Házipor-allergiás gyermekek szülei (beszélgetés)
Jelenleg a matracokra szeretném megrendelni az antiallergén matracvédőt.
Mivel nem győzőm a rengeteg mosást, illetve nem tudom hová teregessek, mert ugye a szobájukba nem szabad, de éjjel átjön a mi szobánkba aludni, így oda sem, mapközben az erkélyen nem szárad meg teljesen... Muszáj lesz venni egy szárítógépet. De lassan amúgy is le kellett volna cserélni a mosógépünket, úgyh azon gondolkozunk, hogy egy mosó-szárítógépet kellene venni. Nem tudom mik a tapasztalatok ezekkel a fajtákkal kapcsolatban. Áruk húzós, de még mindig kevesebb mint 2 külön gép...
Ultrahangos atkarisztón is dilemmázom, 2 elemes a hálókba és egy hálózati a nappalaiba 20e ft lenne...
Már ott tartok, hogy a hónapokkal ezelőtt megvett és végre felrakásra kerülő világító vászon faliképet sem merem a szobájukba tenni, mert vászon borítás van a hátulján takarásként...
Van egy nagy micimackós faltapéta is amit szerettem volna a gyerekszobába, de talán az sem a legjobb ötlet...
Egész nap ezeken jár az eszem...
Van egy kis félretett pénz, amit nagyobb de nem konkrét dologra akartunk költeni a gyerekeknek, a kinőtt ruhák megunt játékok eladásából. Olyan szomorú hogy ezt most azt atkák ellen kell felhasználni... Mindig sírva fakadok ha erre gondolok. Persze a gyerekek emiatt nem szenvednek hiányt semmiben, csak bosszantó ez a helyzet. DE végül arra gondolok, hányan ápolnak beteg gyereket, akinek drága a kezelése, ehhez képest ez CSAK porallergia...
Talán ha most tényleg mindent lecserélünk alkalmasabb tárgyakra, később pedig odafigyelünk miket vásárolunk, nem lesz ennyire megterhelő...
Folytatom a takarítást, vasalást! :)
Atkaölő spray-t senki nem próbált? Van olyan, ami akár 6 hónapon át megöli az atkákat. Nem merem a gyerekek ágyát befújni vele. Br azt állítják teljesen ártalmatlan az emberre, de bizalmatlan vagy inkább óvatos vagyok.
Láttam ultrahangos riasztót is, olyat használ valaki?
Szisztok!
Az én fiam 4 éves múlt, május óta tudjuk, hogy allergiás. Mellette ekcémás, asztmás.
Mi felszedtük a gyerekszobában a szönyeget, laminált parkettát tettünk le helyette, eltüntettem a plüssöket, csak 1 kedvenc maradt meg, napi vízes portörlés, felmosás, heti ágyhúzás, paplan stb mosása:( Mi is vettünk Hepa-s porszívót. Napi gyógyszer szedés mellett is már 2x előjött az asztmája:( Montelukas-t szedi.
Nagyon sajnálom szegényt. :-(
Nálunk pont fordítva volt. Szinte már ugatott annyira köhögött utána elmúlt és csak tüsszentett folyamatosan reggelente. Nem tudom ez elfog e múlni valaha.
Az én fiam is házipor allergiás plusz lisztatka .
Én is mindent megtettem hogy minnél kevesebb por legyen de sajnos semmi nem változott. Addig amíg padlófűtéses lakásban laktunk. Mondta is a doki ő betiltaná ezt a fajta fűtési lehetőséget. Aeriust kap napi 2x 5ml azóta tünetmentes.
2 és fél éves kislányom házipor allergiáját 2 hónapja állapították meg. Szeretnék tapasztalatokat cserélni hasonló helyzetben lévőkkel. Most éppen azon dilemmázom, hogy merjek-e atkaölő szert használni... Az orvos javasolta! Próbálok mindent megtenni, hogy kevesebbet köhögjön szegény. HEPA filteres porszívó, gőztisztítás, plüssök fagyasztása, kevesebb szőnyeg...
Beszélgessünk!
További ajánlott fórumok:
- Megkésett fejlődésű, vagy más okból fejlesztésre járó gyermekek szüleit keresem
- Oxigénhiányosan, betegen született gyermekek szülei!
- Tartósan beteg gyermekek szüleitől is elveszik a gyest?
- Kruppos gyermekek szüleivel beszélgetnék....
- Óvodás korú gyermekek szülei: Nálatok hány órakor van vacsora, fürdés, ágybabújás?
- Heim Pál urológiai osztályán kezelt kisgyermekek szülei, beszélgetünk?