Pékleves recept

A Pékleves hozzávalói:
25 dkg kenyér - száraz is lehet
1,5 liter húsleves - leveskockából is készülhet
1 fej hagyma
csipetnyi köménymag
3 babérlevél
5 dkg reszelt füstöltsajt
1 dl tejföl
5 dkg vaj
4 szelet pirítós


A Pékleves elkészítési módja:
A kenyeret beáztatjuk, majd a húslevesben feltesszük főni. Köménymaggal, reszelt hagymával, babérlevéllel és a sajttal ízesítjük. 10 perc főzés után szitával áttörjük a levével együtt, majd 1 dl tejföllel és a vajjal elkeverjük és felforraljuk. Forrón csészében 1-1 szelet pirítóssal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pékleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook