Hétvégén is olyan könnyű betartani a diéta szabályait? (beszélgetős fórum)
Az egész csak elszántság és kitartás kérdése. Aki nagyon akarja, az be tudja tartanai. ÉS a családot is meg kell győzni. Viszont amíg sütit sütögetsz és eszel otthon addig nem fogják komolyan venni a diétádat. Ezt tapasztalatból mondom. Candida diétát csináltam és anyunak jópár hét kellett mire megértette, hogy hiába főz és süt finomabbnál finomabb kajákat és sütiket én nem fogok enni belőle. Sőt még a kenyeremet is mindig vittem hozzájuk.
Bennem megvolt az elhatározás és ki is tartottam mellette, így nagy nehezen a család is átállt.
Sajnos látom, hogy valóban nem jön sok ötlet, pedig, ha valaki tudja a megoldást, vagy jó tippjei vannak, szívesen venném.
Valóban az a legjobb, ha otthon, vagy aholva megyünk, akkor mindezt tudatosítjuk. De épp ez a probléma, hogy mi van akkor, ha pl. vendégsége megyünk, vagy oda, ahol mindebbe nem tudnak segíteni...
Köszi!:)
Hát nehezen megy le az utolsó néhány kg. Én is úgy vagyok vele, hogy minél közelebb vagyok az álomsúlyhoz, annál többet akarok fogyni, mert ugye még itt is meg ott is van felesleg, de már annak nagyon örülnék, ha tartósan tudnám a 62-t tartani. Csak ezek miatt a hétvégi kajálások miatt nem tudok hónapok óta átlendülni a 63-on. Mert amikor megközelítem, mindig visszaesek, és kezdődhet előlről a megközelítés.
Megnéztem az adatlapo, és látom, hogy te is szépen haladsz, neked sincs már sok hátra az álomsúlyig. Úgyhogy én is gratulálok!:) És ne add fel, mert tudom jól, milyen nehéz az utolsó néhány kg-mal megküzdeni.
Csak valami taktikát kellene kitalálni, mert sajnos az akaraterő sokszor cserbenhagy. Olyankor kell bevetni néhány ötletet. Csak mit?
ja, és hogy hogyan tarsd be?
hát, mást nem tudok mondani, csak hogy akaraterő és odafigyelés kérdése talán.
Szia!
Hm, hát igen, vigyázz ezzel nagyon, mondom én utólag, én fősulis, egyetemista koromban híztam meg, csak azért, mert volt, hogy egész héten összevissza ettem, inkább keveset, mert nem figyeltem rá, meg mikor mennyi pénzem volt ugyebár... és aztán hétévgenként otthon, huh, minden alkalommal "eljátszottam" a nagy zabálást.
Szörnyű volt, és a végeredmény elképesztő. Ráadásul, gondolom, az egészségnek sem tettem vele jót, hogy rendszertelenül ettem.
Úgyhogy én azt mondom, próbálj meg ez ellen tenni mindenképpen, mert késő bánat ebgondolat.
Szia!
Akkor látom nem vagyok egyedül ezzel a problémával!:)
Én is pont ugyanúgy vagyok ezzel mint te. Amikor hazamegyek hétvégén anya, mama süt-főz finomabbnál finomabbakat, én meg csak igyekszek ellenállni, és csak reggel enni, de akkor is. Sokszor ezt már nem sikerül betartani, és most meg ballagáson voltam... szóval érted.
Szerinted mit lehetne tenni ez ellen? Mert engem már nagyon idegesít ez a "szélmalom harc"
Szia!
Nagyon hasonló cipőben járok! Kolis vagyok, egész héten maganak vásárolok, betartom amit elterveztem. Majd mikor hazamegyek, anyu jobbnál-jobb főztjei várnak. Ráadásul nekem hobbi a sütés, ezért hétvégén mindig sütök sütit. Apu hiányolja is, ha nem. :) Szóval a hétvége mindig káosz...Meg most 3 ballagáson voltam a hosszú hétvége alatt...Ez is betett!! De most két hétig nem megyek haza, ez most talán segíteni fog egy kicsit.
Visszatérő problémám(mánk), hogy egész héten be tudom tartani a diétát (életmódprogramot), de amikor eljön a hétvég, és valamilyen családi programra kerül a sor, mindig keresztül húzza az egész addigi elért eredményt.
Ti hogy vagytok ezzel?
Hogyan lehet ezt "orvosolni"?