösztön nagy úr, félre teszik a büszkeséget. Mer enni kell, rezsit fizetni kell, ruházkodni kell........
8. Violet18
febr. 25. 18:52
Örülnék ha így kapnám a fizum, nem kellene levennem folyton. Ha jutalék amit így adnak, akkor nem sok köze van nyugdíjhoz, mert nálunk külön tételként van feltüntetve, más az adózás más a besorolás
7. dominós
febr. 25. 18:21
Sok helyen. Más országban is. Ifjú pályakezdőként az első 2 cégemnél pont így volt. :(
6. 55Judit
febr. 25. 18:02
Ha ragaszkodsz a munkádhoz mert végre van valami, te is tűrnél.
Nem tudom van-e még olyan hogy be se jelentik az embert csak hazudják. Régen ilyen is volt, persze nem nagy cégeknél.
5. Archer84 (válaszként erre: 4. - Archer84)
febr. 25. 17:50
*környezet
4. Archer84 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 25. 17:50
Mivel nagyon sok cég csinálja (a kórnyezet ezt lehetővé teszi), ha kell a munka,bevállalják. Mindig lesz olyan, akit a helyedre fel tudnak venni,ha neked nem jó.
3. birebora
febr. 25. 17:39
A boritékos után semmit nem fizet, azt tisztán kapja. Abból tegyen félre ha tud. Nagyon fog az fájni nyugdijnál vagy betegállomány esetén.
2. pötibaba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 25. 17:37
Ez nem értelem kérdése. Munkát akarnak, ez a feltétel, hogy ezt így elfogadják, nincs más választás. Gondolom többet is kapnak, mintha adóznának. A következményekkel meg nem számolnak. Főleg a jóval későbbiekkel.
febr. 25. 17:35
Egyik nagyvárosban, egy nagy-nagy vállalatnál ( direkt nem írok ide semmit, hogy ne lehessen beazonsítani) A külsős cégek nagy része létminimummal vesz vel, és a többit borítékba adja. Mindenki elfogadja ezt a helyzetet. Hová lett az emberek értelme?
További ajánlott fórumok:
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- A párom miért nem képes ezt megtenni?
- Megromlott a kapcsolatunk, már nem olyan mint az elején, amikor összejöttünk! Már sokszor gondolkoztam a szakításon, de nem merem megtenni!
- Autópályán, mennyi idő alatt lehet megtenni 480km-t?
- Mobilszám alapján szeretnék valakit lenyomozni, hogy hol lakik! Hogyan tudom ezt megtenni?
- Szeretnék egy filmet CD-ről a számítógépre is átmenteni. Hogyan tudom megtenni ezt?