Megkésett fejlődésű, vagy más okból fejlesztésre járó gyermekek szüleit keresem (beszélgetős fórum)
Sziasztok! Érdekelne ,hogy működik-e a csoport. Lenne pár kérdésem illetve tapasztalat gyűjtés lenne a cél. Akár itt akár személyesen is. Dunaújvárosban èlek.
Köszönöm
Sziasztok
Kaposvár és környékéről keresek szülőket de persze bárhonnan az országból.Mi már 15 éve nevelünk ilyen gyermeket.
Szia!
Nagyon húzósak ezek a maszek fejlesztések, de az ember mindent megtenne a gyerekéért, nem?
A logopédus még nekünk hiányzik, kíváncsi leszek, ősztől fogunk-e kapni segítséget az oviban, vagy ezt is nekem kell magán úton intézni. Sajnos nagyon sok gyerek szorul logopédiára az oviban, a kicsikre nem jut idő. Pedig kislányomnak tényleg szüksége lenne rá. De az is lehet, hogy még nem érett meg rá, nem tud úgy figyelni. Majd kiderül.
Mi egy maszek fejlesztőt fogadtunk a fiam mellé,aki Győrben a Török István úton van.
Már két éve járunk hozzá,hatalmas a fejlődés!!!
Ő gyógypedagógus és gyermek-logopédus is egyben.
De ennek ára is van,1 óra 3000 ft.
Szia!
Olvastam már lejjebb is, hogy ez a kódotok.
Vercsi megkésett beszédfejlődésű(de nagyon), éretlen a finommotorikája és a nagymozgása, nagyon mozgékony és figyelmetlen. Tanulási zavar veszélyeztetett óvodás( 4 éves múlt).
Egyébként mi is Győr mellett lakunk, láttam Ti is.
olvasgattam a naplódból is.:-)
Hova jártok fejlesztésre?
Gondolod,hogy Ő szerezte a gyerekének a bajt,hogy emelt családit kapjon???
Itt mindenki örülne,ha nem kellene ilyen papírok után futkosnia...
De sajnos ez van.
Az én fiamnak heti 5000 ft-ba kerül a fejlesztése,és már két éve maszekhoz hordjuk!!!
Sajnos az ingyenes fejlesztés semmit sem ér...
Szia!
Nekünk is ez a diagnózisunk(F82),a szakértőinél kaptuk.Viszont a kék papíron csak a P kód szerepel,ami több dolgot is takarhat.Oda nem írnak BNO-kódot!!!
Neked mennyi idős a gyermeked?Miben nyilvánul meg nála a motoros funkciós zavar(F82)?
Tudod mit? Bár ne járna az a csp, akkor nincs több gond a gyerekkel. :)
Csupa jóindulatból írtam, hogy ne görcsölj ennyire arra az emelt csp-re. De te tudod, úgy harcolsz, ahogy akarsz. Majd elmúlik ez a hév is, és csak arra fogsz vágyni, hogy a gyereked egészséges legyen. :)
Nem fogod elhinni, pont ezt teszem. Örülök, hogy te ennyire okos vagy és mindent tudsz.
Igen, szeretném az emelt családi pótlékot, miután az havi 10 e Ft pluszt jelentene. Ennél többet költök a gyerek fejlesztésére.Örülök, ha neked ez nem jelentős összeg és jól megvagy nélküle is.
Felfogtam elsőre is, hogy önmagában a beszédfogyatékosságra nem jár. De lehet mellette más olyan diagnózis még, ami viszont már indokolttá teheti.
Úgy gondolom, hogy a veled való társalgást én itt befejeztem. Én harcolok az én gyerekemért, az ő jobblétéért, te harcolj tovább a sajátodért. Kérlek ne keresztezzük egymás útját. További szép napot!
Józan paraszti ésszel azt gondolom, ha egy gyerekről kiderül, valamilyen fejlődési zavara van, szakorvoshoz fordulnak vele.
Annyira görcsösen ragaszkodsz ahhoz az emelt csp-hez. Ha jár, jár, meg kell kérdezni a szakorvost, ha nem, akkor nem. Ennyi. :)
XIV. kerület Tábornok utca Meseház óvoda.
Bocs, pedig láttam a kérdésedet korábban is, csak a végén elfelejtettem válaszolni...
A párom ma délután beszél egy ismerős orvossal, remélhetőleg estére vagy pár napon belül bővebb infóm lesz az egészről.
"P) Többszörös és összetett betegségek
Többszörös és összetett betegségek, melyek együttesen felelnek meg a rendeletben meghatározott feltételeknek."
így van a rendeletben.
akkor azért kaptatok P kódot, mert neki a beszédkésés mellett epilepsziája is van! Így jogosultak vagytok az emelt pótlékra.
De a kérdés feltevőjének "csak" F 80.9 a diagnózis.
A kék papíron ennyi van:
Dignózis: epilepszia; beszédfejlődés késése
Betűjele: P
Ezen nincs BNO kód, hanem az ambuláns lapon, ami ugyanakkor készült, azon szerepel az epilepszia és az F8090.
Küldje neked is privátban :D
Egyébként pont ma beszélgettünk erről a védőnővel. A faluban van egy kisfiú, akinek a beszédfogyatékossága kb Norbiéval egyezik, a különbség a mozgásban van, abban Norbi a jobb. Legalábbis, ha azt az időszakot nézzük, amikor Olivér ennyi idős volt, merthogy 2 évvel idősebb. Szóval a lényeg, hogy védőnénink felajánlotta, hogy utána kérdez náluk, mert ők megkapták az emelt családit és a hosszabbított GYES-t.