Hogyan lehet hatékonyan penészmentesíteni? (tudásbázis)
Lehet kapni 50 ezer ft körül már jó páramentesítő készüléket.
Arra figyelj, hogy min. 3 literes legyen a gyüjtőtartálya. Reggel elindítod a szobában és mire hazaérsz, meglepődsz, mennyi vizet összegyűjt. Ha bent teregetsz télen, akkor is nagyon hasznos lehet.
Fűtéskorszerűsítés előtt nálunk is gond volt télen a penészesedés.
Clorox, floraszept.
Valamelyiket töltsd bele spriccelős flakonba és fújd le vele.
A clorox büdös, reggel munkába indulás előtt fújd le, egész nap legyenek bukón az ablakok és talán jó lesz estére.
A floraszept kevésbbé erős szagú.
Tudom, hogy te nem ezt kérdezted.
Ettōl függetlenül volt sokaknak hasznos szerintem.
A legtöbb ember csak használja a peneszirtó szereket, de a kiváltó ok nem kerül megszüntetésre.
Nagyon jó dolgokat írtál, szerintem sokaknak hasznos lehet!
Tökéletes leírást adtál a megoldásokra!!!
Ha figyelmesen megnézed, nem csak az "éppen elég válasz van" leírva, hanem az is, hogy a pára probléma megoldva, a kérdés nem ez volt...
Ne durcizz kérlek.
Ahogy elnézem, éppen elég választ kaptál a kérdésedre.
Bocs, hogy segíteni akartam, ez nálam egy igen magas fokú gyarlóságra utal... megígérem, többé nem fordul elő...
Lehet, bár még nem láttam olyat. Ha társasház, egyrészt jobban meg van csinálva, például hangszigetelés, másrészt azt felülről fűtik. Kicsi a penészesedés esélye. Az első 26 évemet ilyenben töltöttem. Nem volt semmi probléma, pedig a legfelső emeleten laktunk.
A házak többsége még mindig földszintes és ugye régen nem volt divat a hőszigetelés.
Úgy tűnik, mintha önálló, földszintes házban gondolkoznál.
Pedig lehet ilyen probléma társasházi lakásban is.
Ha figyelmesen megnézed, a 21. század a szabályozásra vonatkozik, nem arra, hogy cirko fűt..
Ami egyébként maximum a nagyjából egyező hőfok miatt releváns, de túlzottan nem tartozik a témához.
De igen, neked írtam, de azt is neked írtam korábban, hogy folyamatban van a falak hőmérsékletének ellenőrzése. Szóval inkább olvasd vissza, kérlek.
És mivel folyamatban van a mérése, ebből adódik az, hogy minden bizonnyal a megfelelő megoldás is megvan rá.
Nem vagyok büszke a cirkóra, miért lennék az?
Akkor ezt nem értem. Nekem címezve írtad, a 29. hozzászólásodban, hogy milyen hőmérsékletek vannak. Akkor ez nem igaz?
Ha nincs kéznél egy tapintóhőmérő ( nem szokott... ) akkor egy létrát beállítasz a penészes hely alá, ráfekteted az akármilyen hőmérőt a plafonra és ráteszel az egészre valami 4...5 réteg szövetet és tartod néhány percig. Csak annyi a lényege, hogy ne a levegő hőmérsékletét mérd, hanem a tényleges plafont. A szövet elszigetelne.
Egyébként, ha tényleg csak 21,4 fok a hőmérséklet a plafon alatt 10 cm-rel, akkor nagyon kevés a padlástér hőszigetelése. A meleg felfelé száll, a plafon alatt sokkal melegebbnek kellene lennie, mint mondjuk 1 m magasan. Vagyis, ott a melegnek meg kellene rekednie.
Értem én, hogy büszke vagy a cirkófűtésre, de az az igazság, hogy 2020-ban már nem a radiátor a nyerő, hanem a padlófűtés. Ott kissé fordított a helyzet. A plafonon kisebb a hőmérséklet, tehát oda sokkal jobb hőszigetelés kell.
Pont a te hozzászólásodra írtam, hogy jelenleg a falak hőmérsékletének a mérése van folyamatban.
VendrinerPiroska:Nálam csak, és kizárólag egyetlen szoba érintett. A festék minőségéről sajnos fogalmam sincs, de majd valami kevésbé feltűnő helyen próbálkozom.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet egy 8 hetes hasfájós babán gyorsan és hatékonyan segiteni?
- Hogyan lehet hatékonyan tanulni(suli)?
- Hogyan lehet hatékonyan tanulni?
- Hogyan lehet hatékonyan tanulni úgy, hogy az info sokáig meg is maradjon?
- A rézkilincset hogyan lehet hatékonyan megtisztítani, hogy ismét fényes legyen?
- Hogyan lehet hatékonyan harcolni az állatkínzás ellen?