Pékleves recept
A Pékleves hozzávalói:25 dkg kenyér - száraz is lehet
1,5 liter húsleves - leveskockából is készülhet
1 fej hagyma
csipetnyi köménymag
3 babérlevél
5 dkg reszelt füstöltsajt
1 dl tejföl
5 dkg vaj
4 szelet pirítós
A Pékleves elkészítési módja:
A kenyeret beáztatjuk, majd a húslevesben feltesszük főni. Köménymaggal, reszelt hagymával, babérlevéllel és a sajttal ízesítjük. 10 perc főzés után szitával áttörjük a levével együtt, majd 1 dl tejföllel és a vajjal elkeverjük és felforraljuk. Forrón csészében 1-1 szelet pirítóssal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. febr. 13. 19:37
A pékleves elkészítési módja és hozzávalói.