Tudja valaki, hogy kell tupperware-es joghurtos sütit csinálni? (tudásbázis)
nagyon szívesen:)
azért majd írd meg milyen lett a "süti".:)
de édesek vagytok hogy írtatok meg is csinálom még most:):)
Van egy csomó joghurtom azért akartam nagyon tudni!!
Köszi a jelet!!
Puszillak titeket további kellemes vasárnapot!!
pedig nagyon könnyű vele dolgozni.
Nem szabad forralni, az a titka. és jól ki kell keverni azt is, csomómentesre:)
Lehet, hogy nem jót veszel:O
Én Horváth Rozi félét szoktam (kék a zacskója) és mindenképpen rá van írva, hogy étkezési zselatin.
lányok megtaláltam!!! Hurrá:DD
Ilyet még nem készítettem, csak receptem van:)
Joghurt torta
3 doboz joghurt vagy kefír, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor tetszőleges mennyiségű gyümölcs.
a joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük és felmelegítjük. Forralni nem szabad! Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel.
Én pedig ilyet szoktam gyakrabban készíteni:
Túrótorta
1/2 kg túró, 1/2 Ráma, 30 dkg porcukor, 5 tojássárgája, 1 csom. vaníliás cukor, 1 csom. zselatin, 1 dl hideg tej, 1 1/2 dl forró tej.
A rámát, cukrot és tojássárgákat habosra keverjük, majd beletesszük az összetört túrót és alaposan összedolgozzuk.
1 dl hideg tejben a zselatint elkeverjük és hagyjuk megduzzadni. A felduzzadt zselatint a forró tejjel simára keverjük és beleöntjük a túrós masszába. alaposan összekeverjük. A Desszertes gyűrűt (vagy fesztivált) hideg vízzel kiöblítjük megtöltjük a masszával és hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Régebben én is tuppereztem, jó pár edényem is van, hozzá receptek, szívesen segítek máskor is, ha kerestek valamit:)
Nekem a kedvencem egyébként egy sós étel ehhez a formához, a neve: lilahagymás finomság
légyszi majd ide írd meg a receptet, mert engem is érdekel.
én ugyan nem tuppereset csináltam a héten, de abba is zselatin kellett, de úgy folyt a cucc, mielőtt betettem a hűtőbe :(
a kukába landolt az összes :((
ez a zselatinos cucc nem jött be nekem.
Arra amikor abba alila formába kell összekutyulni a dolgokat hűtőbe tenni és majd pár óra múlva enni:)
Köszike
További ajánlott fórumok:
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Tudja valaki hogyan kell szemerősítést csinálni?
- Tudja valaki hogy kell szója kockából tepertőt csinálni?
- Tudja valaki, hogy hogyan tudok otthon bonsait csinálni?
- Nem tudja valaki hogyan kell sima házi pálinkából mézes pálinkát csinálni?
- Hasznosítsunk újra! Mit lehet csinálni tojástartóból, üdítős dobozból, joghurtos dobozból stb?