Az isteni nagy üzemi Milánói írjon aki tudja hogy kell készíteni? (beszélgetés)
Én nem ettem még menzásat.
Meg talán ilyet sem. :(
:DDD
Nem is tudom. :)
Hmmmmm................
De rég volt. :)))
Áááááááááá!
Ma benéztem egy recept miatt, erre ezt találtam!:DDD
S nem tette tönkre a forralás!???? :D
Ettem, amíg muszáj volt és nem ízlett, sehol.
Ennél azért jobb ételeket eszem nap, mint nap :)
Étteremben meg soha nem eszem pörköltet.
Uhh látom jöttek ötletek :-) Köszönöm :-)
Jahh jah én a konyhai kispórolt ,egyszerű olcsó alapanyagú Milánóira gondoltam.
Legalább is feltételezem hogy így készülhet mert a konyhák általában nem arról híresek hogy dúskálnak a drága alapanyagban :-(
De azért még is finom:-)
Vagy azért mert a konyhás nénik bele főzik a lelküket is :-)
Én az éttermi dolgokhoz nem értek, csak egy egyszerű háziasszony vagyok. Ettől függetlenül nem szégyellem, ha valamit esetleg rosszul vagy másképp ismertem. Inkább tanulok belőle. :)
A Cordon Bleu pedig az egyik kedvenc ételem.
Sokfelé főzik másképpen, csak éppen az az igazi. Mint ahogy sokfelé mondják úgy, hogy: Gordon Bleu, holott az Cordon Bleu. Gordon Bleu nem is lehetne, mert az egyik szó angol, a másik francia. Mégis az éttermek 90 %-ban rosszul mondják.
...és szerintem pont ezekkel a dolgokkal kezdődik, hogy a vendéglátás ott van ahol...a béka popója alatt! :(
Ne haragudj, de tévedsz!
Az olaszok nagy tételben főzik az általam leírt mártást, adagokban lefagyasztják, és evésekkor csak a tésztát főzik ki hozzá.
A tészta tetejére pakolják, nem rakják a sütőbe.
Lehet, hogy mi adtuk neki a nevet, hogy "milánói", de ez az olaszok "nemzeti eledele".
Hidd el, tudom!:)
Ráadásul a milánóiba nem kerül zöldség - persze te rakhatsz:) - mert akkor bolognainak hívnák.
Igaz, hogy mi magyarok nagyon sok mindent feltaláltunk, mert tehetséges nép vagyunk, de legalább ezt az egyet hagyjuk meg az olaszoknak!
Hűűű, én is imádom a zöldborsó főzeléket menzás módon elkészítve.
Találtam is egy receptet régen, és azóta csak úgy készítem:
Olaj, rá az üveges borsó, kicsit felmelegítjük a szemeket, rá egy evőkanál liszt, jól elkeverem a borsóval, és fel öntjük annyi tejjel, h ellepje, felforraljuk. Kis cukor bele, és máris kész a menzás zöldborsó főzelék. :)
Tökéletes recept tényleg! :)
"A bolognaiba darált marhahús, sárgarépa és zeller való."
Ezt még kiegészíteném azzal, hogy füstölt szalonna és vörösbor!!!:)
Az olaszok a marhahúst, a bárányt és a nyulat részesítik előnyben, legalábbis azon a tájékon, ahol én vagyok ismerős. Nevezetesen Emilia Romagna tartományban, ez Bologna és környéke.
Persze eszik a sertést és a szárnyasokat is, de az alapétkezésük erre épül.
A mártásokba IGENIS darált húst tesznek, csak nem finomra darálva, hanem nagyobb lyukú darálón küldik át.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..