Hatékonyak az intim lemosók? (tudásbázis)
Sziasztok!
Többek véleményével egyetértek, de azért leírom a tapasztalataimat/infóimat. Először is a dokim szerint minden nőnek más a nyálkahártyája, akinek eleve lúgosabb, azt bizony hipp-hopp tönkreteszi az összes ilyenféle lötyi. Azt mondta, használhatom, de semmiképp sem naponta, mert kiiktatja a szervezet természetes védekezését!
Aztán mikor kismama lettem, felborult a ph-m, és a heti 1-2 használattól is baj lett, egy állandóan jelenlévő gombaféleség elszaporodott. Hál' Istennek 2 db kúppal, valamint mosakodókrém használatával pár nap alatt elmúlt. A mosakodókrémet folyamatosan használnom kell, és ami megdöbbentett, azóta nincs szükségem tisztasági betétre! Ilyen sohasem volt még sajnos. És ha már itt tartunk, tisztasági betétből mindenképp érdemes megvenni a kicsit drágább, textil bevonatút, mert jelentősen csökken a folyásmennyiség és ezáltal a higiénia is javul. Ja és egyikből sem ajánlott az illatosított, bármilyen csábító is, nagyon sok kárt okoznak hosszú távon:(
Sába.
Gyógyszertárakban kapható, a nőgyógyászom ajánlotta évekkel ezelőtt és tökéletesen bevált.
Én csak azt tudom,hogy Avonosat soha többet nem veszek.
Ami létezik normál flóra a hüvelyben,mindent tönkre tett.Aztán jó ideig tejsavas kúpot kellett használnom,mert egyszerűen ami védelmi "vonal" ott lent,eltűnt.
Ennyit a tuti Avonról.
igen, jók.
De van egyfajta a colpo cleaner pezsgő tabletta, ami feloldva igen csak jó szolgálatot tud tenni.
sziasztok!
a véleményem az intim lemosókról nagyjából annyi, hogy az a jó ami illat és színezékmentes. ezért jó a sába. én az avonos, oriflame-es cuccokban nem hiszek, pláne ha az intim higiéniáról van szó, mert az egy kozmetikai cég, akinek mi köze lenne a nőgyógyászathoz. a bosszantó, hogy rá van írva az avonosra: ph semleges...nőgyógyászok által ellenőrzött. a hüvely ph-ja 3.8-4.2 között van, tehát savas, ezt minden nő tudja. a ph semleges az pedig 5.5...hát hol itt a szakértelmük, joggal kérdezem/kérdezhetnénk.
a nivea, lactacid, carefree, malizia...mind mind ugyanilyen, nem beszélve arról, hogy mind illatosított.
tehát én is a sábára esküszöm.
irrigálásra pedig 2 dl vizet felforralni, hagyni lehűlni és hozzáadni 2 evőkanál natúr joghurtot, és ezzel öblíteni. heti 2 alkalommal elvégezendő.
persze semmi sem kötelező, csak emellet az életmód mellett javasolt, amikor bemész egy vécébe, és akárhova nyúlsz, 660 féle **** lehet összeszedni. én próbáltam, hogy nylon kesztyűben megyek be és semmihez nem érek, körbe teszem a vécét papírral, de semmit nem ér. és ha el akarjuk kerülni ezeket, muszáj ezeket a termékeket használnunk, és ha már ezekből is van ezerféle, a legjobbat kiválasztani.
erről írtam le a véleményemet, tapasztalatomat...és igaz: nem mindig a legdrágább a legjobb!!! sziasztok
Intim lemosó párti vagyok. A legjobb közülük a csak és kizárólag gyógyszertárakban kapható Chilly (remélem jól emlkékszem az írásmódjára), s ebből is a zöld (mentolos), de sajnos valami borzasztóan drága.
Használtam már az általatok korábban említettek közül Avon-osat és Sába-t is. Jobban érzem magam, ha így tisztálkodom. :) S nekem ennyit megér.
Amúgy a témához: én sem vettem észre különbséget, illetve a Nivea intim lemosójánál még inkább negatív volt a változás, persze, nem biztos, hogy attól....
A sima babaszappanra esküszöm egyébként, testre, arcra, mindenhová:)
Én nem vettem észre semmit.Azt sem,hogy használ.
Igazából,az a véleményem,mint zorsikáé,de azért használom...:)
Bocsi! Most láttam,hogy azt írtad neked ez a tuti!
Akkor nem kérdeztem semmit. Andrea