Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mi a véleményed a megcsalásról, megtérésről? fórum

Mi a véleményed a megcsalásról, megtérésről? (beszélgetős fórum)

1 2
máj. 12. 19:03
Mármint olyannal akit szeretsz
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Ágio8405)
máj. 12. 19:02
Nem gondolnád azt hogy megaláztak nem tiszteltek átvertek,bocsánat hogy nem szeretem ha valaki ilyet tesz a párjával, házastársával mert ez gonoszság kíváncsi lennék hogy ha a gyerekedel, testvéredel vagy bárki mással történe ilyen mit szólnál hozzá
30. Ágio8405 (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 12. 18:57
Hát azért a megcsalás és mondjuk a gyilkosság, rablás,testi sértés között elég nagy különbség van….
29. csemár (válaszként erre: 25. - Csemár)
máj. 12. 18:41
Mellesleg: annak, amire céloztam, "erkölcsi nihilizmus" a neve. (A rosszabbik esetben. A jobbik esetben pedig "intolerancia a másképpen gondolkodókkal szemben".)
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Violet18)
máj. 12. 18:39
Jól teszed, már én sem hiszek a gyónásban, sem a vallásban. Soha nem voltam nagy hívő, vallásos. Nem olvastam Bibliát, a Bibliában nem is hittem, de utána jobban kezdett érdekelni a vallás. Bibliát nem kezdem olvasni, sem hinni benne. Mostmár végképp, mert nem lehet olyan istenünk, aki igazságtalan, és a hívők vallásosak szerint nem a pokollal vannak, mégis azt írják, hogy Isten megbocsátja a megcsalást. Akkor ki kerül pokolra? Mert hogy ez is bűn, mint a többi. Azért mondom, ha mégis létezik, és ami le van írva igaz, akkor igenis igazságtalan.
27. csemár (válaszként erre: 26. - Violet18)
máj. 12. 18:26

Nekem így is jó.

Sok szerencsét!

26. Violet18 (válaszként erre: 25. - Csemár)
máj. 12. 18:17
Nem tudom mit gondolsz, tényleg, hogy én miben hiszek, de biztos h sem a gyónasban sem pedig semmilyen vallási dologban. Magamban hiszek, tudom h hol vannak a határaim. Eddig bevált ez az élet, nem fogok rajta változtatni 🤷‍♀️
25. csemár (válaszként erre: 24. - Violet18)
máj. 12. 13:32

Sztem?

Abban, amit "előadtál".

24. Violet18 (válaszként erre: 18. - Csemár)
máj. 12. 12:56
Mármint miben hiszek szted? 🤔
23. hottie (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 12. 12:03

Vajon miért gondolom, hogy te vagy az, aki folyton az erkölcs és vallás témákban indít fórumokat?

Azért zárod le a beszélgetést, mert itt senki sem ért egyet veled? Komolyan?

Pontosan miben van igazad? Mert ez számomra még mindig nem derült ki...

Ezekre a kérdések esetleg még válaszolhatnál, de ha nem, akkor úgy is jó.

22. csemár (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 12. 11:28

Miért?

Mert felháborítóan általánosító és uszító.

Ez az én véleményem, és ebben tudom, hogy igazam van.

Másrészt pedig köszönőviszonyban sincs a valósággal; a társadalmak többsége NEM ateista.)

Kiknek akarsz, illetve nam akarsz tapsolni?

máj. 12. 11:25
Befejeztem a témát mert itt szinte senki nem ért egyett velem pedig igazam van.
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Csemár)
máj. 12. 11:21
Miért lenne szokványos, sekélyes, nagyképű szöveg, miért, tapsoljunk nekik?
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Violet18)
máj. 12. 11:19
szinte ugyanezt írtam az egyik hívőnek mert a biblia szerint aki megbánja, megtér ezt a hívő is írta, és az hogy nem kárhozik el de utána meg írta a hívő hogy súlyosvétek
18. csemár (válaszként erre: 16. - Violet18)
máj. 12. 11:05
Nem az a baj, hogy előjöttél ezzel a szokványos, sekélyes, nagyképű szöveggel, hanem az, hogy magad is SZENTÜL hiszel benne.
máj. 12. 09:54

Igazán én sem tudtam kihámozni a lényeget.

Van ez a délutáni sorozat az RTL-en, és egy epizódban két hölgy beszélget. Az egyik nem vallásos, és elmondja a történetét a másik hölgynek aki vallásos. A történet szerint a hölgy korábban teherbe esett, az apa nem ismert, de nem szeretett volna abortuszra menni, ezért megszülte a gyermekét, majd örökbe adta. A vallásos hölgy hallgatva a történetet, elkezdett levegőért kapkodni, és "hú, ez kemény" és "Isten szemében ez bűn" stílusú kijelentésekkel regált, és szerette volna a vallásos hölgy, hogy a bibliakörben elmondja tanúságtételként a történetét.

Nagyjából leképeződik sok vallásos ember mentalitása ebben a történetben. Az a baj a vallásban, hogy gyakorlatilag meghatározza, hogy "mit kell hinni, mit kell gondolni, mikor mit kell mondani, mit kell érezni" és ezzel elveszi az embertől a gondolkodás lehetőségét. Ha pedig valamit mersz másképp gondolni, akkor attól a pillanattól kezdve nem vagy az egyház tagja.

A másik probléma a vallásos embereknél az a rossz kommunikáció. A történetet elmesélő hölgynek nem arra volt szüksége, hogy "hú ez kemény" és "az Isten szemében ez bűn" hanem egy másik nő részéről szerette volna az együttérzést és a maghallgatást, amire tapasztalatom szerint a vallásos emberek döntő része nem képes, mert azonnal ítélkezik.

