Grillezett lazac petrezselymes vajjal recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Grillezett lazac petrezselymes vajjal hozzávalói:
4 lazactörzs,
1 citrom leve,
a petrezselymes vajhoz:
100 g vaj,
1 kávéskanál reszelt citromhéj,
1 kávéskanál citromlé,
fél csomag petrezselyemzöld,
továbbá:
só,bors,
olívaolaj,
citrom
A Grillezett lazac petrezselymes vajjal elkészítési módja:
A petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajt megolvasztjuk,majd keverőtálban laposan kikeverjük,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a citromlevet és a petrezselymet,majd sóval borssal ízesítjük.Egy megfelelő méretű tálcát letakarunk a vajból rózsákat nyomunk rá,végül hűtőbe tesszük. A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével.Kevés olajjal,és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük.(A sütési idő kb.12 perc)A lazacszeletekre vajrózsát helyezünk és citromkarikával díszítve tálaljuk. Grillezett főtt burgonya a hozzáillő köret
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. ápr. 1. 06:24
A grillezett lazac petrezselymes vajjal elkészítési módja és hozzávalói.