Hasznosítsunk újra! Mit lehet csinálni tojástartóból, üdítős dobozból, joghurtos dobozból stb? (beszélgetés)
Sziasztok!
Közben megtaláltam,és feltettem a pingvinkéket..
szegénykék,már régebben készültek,így látszik rajtuk,hogy nem mai csirkék,ill.pingvinek..:))
Tényleg nagyon jól néz ki!
Még apáknak is jó, tarthatják benne a csavarokat, alátéteket, egyéb apróságokat.
Végigolvastam:)
Köszönöm a tippeket,holnap nekifogunk valaminek.
A cikket olvastam,a vár is ütős lenni,de annyi gurigához,most végig kéne járnom 54 lakást:)
Ceruzatartót már csináltunk belőle,az jól mutat!
Ha vannak még tippek,várom.köszönöm.:)
Sziasztok!
eltüntem,mert nem mutatta az oldal a fórumot,most ütöttem be a gugliba és igy lett meg.
be kell vinni,18 án van a határidő,és verseny.
Nézd meg ezt a linket, tojástartóból tojástartó:))))
Nagyon aranyos, gyerekek is meg tudják csinálni, húsvétra nagyon ari ajándék lehet mittudomén nagyinak stb.
Üdítősdobozból polipot vagy medúzát. A kupaktól hagysz egy 15 centis részt, ebből 5 centi lesz a teste, a többit csíkokban bevágod, és fel lehet lógatni (a testét kifesteni, a csíkokat ollóval kicsit begöndöríteni befelé/kifelé vegyesen) Remélem elég érthetően magyaráztam:)
Tojástartót szépen lefestve,tetejét húsvéti mintás szalvétával decoupage-olva,locsolóknak szép tojáskínáló lehet..benne hímes,vagy csokitojásokkal..:)
Műanyag flakon tetejét levágva,majd színesre festve pedig apró virágoknak váza készíülhet..
joghurtosdobozból pedig egy pl,kis pálmafa is készülhet..illetve,talán a kis műanyagpohár lenne erre alkalmas..lefeléfordítva egymásra ragasztva,lefestve,majd a tetejét kiszúrva levélformájura vágot zöld színű kreppapírt ragasztva készülhet..
én már készítettem italos-joghurtos dobozból pingvint is..
ugye a forma adott..:)
vágtam kartonból szárnyakat,talpakat,ráragasztottam a "testre"újságpapírból csavartam orrt,majd az egészet lepapírmaséztam..wc papírral,zsebkendővel..de persze lehet újságpapírcetlikkel is..mikor megszáradt lefestettem pingvinszínűre..:)fekete,fehér,kis narancssárgás árnyalatúra..szemnek ragaszthatunk rá mozgószemeket is..:)
kettőt készítettem..majd ha megtalálom felteszem a kreás-naplómba a fotót..:)
dobozkákból esetleg még bábúk jutottak most az eszembe..szintén mozgósszem,pár szál zsenillia drót,némi festék,kreppapír és valami mókás emberke készülhet belőle..
bocsi,ha hosszúra sikeredett..:)
Jó alkotást,mütyűrözést!:)
Eszembe jutott még egy ötlet!
Egy műanyag palackra, egy vagy két sorban odarögzítünk 3-4 palack levágott alját, de úgy, hogy egy irányba, oldalra áljanak, hogy a szél bele tudjon kapni. Ezt is ki lehet festeni vagy színes szigetelő szalag csíkokkal díszíteni. Ezután fel kell függeszteni az egészet és kész is a szélkerék!
Tojástartóból dobozt készítsetek a "kincseknek"! :D
Lefestitek kívül-belül, aztán a tetejét tetszés szerint díszítitek (matricával, festéssel, ráragasztott dolgokkal). Minden kis kacatnak meglesz a saját helye.
Tettem fel egy képet az adatlapomra. :)
A témába vágóan cikket írtam: [link] a hozzászólások közt van jó néhány használható ötlet.
Az adatlapom látható kép, hogyan néz ki a nagyobb üdítős-dobozból készített, fedéllel is rendelkező tárolódoboz.
Tojástartó aljából is lehet palántaneveldét csinálni.Csak tálcát kell alá rakni,hogy ki ne folyjon a víz.
Például nagyobb magokat,mint káposzta,uborka ,tök egyesével is bele lehet ültetni,aztán egy az egyben ki lehet ültetni.
Tetrapackos literes üdítős dobozból lehet csinálni pl. madáretetőt, a kicsiből ceruzatartót.
Lehet belőle házat csinálni babának is akár, de azért Barbie-méretben csak tetrapackbúl nehéz megoldani. :) Azaz időigényes.
Üdítős dobozok tetejét lecsiszolva, ceruzatartó készíthető.
Valamint joghurtos pohárba, ill üdítős dobozba is, ha egy pici lyukat fúrunk az aljára, önthetünk bele gyertyát. A lyukon tudjuk kivezetni a kanócot.
További ajánlott fórumok:
- A Sakk és az élet párhuzama. Avagy hogyan hasznosítsuk sakktudásunkat az életben.
- Cézár salátához milyen öntet kell? Joghurtos?
- Tud valaki valamilyen jó joghurtos diétát?
- Szükségem lenne egy szigorúan zselatinmentes joghurtos, gyümölcsös túrótorta receptre
- Mit érdemes tanulni egyetemen, ha külfödön szeretném hasznosítani, ha úgy adódna?
- Tudja valaki, hogy kell tupperware-es joghurtos sütit csinálni?