A párom miért nem képes ezt megtenni? (beszélgetés)
A kistestűek hosszabb életűek. :) Élhet még jó sokáig.
Nem vagyok egy kutyaszakértő, nekem nincs bent lakó kutyám, csak gyerekkoromban volt egy rövid ideig. De talán a környezetváltozás is hatással volt rá. Mint az idős embereknél. Nem tudom. Csak gondolom.
Azért talán még nevelhető.
Vagy más tud okosabb tanácsot adni, mert én csak tippelgetek.
13 éves, kistestű.
Pontosan mióta azt nem tudom, mondta a párom, hogy néha vannak balesetek. Mióta megvettük a közös házunkat és ideköltöztünk, rendszeresen bent végzi a dolgát.
Belépett az öregkorba szegény. Nem tudom, mi lehet a megoldás.
Mennyi idős a kutya, és mióta piszkít be a lakásba?
Igen, erre gondolunk, de közben mégsem tudom hova tenni, mert nappal rendszeresen ki van engedve.
Ott meg azért még nem tartok, hogy egy kutya szabotálja az alvásomat és éjszaka kelegessek fel 3 óránként hozzá, mint egy csecsemőhöz.
Azt írtad, hogy arra gondoltatok, hogy az öregsége miatt piszkít be.
Simán lehet, hogy a kora miatt nem tud már jelezni időben.
Bocsánat a fogalmazásomért, a kutyának nincs hasmenése.
Ideges voltam mikor ezt kiírtam, ezért választottam a csúnyább fosás szót.
Napi 1, vagy 2 alkalommal piszkít, van hogy nappal, van hogy éjszaka és újabban sosem kéri ki magát. Van kiengedve, sokat van az udvaron.
Egyformán gondolkodunk. Kutya ügy az egyetlen amiben nem értünk egyet.
Szép lenne ha emiatt dobálnám ki a páromat.
Végigolvastam én is az eddigi hozzászólásokat.
Azokkal értek egyet, akik azt javasolják, hogy a kutyát orvosnak kell megvizsgálnia. Nem normális a mindennapos hasmenése.
Azért azt megkérdezném, hogy ha a kutyagazdinak annyira fontos a kutyája, akkor miért nem jut eszébe ez az alapvető dolog, hogy a kutyát állatorvoshoz vigye, vagy kihívja hozzá az orvost?
Miért szomorú?
Mert nem akar kutyaszaros lakásban/házban élni?
Lehet, hogy a f.i fogja kivágni a kutyát a párjával együtt a garázsba.
Végigolvasva a hozzászólásokat, a legtöbben nekiesnek a f.i.nak.
Vajon a párja takarítja a kutya után a takarítandót?
Nálam is kiverné a biztosítékot, ha minden nap arra kellene kelnem, hogy tele van a lakás kutyaszarral.
Szegény FI és szegény kutyus.
A pasas miért nem viszi az ebet dokihoz?
Megérem a FI-t. Nálunk benti cica van, és néha túl sokat eszik és kihányja, nem tudok mit tenni, feltakarítom.
Ha ez napi szinten menne, akkor elvinném állatorvoshoz, ahogy a kutya gazdájának is kötelessége lenne ezt megtenni, és mielőbb megoldást találni a problémára.
Köszönöm.
A szüleim és a születendő gyerekeim nem egyenértékűek egy állattal.
Tetszik, amikor a FI lapít, mint sz@r a fűben....hogy témánál maradjunk;)
Tehát, fogalmunk sincs, hogy a kutyus mennyi idős, az öreg bármit jelenthet egy olyannál, akinek fogalma sincs a kutyákról.
Azt sem tudjuk, hogy FI párja elvitte e orvoshoz, hiszen erre nem tért ki FI.
Azaz, ne bántsunk egy olyat, aki x éve együtt él egy kutyával és egy olyan akarja ráhúzni a vizes lepedőt, akinek fogalma sincs a kutyákról.
Sokan, akiknek nincs kutyájuk nem tudják, hogy a haszon kutyákat is beengedik télen akár a lakásba is. Olyan kutyát is, aki az év 360 napján kint van, házat őriz és az év 5 napján, amikor kint mínusz 20 fok van, akkor bent van a lakásba éjjel. Az én rokonaim ezt teszik. A kutya megtanulta, hogy ilyenkor az előszobába leterített paplanon feküdhet.
Nekem se volt benti kutyám és még kinti sem, de tudom, hogy hogyan kell hozzájuk állni.
A FI nem tudja, annak ellenére, hogy összeköltözött egy olyannal, aki kutyát tart. Gondolom nem titkolta, és akkor megfelelt. Gondolom nem 1 éve tart ez az állapot. Ki lehetne bírni x időt, amíg meggyógyul a kutya.
További ajánlott fórumok:
- Megromlott a kapcsolatunk, már nem olyan mint az elején, amikor összejöttünk! Már sokszor gondolkoztam a szakításon, de nem merem megtenni!
- Autópályán, mennyi idő alatt lehet megtenni 480km-t?
- Mobilszám alapján szeretnék valakit lenyomozni, hogy hol lakik! Hogyan tudom ezt megtenni?
- Szeretnék egy filmet CD-ről a számítógépre is átmenteni. Hogyan tudom megtenni ezt?
- Vannak itt olyanok, aki mostanában (még az idén) tervezik megtenni az El Camino-.t, vagy nemrég tértek vissza?
- Egy zenéből, rövid részleteket szeretnék kivágni esküvői nyitótánchoz. Milyen programmal tudom ezt megtenni?