Tudja valaki hogyan kell szemerősítést csinálni? (beszélgetős fórum)
Szia!
Sajnos lassan,leginkább azért,mert szemüveg nélkül nagyon fáj a szemem,és ezért gyakran elfelejtem a tornát megcsinálni:((
De javult már a helyzet,mert a múltkor a körbe vonalas ábránál,ahol idáig az asztigmiám miatt,csak felül és alul láttam élesen a vonalakat,az már oldalt is szép éles lett:)))
Tehát haladok de lassan.
Tappancsmama,hogy haladsz a szemtornával?Sajnos engem a szemgyulladás visszavetett a javulásban:(
Remélem Te jobban haladsz:)
Szia
Igen,még kell,mert kicsit belustiztam,meg begyulladt a szemem,alig bírom nézni a monitort:(Na majd csak elhagyhatjuk azt a szemüveget.Kitartást neked a tréninghez!
Szia!Már én is napok óta kérdezni akartam ugyanezt Tőled!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))
Most megszereztem a könyvet és éppen most tartok az én szememre való tornánál.Aztán holnap indítom teljesen a tornát és írom,hogy mi a helyzet.Neked kell még a szemüveg?
Nem hordok. 1D-s rövidlátó lennék/vagyok, de a szemüveg fénytörése jobban zavar, mint az, hogy távolra nem látok tökéletesen. A lencse meg olyan babrás, hogy nem bajlódnék vele.
Kitartóan... Hm:) Inkább ötletszerűen, amikor rámjött:) De használ amúgy.
Más gyakorlatok pl. követed az ujjadat,tollat az óramutató járásával megegyező,és ellentétes irányban,mindig visszatérve a középpontba,azok is nagyon jók a szemizmok ellazítására,hiszen tengelyferdülésnél a szemizmok feszülésével van a baj.
Rövidlátásnál a szemet fokozatosan vissza kell szokatni a távolba látásra,és ez koránt sem olyan bonyolult,mint amilyennek hangzik!Bárki képes rá!
A már említett oldalon lehet kinyomtatni rövidlátás korrigálására táblázatokat,de a könyvben van meg a hozzá való útmutatás,illetve ellenőrzésre szolgáló gyakorlat,amellyel le lehet mérni a rövidlátás dioptriáját is.
Én elkezdtem, de lusta vagyok...
Nem tudom már, milyen oldalon találtam:( De az biztos, hogy ha bogarászol a neten, találsz szemerősítő tornát!
Vettem Vitalux tablettát, azt veszek be időnként.
Óramutatóval megegyező,és ellentétes irányban kell elvégezni szemtengelyferdülésre ezeket a gyakorlatokat.Ha csak egyik oldalra végzed,asszimetria alakul ki a szemizmokban,és áthelyezed a tengelyferdülést egy másik szögbe.
A tibeti kerékgyakorlat tábla mellett láthatóak az ellenőrző táblák,amelyekkel le tudod ellenőrízni,milyen szögben van tengelyferdülésed.Ehhez csak annyit kell tenned,hogy kinyomtatod a neked szimpatikus színben az ellenőrző táblát,és ránézel-szemüveg nélkül természetesen,és ha bármelyik csíkot sötétebbnek látod,abban a szögben tengelyferdülésed van.Ha mindet egyformának látod,egyforma színűnek,akkor nincsen tengelyferdülésed.
Ez a gyakorlat önmagában nagyon jó,de szemtengelyferdülés esetén!Tehát rövidlátásnál,távollátásnál másféle gyakorlatokat kell végezni!
Nagyon szívesen,máskor is,és sok sikert,de én nem bántam meg,hogy megvettem a könyvet:)
Szia!
