Hogy lehetne normális munkához jutni? (tudásbázis)
Ezek nagyon jó szakmák!
Dobj hozzá egy olyan nyelvet amit szívesen tanulnál meg, vagy amihez már van alapod és keresgélj olyan országokban, ahol hasznát veszed.
Régebben csináltam egy statisztikát, félév alatt több mint 90 állásra jelentkeztem amire a szakmai tudásom, és a tapasztalatim megfelelőek.
Ebből lett 6-8 interjú, és ebből lett 1 ahová valóban felvételt is nyertem.
Pocsék a helyzet, és ez csak rosszabb lesz.
Sajnos a gazdasági helyzetünk is romlani fog, de ezt még nem nagyon szellőztetik.
Én is a párommal a kiköltözésen gondolkozunk erősen. Pedig már itt van fogadott dokim, és itt szeretnék szülni, de lehet nem várjuk meg a karácsonyt, hanem lelépünk innen, és ezt teszi nagyon sok magyar. Itt ugyanazért a munkáért amit én és a párom csinálunk a kinti fizetés 10%-kát sem kapjuk meg. Holott páromnak több diplomája van és 6 nyelvet beszél tökéletesen.
Szóval emiatt is mondom azt, aki itt nem talál munkát, annak a külföld nagy lehetőség lehet! :)
:D Na igen, van benne valami! :D
Sajnos valóban eléggé ramaty állapotban van a munkaügyi helyzet. A fórum indítónak üzenem, ha van valamilyen nyelv ismerete próbáljon szerencsét külföldön. Ausztria, Németország...
Na persze meg ha van valahol ismerős, aki tudna segíteni a kezdeti eligazodásban.
Ezek jó szakmák, külföldön aranyat érnek.
Ebben az országban sajnos aki ért valamihez idővel rájön jobb ha kiviszi innen a tudását, mert magyar földön nem fizetik meg eléggé, vagy egyáltalán. :(
Vagy valami gyorstalpaló nyelv oktatásra beiratkozni és közben keresgélni külföldi munka után. Pl. (profession, topjob, expressz, monster)
Ezeken az állásportálokon vannak normális munkák is, külföldieket is hirdetnek ezeken, nézz körül! :)
Sok sikert! :)
nah legalabb ott vannak lehetosegek,bar ezt eddig is lattuk,csak nem mertunk,akartunk pestre menni,de nincs mas lehetosegunk....
sajnos kocsink sincs,igy minden esetben megvagyunk love a kozlekedessel...
.
"-masszázsra csak az elhanyagolt férjek hívnak, csak erotika kell nekik"
Pedig abban van a pénz!! És sok jó pasi is megy ilyen helyre. :)
amugy ez a munka.hu vagy afsz.hu ezen az oldalon tenyleg valos allasok vannak,ez a munkaugyinek a honapja,le lehet bontani a keresest megyere,varosra,foglalkozasra.....
nem ugy mint az apro.on,meg jofo.ason,meg express..en,stb.....ott csoda ha valaki talál...
tudom,mert párom és én is munkanélküliek vagyunk...mindent megprobaltunk mar...
ti hanyadik keruletbe vagytok??
jok amugy fent a lehetosegek???
onnan kirugtak,mielőtt felvettek volna:D
most pestre felvettek mindkettőnket párommal,egy munkahelyre,de nem tudunk bejarni meloba,mert nem volt oda buszunk a 3műszakhoz.
Most kaptunk meg egy ajanlatot,azaz parom ,ő még felmegy 1 probanapra egy masik helyre,ha osszejon akkor koltozunk.
Ezek nem munkák hanem piramisjátékok.
Normális munkához csak normális ismerősökön keresztül lehet jutni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne bebeszélni magamnak, hogy örüljek az életnek, mikor csak azt várom, mikor telik már le?
- Tudna valaki valami TUTI dolgot, hogy hogy lehetne hízni?
- Valaki ismeri és tudja hol lehetne hozzájutni ordá sajthoz?
- Hogy írjam le németül, ha megszeretném kérdezni, hogy: A munkához alapfokú nyelvtudás elegendő-e?
- Állványos babahintát keresek, de amiket találtam azok nagyon drágák.Tudtok valami helyet ahol reális áron hozzá lehetne jutni?
- Tud valaki segíteni a hugomnak Írországban munkához jutni?