Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Az isteni nagy üzemi Milánói írjon aki tudja hogy kell készíteni? fórum

Az isteni nagy üzemi Milánói írjon aki tudja hogy kell készíteni? (beszélgetés)


1 2 3
64. 3d787b167a (válaszként erre: 63. - 273206364e)
2014. febr. 11. 07:38

Én nem ettem még menzásat.

Meg talán ilyet sem. :(

63. 273206364e (válaszként erre: 62. - 3d787b167a)
2014. febr. 11. 05:47
Imädom,nälunk nagyon finoman keszitettek a menzän.
62. 3d787b167a (válaszként erre: 61. - 273206364e)
2014. febr. 11. 05:44

:DDD


Nem is tudom. :)

61. 273206364e (válaszként erre: 60. - 3d787b167a)
2014. febr. 11. 05:37
Felforraltad?:D
2014. febr. 11. 05:33

Hmmmmm................


De rég volt. :)))

59. globus (válaszként erre: 58. - 9f98008a3b)
2012. aug. 9. 10:26
A zöld színre gondoltam, Libra mandulaaromát tenne, én maradnék a természetes módszereknél :DD
58. 9f98008a3b (válaszként erre: 32. - Globus)
2012. aug. 9. 08:09

Áááááááááá!



Ma benéztem egy recept miatt, erre ezt találtam!:DDD



S nem tette tönkre a forralás!???? :D

57. 34c48a3825 (válaszként erre: 9. - Móriczka)
2012. aug. 7. 09:41

Ettem, amíg muszáj volt és nem ízlett, sehol.

Ennél azért jobb ételeket eszem nap, mint nap :)

Étteremben meg soha nem eszem pörköltet.

2012. aug. 6. 20:26

Uhh látom jöttek ötletek :-) Köszönöm :-)


Jahh jah én a konyhai kispórolt ,egyszerű olcsó alapanyagú Milánóira gondoltam.

Legalább is feltételezem hogy így készülhet mert a konyhák általában nem arról híresek hogy dúskálnak a drága alapanyagban :-(

De azért még is finom:-)

Vagy azért mert a konyhás nénik bele főzik a lelküket is :-)

55. Banyaci (válaszként erre: 53. - Doxikri)
2012. aug. 6. 20:02
Hallod, ebben lehet valami, mégha nem is nekem szólt. Azért érdemes kipróbálni zelleresen répásan sonkával, tepsibe simítva rápirítva a szigorúan trapista sajtot. Mivel így nem létezik milánói ezek szerint én föltaláltam valamit,de legalább is összefáztem és tovább gondoltam. ;)
54. Banyaci (válaszként erre: 50. - Doxikri)
2012. aug. 6. 19:58

Én az éttermi dolgokhoz nem értek, csak egy egyszerű háziasszony vagyok. Ettől függetlenül nem szégyellem, ha valamit esetleg rosszul vagy másképp ismertem. Inkább tanulok belőle. :)

A Cordon Bleu pedig az egyik kedvenc ételem.

53. doxikri (válaszként erre: 1. - Móriczka)
2012. aug. 6. 19:25
A szósz a titka...nem paradicsom, csak a gagyi magyar paradicsomkonzerv (fácános, bár az cseh, ha jól tudom) és az abból készített egyszerű mártás, ami ha reggel elkészül, délig jól beleivódik az abszolút nem "Al dentére" főzött tésztába. Sok helyen úgy melegítik, hogy összesütik....ez a titok.
2012. aug. 6. 19:21
Bocsánat, ahogy nézem, Pasta Sutta a hivatalos leírás! Bocs'
51. doxikri (válaszként erre: 7. - 5674644b5d)
2012. aug. 6. 19:20
A koonzerv hús, más néven vagdalt, az meg a Pasta Scuttia! Az megint más!
50. doxikri (válaszként erre: 47. - Banyaci)
2012. aug. 6. 19:18

Sokfelé főzik másképpen, csak éppen az az igazi. Mint ahogy sokfelé mondják úgy, hogy: Gordon Bleu, holott az Cordon Bleu. Gordon Bleu nem is lehetne, mert az egyik szó angol, a másik francia. Mégis az éttermek 90 %-ban rosszul mondják.


...és szerintem pont ezekkel a dolgokkal kezdődik, hogy a vendéglátás ott van ahol...a béka popója alatt! :(

49. doxikri (válaszként erre: 48. - Air)
2012. aug. 6. 19:15
Meg a bolognaiban hús van, a milánóiban sonka.
48. air (válaszként erre: 44. - Doxikri)
2012. aug. 6. 18:03
Igaz ,a milánóiban van gomba ,a bolognaiban nincs .:))
47. Banyaci (válaszként erre: 44. - Doxikri)
2012. aug. 6. 17:40
Felénk másképpen főzik. Ez van. Aztán, hogy a suliban mit tesznek bele azt nem tudom, de komolyan meg fogom kérdezni a konyhásunkat. Azt tudom, hogy tepsiben is átsütik.
2012. aug. 6. 17:33
A Milánói meg totál magyar kaja. Az olaszok ezt a változatot nem ismerik! :)
45. Katinkaboszi (válaszként erre: 35. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 17:31
Erre mondják, ahány ház, annyi szokás :)
44. doxikri (válaszként erre: 38. - Banyaci)
2012. aug. 6. 17:29
Bocsi, hogy közbeszólok, de ez a Bolognai. A Milánói, sonka (füstölt marhanyelv) és gomba, paradicsomszószban. :))
43. 2a69f78972 (válaszként erre: 42. - Banyaci)
2012. aug. 6. 17:25
Nem is annak vettem, mert aranyos voltál!:)
42. Banyaci (válaszként erre: 41. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 17:23
Én meg elnéztem, azt hittem csak simán hozzászóltam. Nem akartam ám kötözködni, bocs.
41. 2a69f78972 (válaszként erre: 40. - Banyaci)
2012. aug. 6. 17:09
De én nem is a fórumindítónak írtam a válaszomat, hanem Sydney határozott kérésére.:)
40. Banyaci (válaszként erre: 39. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 17:01
Tény, hogy az olasz paradicsom mártásból alakult ki a milánói makaróni recept, de magyarosítva. A Bolognai viszont teljesen olasz recept. Sőt nagyon sok olasz recept van, amit én magam is főzök. A legfinomabb tésztaételeket az olaszok készítik. A menzakonyhán bizony betolják a milánóit a sütőbe. A kérdező nem az eredeti olasz paradicsom mártást kereste, hanem a menzásat. Ettől még persze az olasz mártás nagyon finom és ezt nem is vitatom el tőle.
39. 2a69f78972 (válaszként erre: 38. - Banyaci)
2012. aug. 6. 16:54

Ne haragudj, de tévedsz!


Az olaszok nagy tételben főzik az általam leírt mártást, adagokban lefagyasztják, és evésekkor csak a tésztát főzik ki hozzá.

A tészta tetejére pakolják, nem rakják a sütőbe.


Lehet, hogy mi adtuk neki a nevet, hogy "milánói", de ez az olaszok "nemzeti eledele".

Hidd el, tudom!:)


Ráadásul a milánóiba nem kerül zöldség - persze te rakhatsz:) - mert akkor bolognainak hívnák.


Igaz, hogy mi magyarok nagyon sok mindent feltaláltunk, mert tehetséges nép vagyunk, de legalább ezt az egyet hagyjuk meg az olaszoknak!

2012. aug. 6. 16:38
Ugye mint tudjuk a milánói makaróninak semmi köze az olaszokhoz, magyar találmány. Szóval sok helyen a kész mártást összekeverik a tésztával, sattal megszórják és betolják a sütőbeés rápirítják a sajtot. Az iagzi milánóihoz a trapista sajt az igazi. Én a milánóiba teszek sárgarépát és egy kicsi zellert reszelve egyébként úgy csinálom a mártást,mint már írta valaki.Ha van darálthúsom abból, ha nincs akkor sonkából, de főztem már parízelből is. Utána én is betolom a sütőbe és akkor a mártás jól megtapad a tésztán. A menzait én is nagyon szerettem azért is tanultam meg főzni.
37. 1d97508455 (válaszként erre: 23. - Globus)
2012. aug. 6. 16:36

Hűűű, én is imádom a zöldborsó főzeléket menzás módon elkészítve.

Találtam is egy receptet régen, és azóta csak úgy készítem:

Olaj, rá az üveges borsó, kicsit felmelegítjük a szemeket, rá egy evőkanál liszt, jól elkeverem a borsóval, és fel öntjük annyi tejjel, h ellepje, felforraljuk. Kis cukor bele, és máris kész a menzás zöldborsó főzelék. :)

Tökéletes recept tényleg! :)

36. 2a69f78972 (válaszként erre: 24. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 16:31

"A bolognaiba darált marhahús, sárgarépa és zeller való."


Ezt még kiegészíteném azzal, hogy füstölt szalonna és vörösbor!!!:)

35. 2a69f78972 (válaszként erre: 25. - Katinkaboszi)
2012. aug. 6. 16:28

Az olaszok a marhahúst, a bárányt és a nyulat részesítik előnyben, legalábbis azon a tájékon, ahol én vagyok ismerős. Nevezetesen Emilia Romagna tartományban, ez Bologna és környéke.

Persze eszik a sertést és a szárnyasokat is, de az alapétkezésük erre épül.

A mártásokba IGENIS darált húst tesznek, csak nem finomra darálva, hanem nagyobb lyukú darálón küldik át.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook