Hogy kell fehérszószt készíteni? (tudásbázis)
en nagyon szeretem azt a feher szoszt, de sajnos itt Magyarorszagon nem kozkedvelt :(
De ha kapok/talalok jo receptet ezentul mindig lesz a pizza melle ilyen is :)
Szerintem az nem a klasszikus fehérmártás lehet...talán hamis majonéz lehet:1 dl tejet annyi lassan adagolt olajjal kell keverni,míg egész sűrű lesz,majd nagyon finomra reszelt fokhagymát,sót,fehér borsot,kis mustárt,pár csepp citromlét adnak hozzá.Furcsán hangzik,de nagyon sűrű lesz,és nagyon finom!
A rendes majonézhez lehet tejfölt,citromlét,fokhagymát,sót,fehérborsot ízlés szerint adagolni,hasonló lesz a végeredmény .
Én nem szoktam vele pacsmagolni.. ))
tejfölbe belekeverek fokhagyma , port , vagy rendes fokhagymát...ezt kenem a pizzára
Szia:)
Én ugyan nem tudom, hogy a pizza mellé milyen szószt adnak, de leírom, hogy Én hogyan készítem a "fehérszósz"-t:
5 dkg. vajon 5 dkg. lisztet éppencsak átfuttatok, (ne legyen barna a liszt)
belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát ezzel is picit pirítom, majd langyos tejjel lassan felengedem (egyszerre nem sok tejet öntök!) folyamatosan keverve főzöm. Amikor már elérte a kellő sűrűséget akkor már nem teszek hozzá tejet. Ezután szitán átszűröm és sóval, borssal ízesítem.
ha!!
tudtam, hogy szatmari vagy, mert sehol mashol nem ettem "feher szoszt" a pizza melle!!
egyebkent valami majonez tejfol fokhagyma keverek...
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Sóskát sósra vagy édesre kell készíteni? Hogy "normális"?
- Szeretnék írni egy regényt! Elmagyarázná valaki, hogyan kell nyomdakész formátumú szöveges dokumentumot készíteni?
- Hogy kell pontosan telített sóoldatot készíteni és utána párologtatni vele?
- Az isteni nagy üzemi Milánói írjon aki tudja hogy kell készíteni?
- Hogy kell fánkot készíteni?