A tibeti kerékgyakorlathoz a táblát itt találod meg:)
www.vision-training.com/en/Download/Astigmatism/index.html
A tábla az alsó sor,legutolsó ábrája.Fekete-fehér,mint egy kerék.A orrodtól 2,5 cm-re kell tartani,orrhegyed a középpontban legyen,a fehér körnél.Nem baj,hogy nem látod élesen a táblát,a szemizmok gyakorlatoztatása a lényeg ennél.
Belégzéskor fokról-fokra felugráltatod a szemeidet a golyóig,kilégzéskor hagyd,hogy szemeid leugráljanak fokról-fokra,amilyen lassan csak lehetséges.Lazulj el!
Ezt a gyakorlatot napjában 3x kell elvégezni,mindkét irányban!
Szia!
Tudnál nekem segíteni?Azon az oldalon,amit írtál megnyitottam a magyar verziót,ott ezeket találtam.Ezek valamelyike a tibeti tábla?
A gyakorlatokat mindössze 1 hete végzem,de a javulás,változás meglepő...nem győzik kérdezni,hogy hol van a szemüvegem?
Viszont erőltetni teljesen felesleges a szemet,azzal csak még kevésbé látjuk a kívánt pontot.
Szia
Igen,cylinderes a lencsém,de a torna hatására már zavaró a szemüveg korrekciója,mert másképp töri meg a fényt,így inkább leveszem,és csak akkor veszem fel,ha már nagyon kifáradt a szemem,elkerülve a túlerőltetést.
Gyakorlatok szemtengelyferdülés esetén:
1).Tarts a hüvelykujjad az orrod elé,kb 10 cm-re.Lassan mozgasd fel-vissza orrhoz,jobbra-vissza orrhoz,balra-vissza orrhoz,le-vissza orrhoz.Ugyanezt ellenkező irányba is el kell végezni.
2).Töltsd le a tibeti kerékgyakorlathoz a táblát,és azon is gyakorlatoztasd a szemed,legalább napi 3x!
Letölthető anyagok szemtengelyferdülés,illetve rövidlátás korrekciójához ezen az oldalon lehet:
www.vision-training.com
A tibeti kerékgyakorlat nagyon jó,és hatásos,pár nap alatt javulás várható.Van,akinél azonnal érzékelhető a változás.
Kitartás,és türelem!
Szia!
Akkor Neked is cylinderes lencséd van ugye?
Tudnál mondani gyakorlatokat?Érdemes megvenni a könyvet ha engem csak a gyakorlatok érdekelnének belőle?Te mióta alkalmazod ezeket az erősítéseket és hogyan és mennyit csinálod?
Jó,hogy felhoztátok ezt a témát,ugyanis én magam is jelenleg erősítem a szemeimet egy könyvből,amit Leo Angart írt.Nekem szemtengelyferdülésem is van,illetve rejtett kancsalságom.
Olyan gyakorlatokat javasol rájuk,amik ellazítják a szemizmokat,mert az eltérő feszültség a szemben szemproblémákat,ezáltal látási hibákat okozhat.
A rövidlátás megszokásnak írja le a könyv,ugyanis rászokattuk szemeinket arra,hogy közelre fókuszáljon egyhuzamban,ennek hatására elszokik a szem a távolba látástól.
Jelenleg e sorokat is szemüveg nélkül írom,pedig 2,5-3 dioptriával kezdtem a gyakorlatoknak,azóta sokkal jobb,de nem mondom,hogy még nem veszem fel a szemüveget,mert ha elfáradnak a szemeim,jobb nem erőltetni,mert azzal inkább ártok nekik.
További ajánlott fórumok:
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Tudja valaki hogy kell szója kockából tepertőt csinálni?
- Nem tudja valaki hogyan kell sima házi pálinkából mézes pálinkát csinálni?
- Tudja valaki hogy kell Hello Kittys tortát csinálni?
- Már csináltak CT-t, nem találtak semmit, de azóta érzékeny lettem a jódra. Megint mennem kellene CT-re. Így is meg tudják csinálni?
- Tudja valaki, hogy kell tupperware-es joghurtos sütit csinálni?