Gyógyszer okozta hisztamin intolerancia (beszélgetés)
Szia! Én a terhesség alatt ill. most nem szedek Cetrizint, ami ugye egy antihisztamin tabletta. Mivel pl. a parlagfűre és sok másra is allergiás vagyok, ezért sose gondoltam arra, hogy a táplálkozással is befolyásolni tudom az allergiámat. Erre most rájöttem.
A terhesség alatt magától elmúlt az allergiám szerencsére. :) Aztán 1,5 év múlva visszatért.
Most ezeket kerülöm és így el vagyok gyógyszer nélkül: csoki, pizza, erős paprika, mogyoró. Nézz utána a kereszt allergiáknak is. Rengeteg oldal szól ilyesmiről, de ált. rengeteg mindent írnak. Én magamat "megfigyelve" írogatom, hogy mi az, amitől erősödnek a tünetek.
Viszont tényleg inkább beszélj orvossal, hogy mit hogy kéne. Minden allergia más, van, amit muszáj kezelni pl. gyógyszerrel, nehogy nagy baj legyen. Én most kísérletezem, hogy mitől jön ki és mit tolerál a szervezetem magától is.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Vannak jól bevált ötleteid a klimax okozta fejfájásra és izzadásra? /Női klimax/. Gyógyszer, hormon kizárva.
- Hisztamin intolerancia
- Hisztamin intoleranciások
- Hisztamin intolerancia témában járatos orvost keresek. Gyes, családi stb.. info is érdekelne ezzel kapcsolatban, valaki tud hasznosat?