Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg céklaleves recept

Hideg céklaleves recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hideg céklaleves hozzávalói:
4-5 bébicékla,
só,
8 dl húsleves(kockából is készülhet),
1 mokkáskanálnyi pirospaprika,
csipetnyi cayenne bors,
1-2 evőkanál vodka,
4 evőkanál tejföl,
egy-egy darabka különböző színű paprika


A Hideg céklaleves elkészítési módja:
A céklát megmossuk,enyhén sós vízben puhára főzzük,majd amikor kihűlt,megtisztítjuk,fölaprítjuk,a hideg húslevessel finomra turmixoljuk.A fűszerekkel meg a vodkával még egyszer átforraljuk,és ha kell utánasózzuk. Jól behűtjük,végül személyenként 1-1 evőkanál tejfölt is keverünk bele. A pirospaprikából egy-egy kis darabot apró kockákra vágunk,és a levest ezzel díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg céklaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook