Hisztamin intolerancia (beszélgetés)
Igen, nagyon drága.
Nagyon ügyelj az ételek frissességére. Elvileg mindent meg kell enni 1 órán belül, ha nem, azonnal fagyasztani. Ez egyenlőre nekem is gond.
Sajnos a zöldségek közül sem jó minden.
Remélem a gasztrós fog segíteni. Kitartást és jobbulást neked.
Köszi. Én tulajdonképp diétázok, mert kb. mindentől fáj a gyomrom, puffadok és 2-3 naponta iszonyú fejfájás gyötör. Barna rizst eszek meg csirkehúst. Főtt zöldségeket. Aztán itt kb. ki is fújt. Így tartok ott, hogy evés után mindig fáj a gyomrom, kis puffadás az állandó, de legalább tudok létezni. Aztán időnként úgy 2 hetente, amikor már kifordul a kaja a számból, akkor eszek valami édességet, általában a süteményeket szeretem, de aztán mindig megbánom.
Voltam már orvosnál, de mindig azt erőltetik, hogy az epémmel lehet gond. Már kivizsgálták minden módon és semmi baja az epémnek se meg a hasnyálmirigyemnek se.
Most január 3-ára kaptam időpontot egy gasztroenterológustól, akiről egész jókat hallottam. Majd meglátjuk.
Antihisztamint folyamatosan szedek, mert porallergiám is van és egy ideje gyógyszer nélkül sajnos nem bírom.
Gondolkoztam ezen a Daosinon én is, csak nem olcsó és már annyi pénzt kiadtam a különböző vitaminokra és gyógynövényes készítményekre feleslegesen.
Nekem a labor szerint tulajdonképp nincs, de vannak emésztőrendszeri problémáim, csak hát ezt nehéz megfigyelés alapján kiszűrni.
Labor szerint 10-100 közötti érték a normális, nekem 16 lett, de olvastam több helyen is, hogy 20 alatt már akár okozhatja ez is a tüneteket.
A nyitó hozzászólásban írt Daosin még nem próbáltam, egy időben nem is forgalmazták, most nem tudom mi a helyzet.
Én is érdeklődnék, hogy van-e valaki itt hisztamin intoleranciával?
Jó lenne beszélgetni, tapasztalatot cserélni.
Ezt találtam neked:
További ajánlott fórumok:
- Hogy zajlik egy laktóz intolerancia vizsgálat vérvétellel?
- 5 hónapos babának lehet laktóz intoleranciája? Szoptatok, és sokan azt mondják, ha azt akarom, hogy ne fájjon a hasa, váltsak tápszerre.
- Búza/rozsfehérje intolerancia vs. lisztérzékenység
- Hisztamin intoleranciások
- Gyógyszer okozta hisztamin intolerancia
- Hisztamin intolerancia témában járatos orvost keresek. Gyes, családi stb.. info is érdekelne ezzel kapcsolatban, valaki tud hasznosat?