Az egyházat a papok irányítják, hozzák a törvényeket, és pont azok nem tartják be a szabályokat, akik ezeket meghozzák. Ezért is van sok pedofil és erkölcstelen eset az egyházakban, ugyanakkor az emebektől elvárják, hogy minden szabályt betartsanak.

Ezt a kóros gondolkodást Beer Miklós püspök próbálta átformálni. Kiválóan megfogalmazta, hogy "jobb egy irgalmas ateista, mint egy képmutató keresztény", na nem is nagyon kívánatos személy a papok körében, pedig remek ember.

máj. 12. 09:11
Megcsalás? Mindnekinek máshol van a határ, más számít megcsalásnak, és sosem tudhatod mi van a hatterben miert történik. A mélyen nagyon vallasos emberek általában a legnagyobb csalók és képmutatók, és hát lássuk be, "meggyónom es már nem is vagyok bűnös......"
15. hottie (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 12. 07:28

Ezt gondold át mégegyszer, és fuss neki újra.

De próbálom kihámozni...

1,Van egy ilyen halmaz, akik elítélik a házasság előtti szexet, és téged is mert előítéletes vagy azokkal az emberekkel, akik a megcsalták a házastársukat? És mi mit gondolunk ezekről az emberekről? Válaszom: én semmit.

2,Az, hogy melyik nagyobb bűn, a házasság előtti szex, vagy a házasság utáni megcsalás, erről lehet saját véleményed, nekem is van, de a vallás nem tesz különbséget. (Istent ne keverjük bele, emberek alkotta, ezer éves elavault szabályok kusza rendszerébe.)

3, megtért emberek... hű, ez sem egy egyszerű téma. Hiszek a bűnbocsánatban, a valódi megtérésben, amikor valaki valóban felméri, megérti a tettének a súlyát, és képesé válik arra, hogy többet ne kövesse el. De ezt el tudom képzelni vallásos gondolkodás/háttér nélkül is, és tudok hinni benne.

4, Szadad akaratod/gondolkodásod van, szóval, ha nem hiszel többé a csaló embernek, az a te dolgod, bár akkor viszont igen távol áll tőled az igazi hit, pont te tűnsz álszent vallásosnak...(Ebben azért sok más is van a hiten kívül, mármint, hogy valaki mennyire megbocsájtó, lelki alkatunkat például egy csipet biológia, genetika+némi neveltetés, és környezeti hatások is is meghatározzák.)

5, Nincs ilyen, hogy igazságtalan Isten. Emberek vagyunk, akik itt élünk, és jól, vagy épp rosszul döntünk, hogy hogyan éljünk. A szabályokat mi alakítottuk, alakítjuk, próbáljunk meg aszerint élni.

Én próbálok nem ítélkezni, (nem mindig sikerül!), de igyekszem elfogadni, hogy mindenki úgy éli az életét, ahogy neki a legkényelmesebb, a legjobb, ahogy a körülményei engedik, stb.

Próbáljunk megbocsájtani egymásnak, (ez tőlünk függ, hogy kinek, miért és hogyan tudunk), a lényeg ebben, (kicsit önző emberi módon:P) hogy ha ez sikerül, akkor könnyebbé a saját életünk. És ez jó.:)

14. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 14:12
Hát én ezt 3-szor olvastam el, de beletört a bicskám, hogy most tulajdonképpen mire akarsz kilyukadni. Valaki valakinek azt mondta...? 🤨 Most a megcsalással van a bajod, vagy a vallásossággal, vagy mivel? Miért te döntöd el, mi a nagyobb bűn? Nem vagyok vallásos, de úgy tudom, egy félredugásnál jelentősebb dolgokat is megbocsát a jóistenke.
13. gyöngy:) (válaszként erre: 5. - Andi6020)
máj. 11. 13:47
Ez az erkölcsös, fenék paskolós, inkább ne kérdezz, mert olyat tudsz meg, amit nem akarsz.😃
máj. 11. 13:40
Ez tuti az erkölcsös csaj fóruma megint….
máj. 11. 13:30
A megcsaláshoz minimum három ember kell, a hithez elég egy is.
10. Lady Lavender (válaszként erre: 8. - Globus)
máj. 11. 12:03

Egy rugóra jár az agyunk :D

Első gondolatom az volt: a válasz attól függ, hogy milyen erősen és gyorsan paskol a csalfa fél.

9. andi6020 (válaszként erre: 6. - 94a06e9696)
máj. 11. 11:52
Ajajj, az baj :D
8. globus (válaszként erre: 5. - Andi6020)
máj. 11. 11:41
L. Erkölcs című fórumban.
7. Titkoskert (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 11:40

Az a véleményem, hogy ember a hívő, és az ateista is, az ember viszont nem tökéletes, nem is volt nem is az, valószínű nem is lesz az sosem.

Ha a világon a megcsalás lenne a legnagyobb bűn, boldogabbak lehetnének az emberek úgy gondolom.

6. 94a06e9696 (válaszként erre: 5. - Andi6020)
máj. 11. 11:38
Hát a világgal :DDDDDDD
5. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 11:34
Tulajdonképpen mivel van bajod?
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 11:13
Azt gondolom, hogy nem dolgom mások magánéletét megítélni. Egy vallásos embertől sem szép az, ahogyan mások hitében kételkedik.
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 11:09

Téves a cím.

Úgy vélem, nem a megcsalásról szóló téma.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook